DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežakla, Jesenice
1. oktober 2016
Gledalcev: 35

 HD Jesenice – SKHL Crvena Zvezda

2 – 3

(2:1,0:1,0:1)

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 7′
1:1 SKHL Crvena Zvezda 10′ PP1
2:1 HD Jesenice 10′
2:2 SKHL Crvena Zvezda 25′ PP1
2:3 SKHL Crvena Zvezda 41′

Streli na gol: HD Jesenice  18 (6,5,7) ; HK Crvena Zvezda  16 (6,6,4)
Kazni: HD Jesenice  8 (4,2,2); HK Crvena Zvezda  2 (-,-,2)

Sodnika: Anže Bergant, Uroš Franc

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 14 Glavič D., 15 Gavljak, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 17 Bizjak, 6 Ulčar, 9 Seršen, 16 Pogačnik, 23 Stević, 21 Por, 20 Rep, 10 Črtalič, 12 Planinšek, 5 Brglez, 22 Kararić
Trener: Luka POGAČNIK

HK Crvena Zvezda: 17 Korenić (GK), 14 Vrhoci, 2 Gaćeša, 6 Tomašević, 5 Lazić, 10 Eger, 11 Popović I., 15 Mladenović, 4 Milošević, 4 Lalošević, 8 Urošević, 8 Popović Ž., 20 Vujović, 16 Ivanović, 19 Raičević
Trener: Vukašin STEVIĆ

img_6940
Beograjčani so presenetili železarje na sobotni tekmi v DP U12! Že v četrti minuti je moral na klop za kaznovane prvi Jeseničan, razlog pa je bil udarec s komolcem. Prednosti igralca več gostom ni uspelo izkoristiti. V sedmi minuti so železarji po zaslugi prvega napada povedli. Začetek desete minute tekme je prinesel novo izključitev v domači vrsti, saj je moral na “hlajenje” eden od domačih napadalcev. Razlog: spotikanje. Beograjčani so potrebovali le 14 sekund za izenačenje v powerplayu. K sreči so tudi železarji znali odgovoriti ekspresno – znova so povedli le 23 sekund po izenačujočem golu gostov (2:1, 10. minuta). Z minimalnim vodstvom domačih se je prva tretjina tudi končala. Obe ekipi sta v prvih petnajstih minutah tekme sprožili po šest strelov v okvir vrat nasprotnega vratarja.

img_6937

Tudi druga tretjina je potekala ob izenačenem boju. Domačim ni uspevalo resneje ogroziti gostujočih vrat, vendar pa tudi Beograjčanom niso pustili v bližino svojega gola. V 23. minuti tekme sta sodnika po prodoru (in prekršku) gostov dosodila kazenski strel za C. Zvezdo. Gostujoči napadalec je ob izvajanju le-tega že premagal domačega vratarja Bora GLAVIČa, domače pa je k sreči rešila vratnica. Novo izključitev so si domači prislužili v 25. minuti tekme, ko je bil zaradi udarca s kolenom izključen eden od domačih branilcev. Tudi tokrat so gostje svoj powerplay izkoristili bliskovito – rezultat so izenačili po 21 sekundah igre z igralcem več (2:2, 25. minuta). V drugi tretjini peščica gledalcev ni več videla zadetkov in izključitev. Domači so v tem delu sprožili pet strelov proti gostujočim vratom, igralci Crvene Zvezde pa šest proti golu Jesenic.

img_6938

Pošteno jih je slišala domača četa od trenerja Luke POGAČNIKa v odmoru med drugo in tretjo tretjino. Že po 42 sekundah nadaljevanja pa se je domačim primerila nova izključitev – zaradi udarca s palico je na klop za kaznovane moral eden od domačih napadalcev. K sreči so bili železarčki pri branjenju tokrat bolj pozorni, tako da so svoja vrata ob tokratni kazni ohranili nedotaknjena. V 33. minuti tekme so si edino kazen na srečanju prislužili tudi gostje (držanje), na žalost pa powerplay domačih ni bil uspešen. Bližale so se zadnje minute tekme in napetost je rasla. Obe ekipi sta igrali previdno in prežali na morebitne protinapade. Eden takih se je ponudil gostom po tistem, ko so Jeseničani izgubili pak na gostujoči modri črti. Zdelo se je, da je eden od gostujočih napadalcev v protinapadu prehitro vdrsal v jeseniško obrambno tretjino, a je sodniška piščalka ostala nema. Gostje so bliskovito akcijo učinkovito zaključili s podajo na drugo vratnico in zadetkom – tako rekoč – v prazno mrežo. Sledil je buren protest z domače klopi, a je ostalo pri vodstvu gostov prav ob vstopu v 41. minuti tekme. Pet minut je domačim ostalo za lovljenje gostov. 62 sekund pred koncem je time-out najprej zahteval gostujoči trener. Ob tem je svoja vrata zapustil tudi vratar železarjev Glavič in domači so se podali v lov za izenačenjem s šestimi igralci v polju. Pri eni od akcij v nadaljevanju so domači zadeli tudi vratnico. Sedemnajst sekund pred zadnjim piskom sirene na tekmi je sledil še time-out domačega trenerja, gostje pa so po sodniškem metu v njihovi obrambni tretjini tekmo pripeljali brez težav do konca. Sledilo je veliko veselje v gostujočem taboru. Jeseničani so v zadnji tretjini streljali na vrata gostov sedemkrat, gostje pa proti domačemu golu štirikrat. Domači bodo iz poraza seveda morali potegniti določena spoznanja, sicer pa velja – glave gor in še naprej trdo delati! Čisto ob koncu velja omeniti še snemalca simpatične in zagrižene beograjske ekipe, ki ej na severni tribuni dvorane Podmežaklo ves čas tekme imel neki svoj show – show v svojo in v zabavo vseh prisotnih v dvorani. Simpatično!

img_6955

 

Luka POGAČNIK, trener:
“S samim rezultatom niti nisem toliko razočaran. Beograjčani so se prikazali v lepi luči in nismo izgubili proti slabi ekipi. Bolj sem razočaran nad pristopom nekaterih svojih igralcev. Storili smo preveč individualnih napak. Nekateri moji fantje so preveč sanjači – čakajo na to, kaj bodo storili njihovi soigralci. Nikoli ne bom jezen, če bo kdo poskušal kaj storiti, pa mu to ne bo uspelo. Sem pa zelo hud, če pake “nabijamo” stran od sebe brezglavo. Ni bilo dobro!”

Tekst in foto: Marko L.