Za Jeseničani v EBYSL je serija karavanških dvobojev. Zadnji v seriji štirih je bil v Beljaku. Zmaga je bila zagotovljena po preobratu v zadnjem delu druge in nato v tretji tretjini. Železarji so se morali veliko bolj potruditi, da so strli domačine, ki so to pot igrali bolj disciplinirano, kot na prvi tekmi teh dveh nasprotnikov. A zmaga je odšla na Jesenice, kar je dober obet pred sobotnim domačim dvobojem proti hokejistom Znojma. Tekma bo odigrana na Bledu.

Eden vidnejših igralcev Jesenic je bil zanesljivo napadalec Urban Sodja. Ob zadetku za izenačenje, je še odlično podal za zmago. Po slabem začetku se je ekipa le prebudila in odigrala kot zna, kar je v pogovoru poudaril tudi Urban:“Začeli smo zelo slabo. V uvodnih minutah nismo vsilili naše igre nasprotniku, bili smo premalo agresivni in premalo smo drsali. Zato smo tudi prejeli dva zadetka in bili smo prisiljeni loviti zaostanek. Po drugem prejetem zadetku smo pričeli igrati tako kot znamo in to se je takoj poznalo na rezultatu. Uspelo nam je hitro izenačiti, v nadaljevanju pa je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bomo dosegli tretji gol in zmago.”

Pri izidu 2:2 so se Jeseničani odlično branili tudi z dvema igralcema manj. Onemogočili so napad nasprotnika, ki je pred tem dosegel oba zadetka v igri petih proti štirim. “Verjetno je bil to prelomni trenutek na tekmi. Nasprotnik je imel priložnost v tem power playu, vendar smo bili odločni v nalogah v obrambi in zdržali smo njihov pritisk. V nadaljevanju smo nato vse dvome o zmagovalcu hitro rešili,” je odločilni trenutek tekme opisal Sodja.

Prvenstvo prinaša tudi domači obračun. Po tekmi v Kranju, kjer je bil visoko poražen Innsbruk, sedaj na Bled prihaja češka ekipa iz Znojma. Za Čehe je značilna hitre igra, a nasprotnik je popolna neznanka. “Res je. Nasprotnika ne poznamo. Zanesli se bomo na svoji igro. Naš začetek bo moral biti zelo agresiven. Čehi so poznani po svoji hitrosti, zato bomo morali zelo paziti na njihove prodore pred naš gol. Z igro na telo jih bomo ustavili, v napadu pa bomo poskušali čim bolj raztegniti igro in zbrano čakati na napake nasprotnika, ki bodo zanesljivo prišle. Zato verjamemo v naš uspeh na Bledu,” je še Urbanova napoved pred tekmo z Znojmom na Bledu.

Tekma med Jeseničani in Orli iz Znojma bo odigrana v soboto v ledeni dvorani na Bledu. Pričetek tekme je ob 18.30, vstopnina pa znaša 3 EUR. VABLJENI!