HC Orli Znojmo : HD mladi Jesenice 3:7
(1:3, 2:1, 0:3)

Zimski štadion Znojmo. Gledalcev: 120.

Strelci: 0:1 Bizalj (Podrekar, Sodja, 7.), 0:2 Zupan, 10., SH1, 1:2 Spacek (Telesz, 15.), 1:3 Zupančič (Zupan, 16.), 2:3 Kastner (Horak, 23.), 2:4 Podrekar (Stan, Hribljan, 24.), 3:4 Novacek (Telesz, 27.), 3:5 Sodja (Bizalj, 47., SH1), 3:6 Podrekar (Bizalj, Sodja, 48.), 3:7 Podrekar (Sodja, Hribljan, 50., PP1)

Kazenske minute: Znojmo 20 (4+10 (Fusek), 4, 2), Jesenice 40 (8+10 (Kozar), 2, 10+10 (Jeklič M.))
Streli na gol: Znojmo 38 (12, 11, 15), Jesenice 36 (16, 9, 11)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Jeklič M., Török, Hadžič, Podlesnik, Jazbec, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Mlada jesneiška ekipa je v zgodnjih jutranjih urah odpotovala na svoje zadnje gostovanje v prvem delu tekmovanja v EBYSL. Popotnica ni bila nič kaj dobra, saj varovanci Marjana Kozarja v zadnjih dveh domačih obračunih niso dosegli želenih in načrtovanih zmag. Nasprotnika sta se v dosedanjem delu prvenstva srečala na blejskem ledu in precej boljši so bili železarji, medtem, ko so se Čehi, bolj kot z igro dokazovali z grobostjo.

Tudi to pot so bili jeseniški mladeniči boljši nasprotnik, čeprav do zmage ni bilo lahko priti. Že kaj kmalu po začetku srečanja, po vsega 20. sekundah igre, se je moral Jure Pavlič dokazati. Po prekršku, ki ga je sodnik opredelil kot kazenski strel, je jeseniški vratar dokazal svoje kvalitete in ubranil poskus domačega napadalca Milana Kastnerja. Uspešno posredovanje je dodalo nekaj na samozavesti  Jeseničanov, ki so najprej uspešno odbili nekaj domačih napadov, nato pa tudi sami zapretili. Tekma se je razživela v srečanje polno akcije, v kateri so se prvi veselili Jeseničani. Kapetan Peter Bizalj je iz drugega poskusa premagal domačega vratarja in popeljal železarje v vodstvo. Kmalu je sledila izključitev na strani Jesenic, naši hokejisti pa so se kljub temu veselili novega zadetka. Žan Zupan je uspel odvzeti pak nasprotniku in neulovljivo hitro oddrsal proti vratom češke ekipe. Uspešno izveden protinapad je pomenil lepo vodstvo že v prvi polovici prve tretjine. Po minuti in pol igre štirih proti štirim spremembe izida ni bilo, v 15. minuti pa so domačini znižali jeseniško prednost. Po odbitem strelu se je pred Juretom Pavličem najbolje znašel Marek Špaček, železarjev pa ti ni zmedlo. Že po minuti in pol je branilec Anže Zupančič prednost Jesenic vrnil na dva zadetka.

V drugi tretjini so domači poskušali uloviti prednost Jesenic. Začeli so zelo uspešno in po manj kot treh minutah nadaljevanja ponovno prišli na zadetek zaostanka. V gneči je bil uspešen Milan Kastner. Vendar že po pol minute igre so Jeseničani ponovno zadeli. Razpoloženi Jaka Podrekar se ni obotavljal, ko se mu je ponudila priložnost. Že po nekaj minutah igre pa se je mreža Jesenic ponovno tresla. V prodoru je bil uspešen Lukaš Novaček. Čeprav do konca drugega dela zadetkov ni bilo več, pa je bilo srečanje zanimivo, pobuda pa je bila na strani domačih. Jeseničani so bili v obrambnih nalogah mirni in zbrani, z disciplino pa so uspešno odbijali napade domačih, večinoma so jih prestregli že v srednjem delu igrišča. Ob tem so železarji zamudili tudi dve priložnosti v power playu.

V uvodnih minutah zadnje tretjine je bilo pričakovati popoln napad domačih. Gol prednosti Jesenicam ni dajal nobene prave prednosti in za zmago se je bilo potrebno še kako potruditi. Domači so hitro storili prekršek, ki je ostal neizkoriščen, nato pa so tudi Jeseničani greli klop za kaznovane. Čehi so silovito napadli in obramba pred Juretom Pavličem je bila na veliki preizkušnji. Želja po zadetku pa je v domači obrambi pustila veliko luknjo. Peter Bizalj je natančno podal v napadu osamljenemu Urbanu Sodji, ta pa je še drugič na srečanju dosegel zadetek Jesenic z igralcem manj. To je na domače delovalo zelo slabo, izgubili so vso ostrino tako v napadu, kot tudi v obrambi, kar so železarji izkoristili že zelo hitro. Jaka Podrekar je zadel za prednost treh zadetkov. Jeseničani so lažje zadihali in po dveh minutah zadeli še sedmič. Jaka Podrekar se je prebil mimo branilcev Znojma in efektno zadel. Vse je bilo odločeno, železarji pa so mirno nadaljevali vse do konca. Kljub izključitvama nevarnosti za Jureta Pavliča ni bilo več veliko.

Tako je prekinjen niz dveh porazov, uvod v novo leto pa je odličen. Jesneičane že 5. januarja čaka nov domač preizkus, nasprotnik pa bodo hokejisti močnejše ekipe akademije LA Stars.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=46]