Liga IHL (U14), četrtfinale, prva tekma:

EC KAC vs. HD Hidria Jesenice
9 – 11

(5:5,4:3,0:3)

Kakšno prvo četrtfinalno tekmo so odigrali dečki v ligi IHL v Celovcu! Že v prvi tretjini so gledalci videli D E S E T zadetkov! Začeli so Železarji v začetku pete minute, a so v šesti domači že izenačili (1:1). Spet so povedli naši fantje v osmi minuti, a je vodstvo trajalo vsega 14 sekund (2:2). V deveti in deseti minuti so Jeseničani ušli na +2 (2:4), vendar so domači v 13., 17. in 18. minuti v zaporedju trikrat zadeli in rezultat preobrnili v svojo korist (5:4). Da domačim ne bi preveč zrasla krila in bi na odmor odšli s prednostjo, so Železarji poskrbeli  v devetnajsti minuti, ko so izenačili (5:5).

Tudi v drugi tretjini je bilo podobno razburljivo. Igralci KAC-a so povedli v začetku 26. minute, naši pa izenačili v 29. (6:6). V 30. minuti so spet povedli domači, a so tudi znova izenačili Jeseničani v 32. (7:7). Najprej domače vodstvo in nato znova izenačenje gostov, sta se znova pripetila v 34. minuti (8:8). Za razliko od uvodne tretjine, so tokrat po koncu igralnega časa v garderobo zadovoljnejši odšli KAC-ovci, saj so v 38. minuti dali še svoj deveti gol (9:8).

Zadnja tretjina je bila pa “jeseniška”. V 45. minuti so naši fantje znova izenačili (9:9). V 54. minuti je četa v belo-rdeči opravi dosegla svoj edini power play gol na tekmi in končno povedla (9:10). Vodstva več niso izpustili iz rok, saj so v 55. minuti zadeli še enajstič, utrujenim domačim pa do konca tekme ni uspelo več uprizoriti novega preobrata.

Tekst: Marko L.