Ljubljana, 10. januar 2015
Odprto drsališče na Trgu republike
DP kadetov

HK Slavija Jr. – HD Jesenice
0 – 3

(0:0,0:1,0:2)

0:1 SVETINA (Kapel) PP1 35′, 0:2 ŠTURM (Brus) 49′, 0:3 ŠTURM (Brglez, Brun Rauh) 51′

Streli na gol: HK Slavija Jr. 10 (4,1,5), HD Jesenice 33 (7,11,15)
Kazni: HK Slavija Jr. 6 (2,2,2), HD Jesenice 6 (0,4,2)

HK Slavija Jr.: Dvoršak, Dukarič, Širovnik, Jeriha, Skerlep, Bohinc (C), Lampič, Černe, Bernard, Ferle, Poklukar, Keber, Vuk, Glavan, Stražišar, Primar
Trener: Jaka Adlešič

HD Jesenice: 1-Pelko (GK), 25 – Hribar (GK), 8-Urukalo, 18-Klofutar, 15-Brun Rauh, 20-Kapel, 24-Šturm, 16-Brus, 12-Seršen, 5-Pivač, 4-Šabanović, 21-Korošec, 7-Mravlje, 6-Smolej, 14-Pretnar, 3-Nastran, 9-Krmelj, 10-Homan, 17-Pivk,
Trener: Aleš SODJA

Sodniki: Japelj (glavni), Javornik, Hoffman (linijska)

Zdesetkana ekipa trenerja Aleša Sodje nadaljuje z odličnimi rezultati v državnem prvenstvu! Tokratna tekma proti Slaviji ni bila odigrana v zaloški “konzervi”, pač pa na odprtem drsališču na Trgu Republike. Varovancev trenerja Sodje vse skupaj ni zmedlo. Že od začetka so želeli pokazati kdo je/bo gospodar dogajanja na ledeni ploskvi. V 5.minuti tekme je bil izključen prvi domači igralec, železarji pa so bili v powerplayu neuspešni. Prva tretjina sicer ni ponudila ravno navdušujočega hokeja, najbrž so se hokejisti še nekoliko privajali na nove razmere na zunanjem igrišču. Tako so domači uspeli proti vratom Domna HRIBARja ustreliti v celotni tretjini le štiri pake. Le nekoliko aktivnejši so bili železarji, ki so v okvir vrat Založanov ustrelili sedemkrat.

Zaprta igra domačih se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. V 24.minuti je bil zaradi udarca s komolcem izključen Matic Mravlje, a so Jeeničani odlično zatrli še tisto malo volje domačih po doseganju zadetka. Igra z igralcem manj je minila brez resnejših nevarnosti za jeseniški gol. V nasprotju z domačimi so železarji stopili na plin in vedno resneje ogrožali vrata domačega vratarja. V začetku 35. minute so domači zaradi udarca s palico dobili svojo drugo malo kazen. 47 sekund je trajalo, da sta lepo priložnost za uvodni gol z lepo akcijo izkoristila Rok Kapel (podajalec) in Erik SVETINA (strelec). Jeseničani so tudi po vodilnem golu nadaljevali z napadalno igro. 19 sekund pred koncem tretjine je bil zaradi spotikanja izključen Nejc Stojan, a domačim ni uspelo sestaviti nevarnega napada v preostanku časa. Odlična igra železarjev je v drugi tretjini dopustila E N   S A M   strel domačih proti vratom Hribarja; železarji so v tej tretjini streljali enajstkrat.

V začetku zadnje tretjine je v vratih domače ekipe prišlo do menjave vratarjev. Naši fantje si s tem kaj dosti niso belili glave. Nadaljevali so z napadi, saj so želeli povišati svoje minimalno vodstvo. V začetku je sicer ostalo še 1:41 igre ob igralcu manj, a so Jeseničani znova odigrali vrhunsko obrambo. V 44. minuti se je domačim ponudila še ena priložnost, saj je bil zaradi spotikanja izključen Gašper Korošec, a domačim niti ob tej priložnosti ni šlo prav nič od rok in palic. V 48. minuti je nato na dva gola razlike rezultat povišal Jaka ŠTURM (podajalec Brus). Nekaj sekund kasneje je tudi v jeseniških vratih prišlo do menjave – Hribarja je zamenjal Maj PELKO. V 51. minuti je tekmo dokončno v jeseniški prid odločil s svojim drugim golom ŠTURM (podajalca Brglez in Brun Rauh). Železarji so v nadaljevanju sprožili še nekaj nevarnih strelov in rezultat bi kaj lahko bil hitro višji. Tudi Pelko je do konca ohranil jeseniško mrežo nedotaknjeno. Sekundo pred koncem tekme je bil zaradi spotikanja izključen še eden od domačih, rezultata pa to seveda ni spremenilo. Domači so v zadnji tretjini zmogli petkrat ustreliti proti jeseniškim vratom, Jeseničani pa so zbrali 15 takih poizkusov.

Neverjetna serija trenerja Aleša Sodje in njegovih fantov se  z novo lepo zmago tako nadaljuje. Čestitke!

Izjava trenerja Sodje:
“Pogoji za tekmo so bili zelo slabi. Led je bil obupen, pihal je veter. Seveda so bili pogoji za obe ekipi enaki, a kake posebno lepe igre že zaradi pogojev nismo mogli razviti. K slabemu vtisu so prispevali tudi nasprotniki, ki so večji del tekme le obupano branili svoj gol. Odigrali smo sicer toliko, kolikor je bilo potrebno. Zmagi se ne gleda v zobe, a moji fantje znajo in zmorejo mnogo bolje.”

Tekst: Marko L.