DP kadetov (U16)
Dvorana na Velesajmu, Zagreb
24. september 2016
Gledalcev:

Team Zagreb – HD Jesenice 

3 – 6

(0:2,1:2,2:2)

Gibanje rezultata:
0:1 TÖRÖK (Slivnik) 14′
0:2 SLIVNIK (Finžgar, Török) 17′ PP1
0:3 DEŽMAN (Krmelj) 25′
1:3 Rakar (Burazin) 31′ PP1
1:4 DEŽMAN (Kararić) 39′ PP2
1:5 SLIVNIK (Török, Škof) 46′
2:5 Kuzmanović (Jakovac, Pleština) 52′ PP1
2:6 KRMELJ (Finžgar) 55′ SH1
3:6 Rakar (Dobrič, Burazin) 59′ PP1

Streli na gol: Team Zagreb  26 (6,11,9)HD Jesenice   26 (7,10,9)
Kazni: Team Zagreb  12 (4,6,2)HD Jesenice  20 (2,8,10)

Sodnik: Enis Beganović,
Linijska sodnika: Marko Žibret, Filip Metzinger

Team Zagreb: 39 Goršić (GK), 81 Pilipović (GK), 3 Horvat, 4 Kuzmanović, 6 Hanžek, 7 Čiček, 8 Dobrić, 10 Mihalić, 11 Janjatović, 18 Kramarić, 25 Modrušan, 28 Rakar, 31 Savanović, 32 Joureau, 37 Vujasinović, 45 Jakovac, 46 Đerek, 55 Belinić, 66 Pleština, 77 Premerl, 96 Burazin (C)

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 20 Kararić, 11 Pogačar, 21 Dežman, 22 Jakupović, 23 Podrekar, 24 Finžgar, 14 Mašič, 7 Slivnik, 18 Potočar, 13 Kobal, 4 Fartek, 5 Murnik, 16 Lukan A., 19 Török, 2 Škof, 9 Lukan D., 15 Dolinar, 8 Krmelj (C)
Trener: Dejan VARL
Dolga pot v Zagreb je vsakokrat naporna, obenem pa tudi določeno doživetje. K sreči je v Zagrebu, predvsem pa najbrž v vodstvu HZS-ja, prevladalo spoznanje, da je sodelovanje treh zagrebških ekip, kakor je bilo to slučaj v minuli sezoni, iz marsikaterega razloga nesmiselno. Poleg tega je tudi izrazito drago, vzame ogromno časa in je v tekmovalnem smislu neatraktivno. Sestava t.i. Teama Zagreb je v tem pogledu dobrodošla, saj gre za selekcijo najboljših igralcev treh zagrebških klubov, slovenskim ekipam pa prihrani dve potovanji v sosednjo državo. Kakorkoli že, kadeti Jesenic so celotno soboto porabili za gostovanje v hrvaški prestolnici.

V prvih dvajsetih minutah do lepega vodstva

Zaradi udarca s palico so si domači že po 35 sekundah tekme prilsužili prvo dvominutno kazen. Powerplay Jesenic ni obrodil rezultatskih sadov. Sledila je tudi kazen za železarje, saj je bil v tretji minuti zaradi spotikanja izključen Murnik. Domači niso posebej resno ogrozili jeseniških vrat, ki jih je tokrat branil Gašper PANJTAR. Dokaj enakovredno igro so “presekali” naši fantje v 14. minuti po lepi akciji najmlajših – v polno je po podaji Slivnika zadel Matic TÖRÖK. Novo kazen so si domači prislužili v 15. minuti tekme. Železarji so po vnovični lepi akciji najmlajših dve sekundi pred koncem powerplaya vodstvo podvojili – tokrat je v sedemnajsti minuti po podajah Finžgarja in Töröka zadel Luc SLIVNIK (0:2).Tako je bil postavljen tudi končni rezultat uvodne tretjine, so si pa domači ob zaključnem pisku sirene zaradi udarca s palico prislužili novo dvominutno kazen. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 6:7 v korist Jesenic.

Povišanje vodstva v nadaljevanju

Železarji so torej začeli drugo tretjino ob številčni prednosti. Domačim je v slabo osvetljeni dvorani na Velesajmu uspelo številčni deficit ubraniti. Vodstvo so Jeseničani povišali z golom Žiga DEŽMANA v 25. minuti (0:3, podal je Krmelj). V 30. minuti si je zaradi udarca s kolenom kazen prislužil branilec Finžgar, domači pa so številčno prednost izkoristili za svoj prvi gol na tekmi po 64 sekundah powerplaya (1:3). Domači so zaslutili svojo priložnost in morda tudi z manjšo pomočjo delilcev pravice močno pritisnili. Sledili sta namreč še dve zaporedni izključitvi naših fantov – najprej je zaradi udarca s palico v 34. minuti na prostor za kaznovane moral Kararič. Ob branjenju štirih proti petim je nesrečno iz obrambne tretjine preko ograde pak izbil še Fartek in železarjem 31 sekund kasneje prislužil novo kazen.  Igra petih proti trem ter nekaj kasneje igra petih proti štirim domačim ni pomagala, da bi dosegli še svoj drugi gol na tekmi. Številčno ravnotežje je bilo znova vzpostavljeno v začetku 37. minute tekme. Domači so hkrati dve kazni dobili v 39. minuti – zaradi naleta na ogrado je bil izključen Premerl, zaradi udarca s kolenom pa Rakar. Železarji so odgovorili z bliskovitim golom ob igri petih proti trem – že po osmih sekundah je znova zadel DEŽMAN (podaja Kararić – 1:4). Do drugega piska sirene na tekmi se rezultat ni več spremenil. Zagrebčani so v drugi tretjini zbranost jeseniškega vratarja testirali enajstkrat, Jeseničani pa so v okvir vrat domačega čuvaja mreže sprožili deset strelov.

Obilica izključitev v zadnji tretjini

Oseminštirideset sekund powerplaya je ostalo železarjem še v začetku zadnje tretjine. Kaznovanemu Zagrebčanu sta se po 36 sekundah igre na kazenski klopi pridružila še soigralec Kuzmanović in jeseniški branilec Kararić (oba zaradi grobosti). Nič pretresljivega se ni zgodilo do 46. minute, ko  je po novi lepi akciji – tokrat nekoliko kombiniranega – mlajšega napada še svoj drugi gol na tekmi dosegel SLIVNIK (podajalca Török in Škof – 1:5). Sledile so nove izključitve železarjev. V 47. minuti je bil najprej zaradi udarca s palico izključen Pogačar, železarjem pa se je uspelo ubraniti z igralcem manj. Novo kazen si je zaradi nepravilnega oviranja prislužil Dolinar v 51. minuti, domači pa so po dobri minuti in pol powerplaya le dosegli svoj drugi gol na tekmi (Kuzmanović, 52.minuta, PP1) za blago znižanje jeseniškega vodstva na 2:5. Ob tem si je zaradi Fartekovega udarca s kolenom kazen prislužil nepričakovano Murnik, Zagrebčanom pa ni uspelo doseči še tretjega zadetka. Prav nasprotno, po hitri akciji so ob igralcu manj z golom kapetana Miha KRMELJa zadeli železarji (2:6, 55. minuta) in tekma je bila odločena. V 57. minuti so si Jeseničani prislužili še zadnjo kazen na tekmi – zaradi udarca s kolenom je na prostor za kaznovane moral A. Lukan. Domači so prav v zadnji sekundi powerplaya dosegli še svoj tretji gol (Rakar, 59. minuta – 3:6) in s tem postavili končni rezultat srečanja. V zadnjem delu sta obe ekipi sprožili po devet strelov v okvir nasprotnikovih vrat.

Dejan VARL, trener:
“S predstavo sem bil zadovoljen. Skozi teden smo trenirali neke zadeve v obrambi in rekel bi, da so jih fantje primerno odigrali. Dobro smo se vračali, lepo zapirali prostor. Zaradi številnih izključitev sem nekaj priložnosti ob številčnem manjku ponudil tudi nekaterim igralcem, ki tega prej niso igrali. Na ta način si širim krog uporabnih fantov za take naloge. Imeli smo še nekaj težav z disciplino, prehitro se pustimo sprovocirati. Take stvari ekipi seveda škodujejo. Domači so si statistiko polnili ob naših izključitvah in morda bi pogled nanjo komu ponudil napačno sliko. V resnici smo tekmo suvereno dobili, bi pa iz mnogih priložnosti prav gotovo lahko dosegli še kak gol več.”

Tekst: Marko L.
Foto: sl.onmuvo.com