Liga EBYSL

Okanagan HC Europe vs HD Jesenice
1 –
3
(0:2,
0:0,1:1)

Ekipa U20 je v četrtkovem večeru gostovala v St. Pöltnu, dobrih 60 kilometrov zahodno od Dunaja. V izenačeni prvi tretjini dolgo časa ni bilo zadetkov. Igralci domače hokejske akademije so si v peti minuti v razmiku 13 sekund prislužili dve izključitvi, vendar Železarjem številčne prednosti ni uspelo kapitalizirati. Tja do konca petnajste minute so dvakrat na kazensko klop morali tudi Jeseničani, obramba na čelu z Žigom KOGOVŠKOM pa je bila zbrana in domačim ni dopustila vodilnega zadetka. S pridom so naši fantje izkoristili novo nedisciplino v domači vrsti – ko so spet zaigrali z dvema igralcema več, je za vodstvo v 19. minuti poskrbel Nik BRGLEZ. Dodatno prednost igralca več je s prodorom po levi strani izkoristil še Alen HADŽIĆ in kar naenkrat so Železarji vodili z dvema zadetkoma prednosti (0:2). 

Druga tretjina je bila precej kaotična, saj so si izključitve sledile druga za drugo. Predvsem pogosto so na kazensko klop morali Jeseničani, nekajkrat tudi po pritisku domačih. In ko bi se komu morda lahko zazdelo, da ima vse skupaj kak sumljiv namen, so sodniki v zadnji tretjini dokazali, da temu ni tako. Ampak ostanimo v drugem delu. Najprej je v 23. minuti prišlo do obojestranske izključitve, ne pa tudi do spremembe rezultata. Enako se je zgodilo v 25. minuti, naša ekipa pa je ostala pri enaki prednosti pred tekmeci.  V težavah so se znašli Železarji med 26. in 29. minuto, ko so najprej igrali z dvema, nato pa še z igralcem manj, a so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Svoje priložnosti v power playu med 31. in 33. minuto niso izkoristili, do konca tretjine pa so sledile še tri izključitve na strani Jesenic. Enkrat vmes je po bliskovitem protinapadu zadel Žan JEZOVŠEK, sodniki pa so zadetek razveljavili iz le njim znanih razlogov.

V zadnji tretjini je še enkrat več do izraza prišla dobra fizična priprava naših fantov. Jeseničani so sicer zadnjo tretjino začeli z igralcem manj, saj je strelec prvega gola služil še kazen iz druge tretjine. Domači so po fliperju pred jeseniškim golom s strelom od daleč le premagali jeseniškega vratarja (1:2). Da bi domači še bolj pritisnili za izenačenje, sta praktično takoj v naslednji akciji preprečila mlada napadalca Jesenic; po desni strani je kot blisk švignil Krmelj, po odbitku pa je zadel Žiga DEŽMAN in tako Železarjem znova zagotovil prednost dveh zadetkov. Novo izključitev so naši fantje med 43. in 45. minuto uspešno ubranili. V prihajajočih minutah so prevladovali Jeseničani. Dvojno kazen so si domači prislužili sredi 52. minute, a Jeseničanom ni uspelo povišati vostva ob dveh igralcih prednosti. Do nekaj prerivanja je prišlo še v 56. minuti, ko sta si obe ekipi prislužili 2+2 minuti kazni, na rezultat pa vse skupaj ni vplivalo. Ob koncu je odprava iz najbolj hokejskega mesta v državi slavila tesno, a trdo priborjeno in zasluženo zmago, s katero še naprej ostaja na vrhu prvenstvene razpredelnice v svoji skupini. 

Detajlna statistika: KLIK

Tekst: M.L.
Foto: KLIK