Liga IHL U16:

HD Hidria Jesenice vs. HK Slavija Jr.
3 – 1

(1:0,0:0,2:1)

Letošnji medsebojni rezultati kadetov Jesenic in Slavije Jr. so pred tekmo v vlogo izrazitih favoritov postavljali fante v rdečih dresih. Na tekmi pa – nasprotno od pričakovanj – prav nič ni šlo zlahka. V dokaj neizraziti prvi tretjini se ekipi v napadalnem smislu nista prav izkazali. Domači so sprožili le šest strelov v okvir gostujočih vrat, a so bili gostje v tem oziru še slabši – streljali so le trikrat. Edini gol v tem delu je s sijajnim samostojnim vložkom in nepopustljivostjo dosegel domači branilec Bine MAŠIČ natanko na prelomu tretjine v drugo polovico (1:0).

Železarji so v drugi tretjini dvignili intenzivnost svojih napadov. Proti vratom izvrstnega gostujočega čuvaja mreže je letelo z vseh strani, a je treba tudi priznati, da je ob vseh 21-ih poizkusih potrebno reči: mnogo prometa, malo zaslužka. Natančneje povedano – nič “zaslužka”, saj domačim ni uspelo zadeti niti ob treh power play priložnostih. Založani so v drugi tretjini v okvir domačih vrat sprožili sedem strelov, a tudi zanje velja, da jim ni uspelo spraviti paka za hrbet domačega vratarja.

Le en zadetek v štiridesetih minutah je obetal razburljivo zadnjo tretjino. In res, ekipi sta se spustili v odprt boj. Zdelo se je že, da bo domačim dokončno uspelo streti trd Slavijin oreh, ko je v 43. minuti Nace LANGUS zadel za 2:0. Presenetljivo pa se gostje niso dali. Domači so zgrešili nekaj “nemogočih” priložnosti in bati se je bilo, da bo zanje prišla tudi kazen. In res, v 46. minuti so Založani znižali rezultat (2:1). Spet so v nadaljevanju domači izpustili nekaj priložnosti za tretji gol. Nekajkrat se je moral izkazati na drugi strani vratar Železarjev Gašper PANJTAR, ki pa je v celotni tekmi imel bistveno manj dela od svojega kolega na drugi strani igrišča. V resnejše težave so se domači zapletli slabe tri minute pred iztekom tekme, ko je sodnik gostom dosodil kazenski strel. K sreči se je dobro izteklo za četo Aleša REMARja, saj se je gostujoči hokejist pred Panjtarjem zapletel še preden je uspel resno ustreliti. Gostom dobro minuto pred koncem ni preostalo drugega, kakor da iz igre povlečejo svojega vratarja in ga nadomestijo z dodatnim napadalcem. Le dvanajst sekund so nato potrebovali Železarji, da so gostom ukradli pak in zabili v prazno mrežo – zadel je Marcel KOBAL (3:1). 

Z novo zmago kadeti še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Tekst in foto: Marko L.