SLAVIJA JUNIOR – HD JESENICE   4:5 (1:1,1:0,2:3,0:1) SO

Mlajši dečki so pričeli s tekmovanjem v državnem prvenstvu z zmago po kazenskih strelih v Zalogu. Ekipa, ki je pod vodstvom trenerja Gabra Klinarja opravila le nekaj skupnih treningov, je v lanski sezoni okusila vse pasti tekmovanja.  Kljub slabšim rezultatom skozi sezono so fantje prav gotovo odnesli  v novo sezono dovolj izkušenj in znanja;  tekmovanje z dvema ekipama mlajših dečkov v lanski sezoni se je hitro pokazalo kot zelo koristno.

DSCN8848

Tekme v kategoriji mlajših dečkov se igrajo 3 x po 15 minut. Naši fantje so začeli zelo odločno in v 6. minuti – ob igralcu manj na ledu – povedli po sijajni akciji drugega napada (0:1). Po nekaj menjavah je žal v 10. minuti prvi napad dobil gol (1:1) ob novi igri z igralcem manj zaradi dvo-minutne kazni. V prvi tretjini golov nato ni bilo več, so pa domači bili nekoliko aktivnejši in večkrat streljali (razmerje strelov 9:5).

DSCN8850V drugi tretjini je bilo razmerje strelov še občutnejše v prid domačih (13:5). Igralci Slavije Junior so v 11. minuti tega dela srečanja dosegli vodilni zadetek (2:1) v trenutkih, ko so bili mali železarji zaradi nepopolne menjave na ledu v kombinirani postavi (3. in 1. napad).  Dve minuti kasneje smo videli edino izključitev v srednjem delu igre. Tokrat so si kazen prislužili na domači strani, naši fantje pa igre z igralcem več žal niso izkoristili.

Naši so zadnji del začeli odločno in v drugi minuti ponovno izenačili (2:2). Spet so bili učinkoviti fantje iz drugega napada. V 4. minuti so bili železarji spet izključeni, domači pa so prednost igralca več izkoristili po 58 sekundah in znova povedli (3:2). Ko je v 8. minuti tretje tretjine Slavija dosegla še četrti zadetek (4:2), je železarjem že nekoliko začela teči voda v grlo. V 12. minuti je nato drugi napad zadel še enkrat (4:3) in tako zmanjšal zaostanek. Menjava takoj po doseženem golu se je izkazala za odlično, saj so samo 17 sekund kasneje zadeli še fantje iz prvega napada (4:4) in izenačili rezultat. Nekaj skrbi je prinesla izključitev v 13. minuti, trener Klinar pa je v zadnjih minutah na ledu menjaval samo še prvo in drugo peterko. Odlično potezo je storil po minuti kazni, ko je vzel 30 sekund odmora, spočil svoje fante in jim dal nekaj potrebnih napotkov. Domači so sicer pritiskali, a zadetka niso mogli doseči.

DSCN8852 (1)Ob neodločenem rezultatu se v kategoriji mlajših dečkov takoj pristopi k izvajanju kazenskih strelov. Železarji so svoj prvi poskus zgrešili, a so z enako mero vrnili tudi domači. Drugi strelec za železarje je bil uspešen, a so tudi igralci Slavije Junior dosegli zadetek. Oba zadnja strelca sta bila neuspešna in treba je bilo nadaljevati z izmeničnim izvajanjem kazenskih strelov. Tokrat so začeli domači in svoj prvi poskus zapravili. Možnost za zmago so z naslednjim strelom zapravili naši fantje. Še ena serija je prinesla zapravljen strel na obeh straneh. Tudi tretji dodatni strel je jeseniški vratar domačim ubranil, v šestem poskusu pa so nov zadetek dosegli mali železarji in se na ta način razveselili svoje prve letošnje zmage.

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc (GK), Škof, Mohorč, Vednik, Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török, Slivnik, Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer.
Trener: Gaber Klinar. Tehnični vodja ekipe: Boštjan Potočar.

Tekst: Marko Lukan
Foto: Tanja Podlipnik