HK MK Bled – HD Jesenice   3:4 (1:1,2:2,0:0, 0:1) OT

Kadeti so vstopili v letošnje državno prvenstvo z zmago na Bledu. Srečanje je bilo zelo izenačeno. Pri domačih smo lahko videli tudi nekaj znanih obrazov iz preteklih sezon pri Jesenicah.  Prvi so na srečanju gol dosegli domači in sicer v sedmi minuti. Že v naslednji minuti je izenačujoči gol na podajo Patrika Rajsarja za naše fante dosegel Jaka Šturm.  Peščica gledalcev v prvi tretjini ni več videla zadetkov, so pa bili naši fantje precej bolj aktivni pri strelih na nasprotnikova vrata – razmerje v prvih 20 minutah je bilo 12:8. Nobena od ekip si v prvi tretjini ni prislužila kazenskih minut.

Prvi v drugi tretjini so se veselili gostje, naši fantje torej. V 24. Minuti je po lepem sodelovanju več igralcev gol dosegel Luka Pretnar, podajalca pa sta bila Nik Brglez in Jaka Sodja. Žal veselje ni trajalo dolgo, pa tudi zbranost po doseženem golu ni bila prava in domači so samo 35 sekund kasneje izenačili rezultat na 2:2. Še nekoliko bolj so se varovanci trenerja Aleša Sodje v težavah znašli ob začetku 26. minute, ko so domači znova povedli s 3:2. Nekaj minut je bilo potrebnih, da je jeseniška igra ponovno dobila rep in glavo, ob koncu 34. minute pa smo videli novo izenačenje. Za 3:3 je na podajo Dina Pivača zadel Zemir Šabanović. Novih golov v drugi tretjini ni bilo, tudi v drugi tretjini pa sta ekipi ostali nekaznovani. Tudi v tem delu srečanja so Jeseničani nadstreljali domače v razmerju 12:8.

V zadnji del sta ekipi torej vstopili izenačeni. Golov v tretji tretjini ni bilo, vendar ekipi nista ravno pazili samo na svoja vrata. Še enkrat več so Jeseničani sprožili več strelov (13:9), poleg tega pa so si prislužili edino kazen na srečanju – zaradi udarca s komolcem je bil za dve minuti izključen Rajsar.

V primeru neodločenega izida v tekmah DP se igra podaljšek 5 minut. Tako je bilo tudi danes v blejski športni dvorani. Jeseničani so tudi v tem delu narekovali tempo igre, ustrelili proti nasprotnikovim vratom štirikrat in Blejcem dopustili en sam strel proti svojim vratom. Zmagovalca je v 64. minuti a še eno podajo Sodje odločil Peter Zupan in priboril kadetom prvo zmago in prve točke v letošnjem državnem prvenstvu.

Aleš Sodja, trener: »Fantom čestitam za borbenost. Ocenjujem, da smo realno boljši od HK MK Bled, a po opravljenih le 12 treningih je takale tekma nekako naša realnost. V prihodnje pričakujem napredek v igri.«

 

Tekst: Marko Lukan