DP kadetov, 10. krog

HK Triglav – HD Jesenice    2:4 (2:1,0:2,0:1)

1:0 Ban (Rozman) 5′, 1:1 RAJSAR (Pavlič) 6′, 2:1 Jeglič (Ravnikar, Pavc) 10′, 2:2 BRGLEZ (Brun Rauh, Svetina) 33′, 2:3 SVETINA (Brglez) 35′, 2:4 RAJSAR (Razinger, Urukalo) 51′

Kazenske minute: HK Triglav 16, HD Jesenice 8

Za HD Jesenice so nastopili: Povirk (GK), Legat (GK), Urukalo, Brus, Korošec, Rajsar, Razinger, Hadžić, Zupan, Brglez, Sodja, Svetina, Pivač, Klofutar, Pavlič, Brun Rauh, Pretnar, Ramšak in Jamnik
Trener: Aleš SODJA, tehnični vodja ekipe: Borut Brglez

“Težko igramo proti Triglavu, saj igra zelo zaprto. Še posebej je ta težava vidna v dvorani v Kranju, kjer je igrišče manjših dimenzij.” je rekel trener kadetov v neformalnem pogovoru pred tekmo. Tudi spomin na tekmo istih nasprotnikov pred tedni Podmežaklo je pričal o tem. Kar 49 strelov proti vratom Triglavanov je takrat zadoščalo le za minimalen poraz s 3:4. Želja vseh pred včerajšnjo tekmo je bila seveda vrniti orlom z enako mero – torej z zmago na njihovem igrišču.

Začelo se ni po željah železarjev. V peti minuti so domači namreč povedli (1:0), k sreči pa sta le 63 sekund kasneje rezultat izenačila Urban Pavlič (podajalec) in Patrik RAJSAR (strelec – 1:1). Natančno štiri minute po izenačujočem zadetku Jeseničanov so domači ponovno prešli v vodstvo (2:1). V 14. minuti so si zaradi nepravilnega oviranja s palico malo kazen prislužili domači, a rdeča četa ni uspela izenačiti. Za nameček je 10 sekund po prihodu izključenega Triglavana zaradi enakega prekrška na kazensko klop moral peter Zupan na jeseniški strani. K sreči so se tudi železarji ubranili. Tik pred koncem uvodne tretjine je zaradi udarca s komolcem na kazensko klop moral še Nik Brglez. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 8:12 v korist Jesenic.

V uvodu druge tretjine je kazen najprej do konca moral odsedeti Brglez. V 24. minuti je bil zaradi držanja izključen še Tine Klofutar, železarji pa so se brez večjih težav ubranili ob igri z igralcem manj. V 30. minuti je zaradi spotikanja prišlo tudi do izključitve na domači strani. Jeseničani so močno pritisnili, vendar izenačujočega zadetka ob igralcu več na ledeni ploskvi niso dosegli. To jim je končno uspelo v 33. minuti, ko je zadel BRGLEZ (2:2), podajalca pa sta bila Lan Brun Rauh in Erik Svetina. Prvič na tekmi so Jeseničani povedli ob koncu 35. minute, ko je po podaji Brgleza zadel SVETINA (2:3). V 39. minuti so bili gledalci priča grobemu naletu in udarcu v glavo enega od domačih, ki si je za neprimerno potezo prislužil 2+10 minut kazni. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 5:11 za Jesenice.

V zadnji tretjini so bili ob lovljenju rezultata nekoliko aktivnejši tudi domači. Niso si privoščili več nobene izključitve, a so tudi varovanci trenerja Sodje odgovorili z disciplinirano igro. Edino izključitev v zadnjih dvajsetih minutah si je prislužil Brglez, ki je v 48. minuti spotaknil enega od domačih. Triglav rezultata ni uspel izenačiti, kazen pa je sledila 27 sekund po tistem, ko so bile moči na ledeni ploskvi spet izenačene. Za četrti jeseniški gol so poskrbeli Nik Razinger, Žiga Urukalo (podajalca) in RAJSAR (strelec, 2:4). Zadnjih deset minut je minilo v jalovih poskusih domačih, da bi še kaj spremenili, železarji pa so nekajkrat bili blizu petega zadetka. Tudi v zadnjem delu je bilo razmerje v strelih rahlo v korist rdečih – 10:11.

Kadeti HD Jesenic so po odigranih 10 tekmah zasedli vrh prvenstvene lestvice.

Tekst: M.L.