HDK Maribor – HD Jesenice 3:6 (1:1,1:2,1:3)

Dečki so v današnji tekmi zasluženo premagali favorizirane vrstnike iz Maribora. Štajersko moštvo je večino sezone prebilo na prvem mestu prvenstvene lestvice. Tekma v dvorani Tabor v štajerski prestolnici ni bila posebno kvalitetna, je bila pa zelo borbena.
Prvi so na srečanju povedli naši fantje, vendar so gostitelji še pred koncem uvodne tretjine uspeli izničiti zaostanek in izenačiti. Z izidom 1:1 se je prva tretjina tudi končala.
Tudi v drugi tretjini so bili gledalci priča borbenim poskusom enih in drugih. Fantje v rdečih dresih so ponovno povedli, vendar so “lisjaki” izid še enkrat izenačili. Druga tretjina se je sicer končala po željah naših fantov, saj so pred zaključkom tega dela še tretjič na srečanju povedli.
V zadnjem delu tekme so domači seveda poizkušali na vsak način izenačiti. Načrte jim je prekrižal četrti gol jeseniških dečkov, ki so tako povišali svoje vodstvo na 4:2. Agresivni Štajerci so se vseeno z novim zadetkom približali na gol razlike, vendar je bila njihova vnema nekoliko preostra. Varovanci trenerja Sodje so prišli v situacijo, ko sta bila dva domača igralca izključena. Igra petih proti trem je prinesla novo povečanje vodstva (5:3). Domači so v zadnjih trenutkih tekme poizkušali kaj opraviti brez vratarja in z dodatnim igralcem v polju, vse skupaj pa se je končalo z zadetkom v prazno domačo mrežo.
Domači so si na tekmi prislužili 6 minut izključitev, naši fantje pa 10 minut.
Posebne pohvale za odlično predstavo si zasluži vratar železarjev, čeprav je potrebno pozitivno oceniti zelo borben pristop celotne ekipe.

Za HD Jesenice so nastopili: Hribar(GK), Povirk(GK), Rajsar, Svetina, Seršen, Urukalo, Hadžić, Razinger, Sodja, Šturm, Brus, Brglez, Kosmač, Brun-Rauh, Sintič, Pretnar, Šabanović, Blažič in Pivač. Trener: Aleš Sodja; tehnični vodja ekipe Borut Brglez.

Tekst: M.L.