Državno prvenstvo mlajših dečkov – 2. del

HD Jesenice B – HDD Bled   2:1  (1:1,1:0,0:0)

Za HD Jesenice B so nastopili: Panjtar (GK), Škof, Lukan D.(A), Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Podlipnik (A), Fartek, Török, Slivnik, Mohorč, Kenig, Dobravec, Baloh; tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar, trener Gaber Klinar

Pa smo jo dočakali – prvo, zgodovinsko zmago mlajših dečkov B!!! Potem, ko so fantje trenerja Gabra Klinarja pred tedni osvojili svojo prvo točko za neodločen izid proti istemu nasprotniku, so tokrat proti gostom z druge strani Mežakle vzeli celoten izkupiček. Tudi sicer sta ekipi skozi celo sezono na medsebojnih srečanjih izenačeni (do danes ena zmaga HDD Bleda s 3:2 in en neodločen rezultat 4:4 (poraz po kazenskih strelih)), tako da je bilo pričakovati ogorčen boj. Tako je tudi bilo. Naši fantje so si uspeha proti tekmecem zelo želeli in tako so tudi začeli srečanje – odločno in borbeno.

Gostje so srečanje začeli s kaznijo že v 19.sekundi tekme, vendar pa so v drugi minuti srečanja izkoristili nekaj zmede v domači obrambi in povedli ob igri z igralcem manj.  Domači odgovor je sledil ekspresno – šestnajst sekund kasneje je bil rezultat že izenačen na 1:1. V naslednjih minutah sta obe moštvi prikazali borbeno igro, nobeno pa ni prevladovalo na ledeni ploskvi. Oba vratarja sta delovala zanesljivo. Prvo večje razburjenje je sledilo v osmi minuti, ko je domači kapetan na sredini igrišča nepravilno naletel na enega od gostov in si prislužil dvominutno kazen. Domači so kazen suvereno ubranili, nekajkrat je sijajno posredoval tudi vratar. Naslednjo kazen si je prav tako prislužil domači kapetan v dvanajsti minuti, saj se je na ledu ob napačni menjavi pojavil kot šesti domači igralec. Tudi to kazen so domači brez večjih težav ubranili in prvih petnajst minut je minilo ob neodločenem rezultatu.

V drugi trejini sta obe ekipi prikazali borben hokej z veliko drsanja in fizičnih kontaktov, ki pa so ostajali v mejah dovoljenega. V osmi minuti drugega dela je pred vrati gostov nastala gneča, ploščica se je odbila nekoliko stran in pristala pri enem od domačih malčkov, ki jo je pospravil tja, kamor je bilo najpametneje – v blejski gol. Vratar gostov je bil nekoliko pokrit in strela preprosto ni videl pravi čas.  Do konca druge tretjine sta obe ekipi poskušali zadeti, vendar sta bila vratarja vsakič dovolj previdna.  Mali železarčki so zamudili tudi imenitno priložnost ob igri z igralcem več, saj so si gostje prislužili kazen v 26.minuti in rezultat se ni več zamenjal.

V zadnjih 15 minut srečanja so tako naši junaki krenili z vodstvom 2:1, to pa se jim je primerilo prvič v letošnji sezoni. Trenerjevi napotki so pomagali k zavzeti igri v zadnji tretjini; noben pak ni bil izgubljen in noben nasprotnik ni bil prevelik. V začetku tega dela so si fantje v rdečih dresih sicer prislužili še eno malo kazen, vendar gostom niso pustili do izenačenja. Sredi zadnjega dela se je sijajna priložnost za povišanje rezultata ponudila domačemu kapetanu, ki se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, ki pa je strel ubranil. Bolj se je srečanje bližalo koncu, bolj so pritiskali gostje, vendar pa je do izraza prišla prava mini železarska trma. Lepo je bilo gledati tako borbene fante, tako željne uspeha. Gostujoči trener je v zadnji minuti vzel time-out, z igrišča umaknil vratarja in ga nadomestil s šestim igralcem v polju, vendar do prave nevarnosti za jeseniška vrata ni prišlo.

Srečanje se je končalo z minimalno, ampak zelo sladko zmago za varovance trenerja Klinarja, sploh prvo za to ekipo v tem tekmovanju. Za predstavo je potrebno pohvaliti prav vse fante in dekle, posebej pa tudi domačega vratarja.

Opomba:
Ekipa A je zaradi bolezni in poškodb v moštvu morala odpovedati tekmo proti Olimpiji. Nov termin še ni znan.
V naslednjem tednu po razporedu ekipa A igra na Bledu proti današnjim nasprotnikom ekipe B, ekipa B pa gostuje v Celju.

Tekst: Marko Lukan
Foto: Gregor Podlipnik, Anita Mrak