Včerajšnja tekma jeseniške članske ekipe je požela precej zanimanja. Številni navijači so se podali v štajersko prestolnico na pot za hokejisti. Nikogar ni motilo dejstvo, da ekipa nima treningov in da mnogi že nekaj let niso resno igrali na ledu. Nihče ni želel zmage. Na dan je prišel stari navijaški motiv – treba je biti zraven.

Po tekmi so bili jeseniški hokejisti nekoliko razočarani zavoljo poraza. Jasno so dali vedeti, da so v tekmovanje vstopili z željo po zmagah in tudi v Mariboru so jo pričakovali. Zato obljubljajo še bolj trdo delo in večjo zavzetost, kar bo vodilo do zmag. Po tekmi pa so svoje vtise strnili trije akterji srečanja, sami kleni Jeseničani.

Mitja Sotlar, branilec Maribora:

Najprej želim povedati, da sem izredno ponosen, da so kljub vsem težavam na Jesenicah uspeli sestaviti člansko ekipo. Tu gredo v prvi vrsti čestitke Mihu Rebolju, potem pa seveda vsem ostalim članom ekipe, ki so se odzvali nejgovemu vabilu. Kar se tekme tiče, se je pri Jeseničanih videlo, da so bili vrhunski igralci, da imajo še vedno to kvaliteto, manjka pa jim moči. To  je povsem logično, saj jih nekaj v zadnjih dveh ali treh sezonah ni igralo resnih tekem. V Mariboru imamo mlado ekipo, z drsanjem pa smo prevesili tehtnico na našo stran. Ker sme Jeseničan vem, kako radi imamo hokej na Jesenicah. Zato me današnji obisk navijačev ni presenetil. Ljudje na Jesenicah živijo za hokej in tak obisk ni presenečenje. Ob tem moram še enkrat reči, da sem zelo ponosen, da se je zbralo toliko Jeseničanov na tekmi. Res je škoda, da se je na Jesenicah zgodilo to, kar se je. Sedaj je posvetil neki žarek upanja, ekipa je, navijači jo podpirajo in verjamem, da se bo hokej na Jesenicah kmalu pričel dvigovati.

Miha Rebolj, branilec Jesenic in predsednik društva:

Tekma je bila naporna. Na začetku smo povedli, ponudila se nam je priložnost tudi za višje vodstvo iz kazenskega strela, kar nam ni uspelo. Sledilo je izenačenje in vodstvo Maribora, kar nam je še uspelo ujeti. Mislim, da smo bili v uvodu druge tretjine boljši nasprotnik, nato panas  je Maribor, zavoljo boljše uigranosti, predvsem v power playu, uspel premagati. Zasluženo so zmagali. Nam se vidi, da smo skupaj opravili le tri treninge in verjamem, da se bo tekom naslednjih tednov naša forma dvignila in da bomo tudi mi bolj uigrani, vsaj kar se tiče igre z igralcem več ali manj. Zelo lepo je, da nas je prišlo vzpodbujati toliko navijačev na tako oddalejno gostovanje. Vidi se, da hokej na Jesenicah še živi in da ima še vedno ogromno navijačev, kljub vsem kalvarijam, ki jih je hokej v zadnjih letih na Jesenicah preživljal.

Tomaž Razingar, jeseniški napadalec:

Pozna se, da velik del ekipe že dalj časa ni igral pravih tekem. Maribor je bil boljši. Želeli smo si zmago, vendar je bil nasprotnik drsalno močnejši, saj so že dalj časa skupaj na ledu. Je pa potrebno dati mojim starejšim soigralcem velik poklon za pristop in borbenost. Mislim, da je to zmaga jeseniškega hokeja. Tudi po navijačih se vidi, da so Jesenice hokejsko mesto, da imajo Jesneičani radi Hokejski klub Jesenice, tudi če je kakšna črka v nazivu drugačna. Dejstvo je, da je hokej doma na Jesenicah, navijačem so vzeli televizijo, v našem nastopu se je navijačem ponudila črno-bela televizija, če to lahko tako rečem. Navijači bodo tako vseeno imeli nekam za iti in se pogovarjati o hokeju, predvsem pa hokej ne bo šel v pozabo. Dejstvo pa je, da brez velikih denarnih vložkov napredka ne bo. Prepričan sem, da kdorkoli bo vodil člansko ekipo na Jesenicah, bo imel dvorano polno. Še posebej, če bodo računu čisti. Hokej na Jesenicah je eden od redkih športnih kolektivov pri nas, ki lahko ogromno zasluži z vstopnino na tekme. Po zadnjih informacijah z ledom na Jesenicah slabo kaže, mislim, da ga v tej sezoni ne bo. Z dobro  reklamo in takim pristopom, ki vlada v klubu, igramo za dejansko ohranitev hokeja. Prepričan sem, da bo dvorana na Bledu ob prvi priložnosti, ko bo naša ekipa tam igrala, polna. Še bolj sem prepričan ob pogledu na mariborsko tribuno, kjer se je nabralo ogromno navijačev Jesenic. Hokej je paradni šport za celotno gorenjsko regijo. Ljubitelji športa so si izbrali hokej za paradni šport. Jesenice imajo srečo in privilegij, da hokej na Jesenicah je, ki ga na žalost marsikdo ne spoštuje in ga zlorablja izključno za svoje fotografije v časopisih.

Stane Mozetič Muza, vodja navijačev Red Steelers Tržič:

Važno je, da smo zraven.