DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana na Zlatem polju, Kranj
16. november 2016
Gledalcev: ni podatka

HK Triglav – HD Jesenice

7 – 4

(0:1,4:2,3:1)

Gibanje rezultata:
0:1 HD JESENICE 6′ PP1
1:1 HK Triglav 16′
1:2 HD JESENICE 19′
2:2 HK Triglav 19′
3:2 HK Triglav 20′
3:3 HK JESENICE 25′
4:3 HK Triglav 29′
5:3 HK Triglav
5:4 HK JESENICE 39′
6:4 HK Triglav 40′
7:4 HK Triglav 45′

Streli na gol: HK Triglav   33 (4,10,19); HD Jesenice   22 (6,2,14)
Kazni: HK Triglav   4 (2,-,2); HD Jesenice   4 (2,-,2)

Sodnika: Robert Bohinc, Uroš Franc

HK Triglav: 1 Cuznar (GK), 25 Tratnik (GK), 11 Zorn, 5 Vogrinc, 95 Bertoncelj, 37 Bitežnik, 47 Konobelj, 86 Kuhar M., 93 Kuhar L., 99 Veternik, 98 Grabec Zorman, 15 Zupan Škrlj, 13 Vrečar, 28 Eržen, 24 Marn, 10 Škulj Kuralt, 6 Jošt
Trener: Domen Jemec

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D., 4 Jan, 23 Stević, 22 Fartek, 17 Bizjak, 21 Por, 7 Gregorič, 12 Planinšek, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik
Trener: Luka POGAČNIK
Po dolgem premoru so varovanci trenerja Luke POGAČNIKa odigrali zaostalo tekmo v državnem prvenstvu. Pogumno so začeli v Kranju. Domači so si v četrti minuti prislužili kazen zaradi oviranja, železarji pa so priložnost izkoristili za powerplay gol minuto in triindvajset sekund kasneje (0:1). Ko so si kazen zaradi spotikanja v sedmi minuti prislužili tudi Jeseničani, se je domačim ponudila možnost za izenačenje. Bleda igra jim česa takega ni omogočila in mreža železarčkov je ostala nedotaknjena. Vse tja do prvega odmora sta moštvi prikazali prejkone slab hokej z malo pravimi priložnostmi. Jeseničanom je uspelo zadržati minimalno vodstvo do prvega piska sirene na tekmi, razmerje strelov v tem delu pa je bilo 4:6 v korist Jesenic.

Precej bolj na plin so stopili domači v drugem delu. Le osem sekund so potrebovali po uvodnem sodniškem metu, da so rezultat iz prve tretjine izenačili na 1:1. Tudi v nadaljevanju so močno pritiskali proti vratom  Luke MATKOVIČa in ni jih zmedel niti nov vodilni zadetek Jesenic v začetku devetnajste minute (1:2). Le petintrideet sekund so namreč potrebovali za novo izenačenje na 2:2. Dobro minuto kasneje je bilo že 3:2 za Triglavane, Jeseničani pa niso našli pravega odgovora na agresivno igro domačih. Zadeve niso bile videti tako črne ob še drugem strelu na gol domačih v petindvajseti minuti; le-ta je namreč prinesel še drugi gol, tako da je bil rezultat znova poravnan na 3:3. Ko so domači v 29. minuti znova povedli in tretjino zaključili z vodstvom s 4:3 seveda zaostanek ni bil previsok, da ga železarčki v zadnji tretjini ne bi zmogli izenačiti. Bolj je skrbela apatičnost v igri. Druga tretjina je postregla z razmerjem strelov 10:2 v korist Triglavanov.

Če sta uvodni tretjini ponudili mešane občutke in – pogojno rečeno – redke poizkuse obeh ekip, pa je bilo zadnjih petnajst minut v tem pogledu prav “divjih”. Obe ekipi sta poskušali s streli, peščica gledalcev pa je videla tudi štiri nove gole. V štiriintrideseti minuti so najprej s 5:3 povedli domači. Kranjčani so si prislužili malo kazen zaradi grobosti v začetku šestintridesete minute, žal pa železarčkom ni uspelo doseči novega powerplay gola. So pa domačo obrambo utrudili dovolj, da so zadetek dosegli v naslednji minuti po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali v polnih postavah (5:4). Žal je trajalo manj kot minuto, pa so Kranjčani znova ušli na dva zadetka razlike (6:4). Moštvi sta še naprej streljali ob praktično vsakem napadu, vratarja na obeh straneh sta imela obilico dela. Našim fantom se je v želji po lovljenju domačih sredi enainštiridesete minute primerila kazen zaradi zadrževanja s palico. Številčni manjko so v prihajajočih dveh minutah fantje uspešno obranili. Po izteku kazni je do konca rednega dela tekme ostalo manj kot dve minuti in pol, zaostanek dveh zadetkov pa je bil prevelik zalogaj za četo z Jesenic. prav nasprotno, vratar železarjev je oseminštirideset sekund pred zaključnim piskom sirene še sedmič moral po pak v svojo mrežo. Domači so tudi v zadnjem delu nadstreljali železarje (19:14 !!!) in ob koncu zasluženo zmagali s 7:4.

Luka POGAČNIk, trener:
“Pred časom smo začeli igrati bolje, tokrat pa nisem zadovoljen. Kaže, da nas je premor med tekmami spet vrgel iz ritma. Ni bilo prave energije, preveč smo bili neodločni. Zamujali smo, bili slabši v dvobojih ena na ena. Spet nam sledi daljši premor in trdo bomo morali delati, da se po le-tem vrnemo nazaj boljši in konkurenčnejši.”

Tekst: Marko L.