DP mlajših dečkov, 10. krog

HD Jesenice – HKMK Bled   4:1 (0:0,1:0,3:1)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 25′, 1:1 HKMK Bled 31′, 2:1 HD Jesenice 32′, 3:1 HD Jesenice 40′, 4:1 HD Jesenice 45′

Kazenske minute: HD Jesenice 8, HKMK Bled 8

Za HD Jesenice so anstopili: Panjtar (GK), Škof, Mohorč, Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik, Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer
Trener Gaber KLINAR, teh. vodja Boštjan Potočar

Po čudni tekmi kadetov dopoldan, so v večernem terminu tokrat priložnost dobili mlajši dečki. Tudi ml. dečki so pred tekmo bili vodilni na lestvici v državnem prvenstvu, s pičlo točko prednosti pred Slavijo in tremi pred svojim današnjim nasprotnikom. Za gotovo ohranitev prvega mesta je bila torej potrebna zmaga, gostje z druge strani Mežakle pa so tudi imeli svojo računico z današnjo tekmo.

Uvodna tretjina ni potekala v skladu z željami domačih. Blejci so nevarno napadali, presenečene domače pa je nekajkrat z odličnim posredovanjem rešil vratar Gašper Panjtar. V 14. minuti smo videli edino izključitev v prvem delu, na kazensko klop pa je zaradi udarca s kolenom moral eden od domačih. K sreči gostje – kljub obleganju – gola niso dosegli in prva tretjina se je končala brez zadetkov. Razmerje v strelih – 2:9 za Blejce.

V 18. mintui so tudi gostje prvič morali na kazensko klop, a domači niso uspeli resneje ogroziti gostujočega gola. Igra v drugi tretjini je sicer obetala precej več. Nekaj hitrih protinapadov domačih se je končalo s strelom v gostujočega vratarja ali mimo gola in zdelo se je, da bo gol prej, ali slej padel. Tudi gostje so bili zelo nevarni. pravzaprav smo za nivo mlajših dečkov gledali odlično tekmo z veliko borbenosti in drsanja na obeh straneh, manjkali so le zadetki. V 25. minuti so domači končno zadeli po odlični obrambni akciji in bliskovitem prehodu v napad (1:0). V naslednji minuti so si prislužili malo kazen in 2 minuti pošteno trepetali za svoje vodstvo. Gostje so si malo kazen prislužili v 28. minuti, a do povišanja vodstva ni prišlo. Druga tretjina se je končala ob razmerju strelov – 9:7 za domače.

Samo sedemnajst sekund so v tretji tretjini potrebovali Blejci, da so premagali zmedeno domačo obrambo in rezultat izenačili na 1:1. K sreči so že v naslednji minuti znova povedli (2:1). Tudi v zadnji tretjini se je boj enakovrednih nasprotnikov nadaljeval. Še nekaj lepih priložnosti za dosego zadetka so domači zapravili, prav tako pa je nekajkrat sijajno posredoval domači vratar. V 36. minuti je na kazensko klop zaradi naleta na ogrado moral ponovno eden od železarjev, a so domači pritisk Blejcev zdržali. Tik pred tretjim zadetkom v 40. minuti so gostje zapravili imenitno priložnost za izenačenje, v protinapadu pa so domači povišali svoje vodstvo na dva zadetka prednosti (3:1). Od tega trenutka dalje se je dihalo lažje, kot se temu reče. Zdelo se je, da so moči nekoliko popustile tudi gostom. V 43. minuti sta bila izključena na vsaki strani po en igralec, do spremembe izida pa ni prišlo. 23 sekund pred koncem so domači zadeli še zadnjič, četrtič na tekmi (4:1). Udarec s komolcem za izključitev na gostujoči strani 6 sekund pred koncem ni več spremenil ničesar. Domači so se veselili trdo prigarane zmage, s katero ostajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice, gostom pa je za zelo lepo predstavo tudi potrebno čestitati. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 7:7.

Izjava trenerja Gabra KLINARJA po tekmi:

“Tekmo smo zelo slabo pričeli, ker smo bili zelo neaktivni in neodločni, tako da so nas tekmeci predrsali in celo prvo tretjino narekovali tempo igre. V drugi tretjini smo se le nekoliko zbudili in začeli igrati. Tekma je bila zelo dinamična z veliko napakami in neizkoriščenimi priložnostmi na obeh straneh. Naši igralci pa so bili bolj zbrani pri zaključku akcij. Posebej bi izpostavil našega vratarja Gašperja, ki je branil fenomenalno.”

Tekst: M.L.