HDK Maribor : HD mladi Jesenice 1:5
(1:1, 0:3, 0:1)

Maribor, Ledna dvorana. Gledalcev: 240. Sodniki: Jeram, Turk, Rojko.

Strelci: 0:1 Razingar (Rebolj M., 1.), 1:1 Jurič, 11., PS, 1:2 Pihler (Rebolj L., Zajšek, 23.), 1:3 Kunčič (Vukčevič, Remar, 27., PP1), 1:4 Vidmar, 29., SH1, 1:5 Kovačec (Rožič, Ejup, 52.)

Kazenske minute: Maribor 10 (6, 2, 2), Jesenice 22 (2, 8, 12)
Streli na gol: Maribor 31 (9, 12, 10), Jesenice 23 (5, 6, 12)

HD mladi Jesenice: Glavič, Svetlin, Rebolj M., Ejup, Razingar, Sefič, Brus, Varl (C), Vidmar, Remar, Zajšek, Kovačec, Vukčevič, Kunčič, Pihler, Bremec, Zrnič, Kovačevič, Rožič, Hafner, Rebolj L. Trenerja: Bine Felc in Aleš Sodja.

V novem kolu državnega prvenstva Slovenije so hokejisti HD mladi Jesenice mariborskim hokejistom vrnili za poraz iz prvega medsebojnega srečanja. A še pred srečanjem so organizatorji poskrbeli za nekaj šova. Z akrobacijsko skupino so poskrbeli za zanimiv uvod v srečanje, na ta način pa izkazali spoštovanje akrobatom, hokejistom in publiki, ki jo je bilo nekaj manj, kot na prvem srečanju teh dveh nasprotnikov. Da železarji v Maribor niso prišli le po poraz, so pokazali že v uvodu, saj so še pred iztekom prve minute povedli. Strelec je bil Tomaž Razingar. Nadaljevanje je bilo zanimivo, pravih akcij pa ni bilo ravno veliko. Nekaj aktivnejši so bili lisjaki, ki so izsilili kazenski strel. Pri izvedbi strela je bil uspešen Luka Jurič.

V drugi tretjini so železarji ponovno hitro zadeli. Grega Pihler je bil uspešen , to pa je bil le uvod v strelsko uspešno nadaljevanje. Ob igri z igralcem več so jeseniški veterani pokazali, kako se odigra power play, glavna vloga pa je bila na branilskem paru Vukčevič – Kunčič. Boris Kunčič je bil tudi tisti, ki je matiral vratarja Mariboru. A zadetkov še ni bilo konec. Jeseničani so se pokazali za nevarne tudi ob igri z igralcem več, ko je Uroš Vidmar dosegel četrti zadetek za Jesenice in poskrbel za prepričljivo vodstvo.

V zadnjem delu sta bili ekipi veliko pri strelu, a ploščki niso velikokrat pristali v mreži. Oba vratarja sta odbijala napade nasprotnikov in medtem ko Gaber Glavič ni več klonil, je v mrežo še po peti plošček moral Matej Duh. Jeseničani so v zadnji tretjini veliko sedeli na klopi za kaznovane igralce in dvakrat nasprotniku ponudili priložnost ob igri z dvema igralcema več, zadetkov v jeseniškem golu ni bilo več. Za izkušene jeseniške mačke je očitno tudi trening enkrat tedensko povsem dovolj za poseganje po zmagah. Spoštovanje gospodje!

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak