DP dečkov
Ledna dvorana Tabor, Maribor
18. oktober 2015
Gledalcev 80

 HDK Maribor  – HD Jesenice

3 – 10

(2:5,1:2,0:3)

Streli na gol: HDK Maribor   22 (6,10,6), HD Jesenice   42 (14,15,13)
Kazni: HDK Maribor   16 (6,3,6), HD Jesenice   12 (0,10,2)

Sodnika: Boštjan Turk, Gregor Rojko

HDK Maribor: Puškarič Frešer (GK), Verdonik (GK), Zupanič, Bizjak, Greif, Čehič (C), Pivec, Perčič, Petek, Fingušt, Mojzer, Rosenfeld, Krampl, Jančič, Bizjak, Ljubič, Rajbenšu, Obrecht, Friš Lorber
Trener: Gregor Polončič

HD Jesenice: Škrjanc (GK), Panjtar (GK), Škof, Dolinar, Dobravec, Potočar, Kobal,Podlipnik, Fartek, Slivnik, Török (C), Baloh, Gasar, Čufer, Miklič, Verdnik, Rijavec
Trener:Luka POGAČNIK

IMG_5333

Četa trenerja Pogačnika v uvodnih krogih državnega prvenstva dečkov dosega obilico golov. Prav v tem stilu so začeli tudi tekmo v Ledni dvorani v štajerski prestolnici. Prvi gol so namreč dosegli že po 38 sekundah tekme. V enakem stilu so tudi nadaljevali, saj so svoje vodstvo podvojili manj kot minuto kasneje. Po drugem prejetem zadetku so se domači nekoliko bolj zbrali. Na 1:2 so zaostanek zmanjšali v deveti minuti, a so si v 12. prislužili izključitev zaradi spotikanja. Železarji so vse skupaj s pridom izkoristili in v naslednji minuti v powerplayu dosegli svoj tretji zadetek (1:3). Dve istočasni izključitvi (spotikanje in držanje) so si Lisjaki prislužili v šestnajsti minuti, železarji pa so seveda zadevo hitro in temeljito kaznovali – v dobri minuti so dvakrat zadeli in povedli s štirimi goli razlike (1:5). nekaj neprevidnosti tik pred koncem tretjine je botrovalo temu, da so domači dosegli svoj drugi zadetek (2:5). Mariborčani so v uvodni tretjini proti vratom Gašperja PANJTARJA streljali šestkrat, Jeseničani pa v okvir domačih vrat štirinajstkrat.

IMG_5298

V drugi tretjini so bili domači bolj enakovredni nasprotniki, k vsemu skupaj pa je precej pripomogla kopica izključitev na strani Jesenic. Začelo se je v tretji minuti nadaljevanja, ko so si gostje prislužili prvo malo kazen na tekmi. Rezultatske spremembe v naslednjih dveh minutah ni bilo. Zaradi spotikanja je v 28. minuti na kazensko klop moral eden od domačih, železarji pa so v powerplayu dosegli svoj šesti gol (2:6). Samo 34 sekund kasneje je ob izenačenih močeh sledil še sedmi pak v domačo mrežo (2:7). Do konca druge tretjine so sledile štiri zaporedne izključitve za železarje /zaradi grobosti, udarca s komolcem, nabijanja na ogrado in nepravilnega oviranja). Domači so – ponovno tik pred koncem tretjine – izkoristili el eno izmed powerplay priložnosti in tako rezultat zmanjšali na 3:7. Še pred tem je domači trener prvega vratarja zamenjal z rezervnim, prav dosti pa Štajercem to ni pomagalo. V srednjem delu tekme so proti vratom Panjtarja sprožili deset strelov, naši fantje pa proti golu domačih petnajst.

IMG_5326

V enakem stilu, z izključitvijo za železarje – se je začela tudi druga tretjine. Tokrat je šlo za nalet s palico. Domači prav posebej nevarni v powerplayu niso bili. Zato pa so Jeseničani svoj osmi gol dosegli 25 sekund po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali v polnih postavah (3:8). Oviranje je tudi enega od domačih hokejistov popeljalo na kazensko klop v 49. minuti tekme. Po dobri minuti igre z igralcem več so železarji zadeli devetič na tekmi (3:9). Samo pol minute kasneje so si domači privoščili novo napako – zaradi zadrževanja s palico je ponovno na kazensko klop moral nekdo od Mariborčanov. Tudi epilog je bil podoben, kot slabi dve minuti prej, saj so Jeseničani zabili še desetič na tekmi, znova ob igri z igralcem več. V 55. minuti je sledila še zadnja izključitev na tekmi, zaradi udarca s palico pa si jo je znova prislužil eden od domačih hokejistov. Zadnja tretjina je postregla s šestimi streli domačih hokejistov in trinajstimi, ki so jih sprožili naši fantje.

IMG_5302

Luka POGAČNIK, trener dečkov:
“Zmaga je pod streho, igra je bila na momente solidna, še vedno pa delamo preveč napak v obrambnih nalogah. Od nekaterih fantov pričakujem še več. Bolj osredotočeni bomo morali biti na tekmah proti močnejšim tekmecem, trenutno igramo pač proti nekoliko lažjim.”

Tekst: Marko L.
Foto: Anita Mrak