Jesenice, 23. oktober 2014
Športna dvorana Podmežaklo
DP kadetov

HD Jesenice – KHL Medveščak
5 – 1 

(1:0,2:0,2:1)

1:0 KAPEL (Sodja, Klofutar) PP1 6′, 2:0 KAPEL (Svetina, Sodja) 22′, 3:0 SODJA (Klofutar, Svetina) PP1 26′, 4:0 KAPEL 43′, 5:0 SVETINA 50′, 5:1 Letang (Paulović) PP1 51′

Kazni: HD Jesenice 85 (0,2,83) , KHL Medveščak 109 (4,8,97)
Streli na gol: HD Jesenice 58 (19,23,16), KHL Medveščak 5 (3,0,2)

HD Jesenice: 2-Pelko (GK), 25-Žagar (GK), 16-Brus, 8-Urukalo, 24-Šturm, 12-Sršen (C), 11-Brglez, 13-Stojan, 18-Klofutar, 22-Svetina, 20-Kapel, 23-Sodja, 5-Pivač, 4-Šabanović, 21-Korošec, 7-Mravlje, 14-Pretnar, 6-Smolej, 3-Nastran, 10-Homan, 17-Pivk, 9-Krmelj
Trener: Aleš SODJA

KHL Medveščak: Troha (GK), Težak (GK), Babić (C), Matišin, Barbir, Vuglač, Prgić, Ključarić, Harasim, Paulović, Letang, Bublić, Gulija, Jenker Đurić J., Jenker Đurić I.,  Fedorchuk, Haber, Hrnjak
Trener: Marko Sertić

Glavni sodnik: Luka Kamšek
Linijska sodnika: Anže Bergant, Gašper Franc

Čudna tekma je bila odigrana v dvorani Podmežaklo. V prvih nekaj minutah so domači močno pritisnili, Zagrebčani pa so se zavzeto branili. Morda je kdo pričakoval kak hiter protinapad Medveščaka, a do česa takega preprosto ni prišlo. Še več, gostje so zelo redko sploh spravili pak ven iz svoje obrambne tretjine. Gostujoči vratar je že nekajkrat odlično posredoval, preden so si Zagrebčani prislužili pravo malo kazen in sicer zaradi spotikanja v šesti minuti. Domači so zadeli ekspresno že po 13 sekundah powerplaya – strelec je bil po podajah Sodje in Klofutarja Rok KAPEL. V nadaljevanju prvega dela je sledilo obleganje gostujočih vrat, ki jih je sijajno branil Domagoj Troha. Domači niso več našli poti skozi množico teles, ki so se nagnetla pred Troho, tako da je semafor po uvodnih 20 minutah igre kazal skromnih 1:0. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 19:3 za domače. Domača ekipa si ni prislužila nobene kazenske minute, gostje pa 4.

V drugem delu gostje preprosto niso prišli do nobene možnosti za kakršnokoli akcijo. Železarji so sprožili novih 23 strelov proti vratom Zagrebčanov. Svetina in Sodja sta bila podajalca ob drugem golu domačih, ki ga je ponovno dosegel KAPEL v 22. minuti. Jaka SODJA je po podajah Klofutarja in Svetine dosegel tretji zadetek za domače v powerplayu v 26. minuti. Železarji so si v drugem delu prislužili eno malo kazen, igralci Medveščaka pa štiri (8 minut na kazenski klopi). Najbolj fascinanten podatek v drugi tretjini je pravzaprav ta, da so domači sprožili novih 23 strelov proti vratom gostov, Zagrebčani pa v tem delu NITI ENKRAT niso streljali proti vratom Maja Pelka.

Le-tega je v zadnji tretjini v dmačem golu zamenjal Nejc Žagar, a je bil tudi on večji del tretjine popolnoma brez kakršnegakoli dela. KAPEL je dosegel četrti zadetek za železarje v 43. minuti, SVETINA pa petega v 50. Neogretega Žagarja je z dotedaj edinim strelom v zadnejm delu premagal Letang v 51. minuti. V nadaljevanju so gledalci videli nekaj živčnosti na obeh straneh. Vse je ostajalo v mejah normale vse do pičlih 15 sekund pred koncem, ko sta si po grobem prekršku enega od gostujočih igralcev v lase skočili celotni peterki na ledeni ploskvi. V zadnjem delu so domači streljali še 16-krat, gostje le 2-krat. Po pretepu so precej dela imeli sodniki in zapisnikarska miza, saj je v zadnji tretjini domačim posledično “pripadlo 83 kazenskih minut, gostom pa kar 97.

Ob koncu so se strasti pomirile Petelini so morali zapustiti ledeno ploskev in se nekaj sekund pred koncem tekme ohladiti pod tušem, preostanka moštev pa sta si seveda športno segla v roke.

Aleš Sodja, trener kadetov: “Ni bilo slabo. Vsake tekme pač ne moremo zmagati s 15 doseženimi zadetki, poleg tega pa so Zagrebčani “parkirali avtobus” pred svoj gol. Streljali smo z vseh položajev – tako s kril, kot z modre črte in štartali tudi na odbite pake, a včasih pak preprosto ne gre skozi. Svoje je dodal še odlični gostujoči vratar.
Že med tekmo sem zaznaval, da se nekaj kuha, da tu in tam pade kak prikrit udarec. Zato sem ob koncu poslal na led svoje največje fante in niso razočarali. Pohvalno je, da so se potegnili za soigralce, da so delovali kot moštvo.
Zadovoljen sem.”

Tekst: M.L.