Jesenice, 6.januar 2015
Dvorana Podmežaklo
Liga EBJL

HD Jesenice – HK Olimpija
4 – 2

(1:2,2:0,1:0)

0:1 Matičič (Klanšek, Lavrič) 3′, 0:2 Matičič (Lavrič) 5′, 1:2 AVSENEK (Šturm, Rajsar) 8′, 2:2 GLAVIČ (Hadžić, Rekar) PP1 26′, 3:2 RAJSAR (Hadžić, Šturm) 29′, 4:2 HADŽIĆ (Kapel, Korošec) 55′

Streli na gol: HD Jesenice 52 (12,19,21), HK Olimpija 11 (6,3,2)
Kazni: HD Jesenice 6 (2,0,4), HK Olimpija 8 (2,4,2)

HD Jesenice: 1-Pelko (GK), 25-Hribar (GK), 2-Klofutar, 3-Stojan, 5-Šabanović, 7-Hadžić, 13-Urukalo, 18-Žuber, 4-Kapel, 9-Rajsar, 10-Korošec, 12-Glavič, 11-Seršen, 15-Avsenek, 16-Šturm, 17-Svetina R., 20-Brglez, 22-Svetina, 24-Rekar (C)
Trener: Dejan Varl

HK Olimpija: Spreitzer (GK), Oblak, Eric, Hoffman, Pušenjak, Cjuha, Zibelnik, Lapornik, Rus, Matičič (C), Klanšek, Bogomolec, Lavrič, Kokelj, Limbackstokin, Gabrilo
Trener: Ildar Rahmatullin

Sodniki: Miha Bulovec (glavni), Anže Bergant (linijski), Grega Markizeti (linijski)

Triindvajset dni je že minilo od zadnje domače tekme mladincev v ligi EBJL. Tokratni nasprotniki so bili tradicionalno jeseniški največji rivali iz Ljubljane. Tekma se je tudi začela nekako v tem stilu, saj so gostje z goloma v tretji in peti minuti že povedli z dvema zadetkoma razlike. To je končno tudi predramilo domače fante, ki so v nadaljevanju začeli močneje pritiskati proti vratom zeleno-belih.  V osmi minuti je anto končno Rok AVSENEK zadel za znižanje rezultata (podajalca: Šturm in Rajsar). Zaradi držanja je v 14.minuti na akzensko klop moral Klofutar, vendar pa gostje v powerplayu niso bili posebej nevarni. Tik pred koncem prve tretjine je tudi prvi gostujoči hokejist moral na kazensko klop, a domačim ni več uspelo izenačiti. V prvi tretjini so domači proti vratom ljubljanskega čuvaja mreže sicer sprožili 12 strelov, domači vratar Domen HRIBAR pa je moral posredovati vsega skupaj šestkrat.

Izrazito premoč so železarji imeli v drugi tretjini. V 25.minuti tekme je zaradi nabijanja na ogrado na kazensko klop moral eden od gostujočih mladincev. Vse skupaj je po 1:21 powerplaya po podajah Hadžića in Rekarja v izenačujoči gol pretvoril Gašper GLAVIČ. Gostje so bili v polju bolj ali manj popolnoma sterilni. V začetku 29.minute je domače prvič v vodstvo popeljal Patrik RAJSAR (podajalca Hadžić in Šturm). Ob tem, ko so domači dosegli zadetek, je sodnik še izključil gostujočega vratarja. Ta je seveda ostal v vratih, a je nekdo od njegovih soigralcev moral odslužiti malo kazen, tako da so fantje v rdečih dresih v naslednjih dveh minutah igrali z igralcem več na ledeni ploskvi. Domači so silovito pritisnili, a novega zadetka niso dosegli. Vse do konca druge tretjine je igra večinoma potekala na polovici gostov, rezultat pa se ni več spremenil. Jeseničani so v drugi tretjini sprožili kar 19 strelov, Ljubljančanom pa je podobno uspelo le trikrat.

Tudi v zadnji tretjini je razmerje moči na ledu ostalo enako. Domači so ves čas napadali, zeleni pa so se krčevito branili. Posebej utrujeno je deloval Olimpijin vratar Spreitzer, saj ga je rdeča četa nenehno obstreljevala z vseh položajev. V 45. minuti je zaradi igranja z visoko palico na kazensko klop moral Avsenek, gostje pa niso bili nevarni v powerplayu. V 55.minuti je na 4:2 za domače povišal najkoristnejši igralec tekme Alen HADŽIĆ (podajalca Kapel in Korošec). V 58. minuti je bil zaradi naleta na ogrado kaznovan eden od gostov, domači so pletli mrežo okrog Olimpijinih vrat, a do novega zadetka ni prišlo. Tik pred koncem tekme (33 sekund) je bil izključen še Svetina, gostje pa pravzaprav sploh niso resneje prišli pred domača vrata.  V zadnjem delu je bila premoč Jesenic še najbolj očitna, saj so proti vratom gostov sprožili novih 21 strelov, proti svojim vratom pa so dopustili le 2.

Zmaga morda ni bila ravno izdatna v rezultatskem smislu, je pa zato železarska četa tekmece na ledu konkretno nadigrala in nadstreljala (52:11).

Na izjavo trenerja Varla še čakamo.

Tekst: Marko L.