Bled, 18. februar 2015
Dvorana na Bledu
Liga EBJL

MK Bled – HD Jesenice
3 – 9

(0:2,0:3,3:4)

0:1 RAJSAR (Urukalo) 1′, 0:2 RAJSAR (Rekar) PP1 18′, 0:3 GLAVIČ (Klofutar) 21′, 0:4 KAPEL (Avsenek, Šturm) 22′, 0:5 SVETINA (Seršen, Avsenek) 35′, 0:6 REKAR (Rajsar, Urukalo) 42′, 1:6 Pančur SH2 45′, 1:7 GLAVIČ (Rajsar, Rekar) PP2 45′, 2:7 Tišlar (Slivnik, Primožič) 47′, 2:8 ŠTURM (Kapel, Svetina) 53′, 2:9 STOJAN (Brus, Glavič) PP1 57′, 3:9 Tišlar (Brun Rauh, Slivnik) PP1 59′

Streli na gol: MK Bled 27 (11,3,13), HD Jesenice 35 (8,18,8)
Kazni: MK Bled 8 (2,0,6), HD Jesenice 14 (6,4,4)

Kaj hitro so varovanci trenerja Dejana VARLa odprli blejsko “konzervo” – Patrik RAJSAR je uvodni zadetek za Jesenice po podaji Urukala dosegel že v 24.sekundi tekme. Le 22 sekund kasneje je železarje doletela prva mala kazen – zaradi naleta je bil izključen Brus. Železarji so dvominutni manjko igralca na ledeni ploskvi ubranili brez večjih težav, mreža Jureta LEGATa je ostala nedotaknjena. V 12.minuti je zaradi istega prekrška na kazensko klop moral tudi Rekar, a se je vse skupaj izteklo enako, kot prvič. Še tretjič se je zadeva ponovila 22 sekund po Rekarjevem prihodu nazaj na ledeno ploskev – takrat je dvominutno kazen dobil Rajsar. Tudi v tretjem poizkusu domačim ni uspelo izenačiti, poleg tega pa je minuto in pol kasneje bil izključen tudi Slivnik pri Blejcih. Jeseničanom je nekaj kasneje ostala na voljo približno minuta in pol powerplaya, na najboljši možni način pa jo je izkoristil prav Rajsar s svojim drugim golom na tekmi (podajalec Rekar). Prva tretjina se je spričo izključitev končala z razmerjem strelov 11:8 v korist domačih.

V drugem delu je trajalo 36 sekund, da so železarji znova zadeli – po podaji Klofutarja je bil uspešen Gašper GLAVIČ. Samo pol minute kasneje je po podajah Avseneka in Šturma zadel še Rok KAPEL in tako železarje povedel v visoko vodstvo s 4:0. Vse do 32.minute se nato ni dogajalo nič posebnega, takrat pa je bil zaradi udarca s palico izključen znova Brus. Domači so bili tudi ob tej priložnosti z igralcem več neuspešni. Na 5:0 za Jesenice je po podajah Seršena in Avseneka povišal Rok SVETINA v 35.minuti. Zaradi udarca s palico je sledila še izključitev Glaviča, zaradi katere pa ni prišlo do nobene spremembe rezultata. Druga tretjina se je končala ob razmerju strelov kar 3:18 v korist Jesenic.

V zadnji tretjini so bili železarji nekoliko “počasnejši” pri doseganju zadetka, saj so zanj potrebovali celih 69 sekund – po podajah Rajsarja in Urukala je pak za hrbet domačega vratarja spravil Nik REKAR. V 44.minuti sta si v razmiku osmih sekund sledili dve izključitvi na domači strani, nekaj neprevidnosti v četi železarjev pa je izkoristil Pančur in dosegel prvi gol za domače (on igri treh proti petim!). Le 12 sekund kasneje je po podajah Rajsarja in Rekarja zadel sedmič za Jesenice tudi Glavič. Zaradi udarca s palico je sledila izključitev R.Svetine, domači pa so po zaslugi Tišlarja dosegli ob igri z igralcem več svoj drugi zadetek. V 53.minuti je Jaka ŠTURM po podajah Kapela in R.Svetine povišal na 8:2 za Jesenice. V 54.minuti je v golu železarjev priložnost dobil tudi Nejc ŽAGAR, ki je sicer še deček. Take izkušnje so za 13-letnega vratarja prav gotov zelo dobrodošle! 56.minuta je prinesla novo izključitev na domači strani (Slivnik zaradi držanja). Zadevo je 49 sekund kasneje lepo izkoristil Nejc STOJAN, ki je deveti jeseniški zadetek dosegel po podajah Brusa in Glaviča. V 58.minuti je bil kot zadnji na tekmi izključen prav Glavič (spotikanje), domačim pa je v powerplayu uspelo doseči še tretji gol – uspešen je bil še enkrat Tišlar. V zadnjem delu je bilo razmerje strelov znova v korist domačih – 13:8.

Naslednja tekma mladincev v ligi EBJL je na vrsti v nedeljo ob 18.uri Podmežaklo – v goste prihaja beljaški VSV.
Vabljeni!

Tekst: M.L.