DP dečkov
Dvorana Pionir, Beograd
5. december 2015
Gledalcev: ni podatka

SKHL Crvena Zvezda – HD Jesenice 

1 – 11

(0:2,0:4,1:5)

Streli na gol: SKHL Crvena Zvezda   21 (9,5,7), HD Jesenice  36 (11,10,15)
Kazni: SKHL Crvena Zvezda   10 (-,6,4), HD Jesenice   10 (6,-,4)

Sodnika: Fazekaš, Nikolić

SKHL Crvena Zvezda: 1 Beaton (GK), 2 Krstić (GK), 3 Mladenović (C), 4 Milošević, 6 Jeremić, 17 Đjerić, 7 Nikolić M., 14 Stojanović, 21 Šarac, 8 Popović, 10 Gvozdenović, 13 Jovanović, 11 Nikolić V., 16 Savić, 20 Kravljanac, 12 Goldner, 15 Mladenović, 19 Dukovski, 9 Nešić
Trener: Marko juloski

HD Jesenice: 1 Panjtar  (GK), 25 Škrjanc (GK), 5 Škof, 24 Dolinar, 13 Kobal, 9 Potočar, 19 Török (C), 4 Fartek, 22 Miklič, 18 Langus, 11 Dobravec, 23 Slivnik, 7 Rijavec
Trener:Luka POGAČNIK

Hitro so stvari na svoje mesto postavili dečki v dvorani Pionir. Prvi zadetek so namreč dosegli že v 55. sekundi tekme. Disciplinirani domači v nadaljevanju niso bili povsem nenevarni, vendar je jeseniška obramba na čelu z zanesljivim Gašperjem PANJTARjem svojo mrežo dobro branila. Še posebej pohvalna je bila borbenost ob treh priložnostih, ko so Jeseničani zaradi kazni po dve minuti igrali z igralcem manj. Drugi gol so železarji, ki so v Beograd pripotovali v precej okrnjeni zasedbi, v kateri je bilo le enajst igralcev in dva vratarja, dosegla minuto in pol pred koncem prve tretjine.

Podobno kot njihovi starejši vrstniki (mladinci) v Linzu, so se tudi dečki preprosto razleteli po ledu v drugi tretjini. Z golom v 23. minuti so povedli s 3:0. Dva gola v 29. minuti sta razliko povišala že na pet zadetkov razlike in zmagovalec je bil odločen. Šesti gol so železarji dosegli v powerplayu v 34. minuti.

Tudi v zadnji tretjini, v kateri je priložnost za branjenje – brez da bi to opazili pri zapisnikarski mizi – za Jesenice dobil tudi Nejc ŠKRJANC, se je kanonada v smeri beograjskega gola nadaljevala. Prvi gol v tem delu, sicer pa sedmega za Jesenice, so tako naši fantje dosegli že 42 sekund po začetku igralnega časa. Minuto in pol kasneje je sledil še osmi pak v domačo mrežo. Domači strateg je v tem času svoja vratarja že dvakrat zamenjal, a za razigrano ekipo iz železarskega kraja ne eden, ne drugi vratar pravih rešitev nista imela. V 47. minuti so Jeseničani dosegli nov powerplay gol in tako povišali na 9:0. Ko so v predzadnji minuti zadeli še desetič, je vse kazalo na zmago z desetimi goli razlike. Domači so 32 sekund pred koncem tekme le premagali Škrjanca in mu tako pokvarili 100% izkupiček obranjenih strelov. Da pa bi razlika vseeno znašala deset zadetkov, pa so Jeseničani poskrbeli pičli dve sekundi pred koncem, ko so še enajstič zadeli domačo mrežo.

Tekst: Marko L.
Foto: mondo.rs