Liga IHL U12
tekma za razvrstitev od 5. do 8. mesta

HD Hidria Jesenice vs. KHL Zagreb
7 – 3
(2:0,1:2,4:1)

Že prvo tekmo pred nekaj dnevi so varovanci Luke POGAČNIKa v Zagrebu dobili. Tokrat praktično od prvega sodniškega meta ni bilo nobenih dvomov – rdeči so v tem trenutku boljša ekipa od Zagrebčanov. Minilo je le 29 sekund tekme, pa so domači že vodili z 1:0. Drugi zadetek v zagrebško mrežo je padel v začetku devete minute, do konca prve tretjine pa je ostalo pri tem rezultatu kljub razmerju v strelih 20:2 (v korist domačih seveda). 

Za zadevanjem v drugi tretjini so začeli gostje, ki so po minuti in pol nadaljevanja izkoristili power play (2:1). Pri domačih je to vneslo nekaj zmede, saj so vso drugo tretjino odigrali slabše. K sreči so v 29. minuti zadeli za 3:1. Zagrebčani so še pred zaključkom druge tretjine vnovič znižali (3:2).

Peščica domačih navijačev je zastrigla z ušesi v 32. minuti, ko so gostje izenačili (3:3). K sreči je bilo nadaljevanje boljše, saj so Železarčki v 33. in 36. minuti dvakrat premagali gostujočega vratarja (5:3). Gostom je jelo primanjkovati moči v nadaljevanju, kar so fantje v rdečih dresih izkoristili in v zadnjih dveh minutah tekme še dvakrat zadeli za zanesljivo zmago s 7:3.

Tekst: Marko L.