Liga IHL (U16):

HKMK Bled vs HD Hidria Jesenice
3 – 6

(1:1,1:3,1:2)

Izvrstno so odigrali dvoboj vodilnih ekip kadeti Jesenic na Bledu. Začelo se sicer ni po njihovih željah, saj so domači vratarja Železarjev Gašperja PANJTARja premagali že po vsega 25 sekundah tekme (1:0). V nadaljevanju so se zbrali, ekipi pa sta bili enakovreden boj. Nekaj izključitev na obeh straneh ni prineslo spremembe rezultata. Belo-rdeči so izenačili z golom Roka POTOČARja 15 sekund pred iztekom tretjine (1:1).

Domači so v 29. minuti izkoristili izključitev na jeseniški strani; vsega enajst sekund power playa so potrebovali, da so še drugič na tekmi matirali jeseniško obrambo (2:1). Prav strelec drugega blejskega gola je moral sam na kazensko klop v 31. minuti, Jeseničani pa so domačim vrnili z enako mero, saj je Tim DOLINAR izenačil po 16 sekundah igre z igralcem več (2:2). Sledila je 5-minutna kazen, plus predčasen odhod pod tuš za enega od domačih igralcev, Železarji pa so v tem času v razmiku 27 sekund dosegli dva zadetka (POTOČAR, Matic TÖRÖK) in se odlepili na dva gola razlike (2:4). Tik pred koncem druge tretjine so zaradi napačne menjave kazen dobili še Jeseničani. 

Penalty kill belo-rdečih je bil brezhiben. Ko je v 48. minuti za vodstvo s tremi goli razlike zadel še David BALOH (2:5), so bili obrisi jeseniške zmage že bolj vidni. Dobri dve minuti kasneje je kapetan TÖRÖK zadel še shorthanded (ob igri z igralcem manj) in jasno je postalo, da domačim v zadnjih minutah ne bo uspelo ujeti visokega jeseniškega vodstva (2:6). V predzadnji minuti so Blejci ob prednosti dveh igralcev več sicer še omilili poraz (3:6), zaslužene zmage Železarjev pa to seveda ni moglo ogroziti. 

Z uspehom na gostujočem ledu so Jeseničani tudi zamenjali Blejce na vrhu prvenstvene lestvice.

Več podrobnosti s tekme: KLIK

Tekst: Marko L.