DP kadetov, 5. krog:

HD Jesenice – HK Slavija junior

3:0 (3:0,0:0,0:0)

Strelci: 1:0 SVETINA (Sodja, Hadžić) 11′, 2:0 SODJA (Zupan) 14′ PP1, 3:0 KLOFUTAR (Rajsar, Šturm) 20′ PP1

Kazni: HD Jesenice 8, HK Slavija Junior 8

 

Tekmovanje v državnem prvenstvu kadetov se je tokrat nadaljevalo na nekoliko neobičajen dan – ponedeljek. Fantje trenerja Aleša Sodje so po sijajni predstavi v prejšnjem krogu na gostovanju proti vodilnemu Celju tokrat doma pričakali ekipo zaloške Slavije Junior.

Trener in njegova četa
Trener in njegova četa

Od vsega začetka so rdeči zagospodarili na ledu in valili napad za napadom. V prvih minutah trdne zaloške obrambe sicer niso znali premagati, vendar pa se je ves čas dozdevalo, da gol visi v zraku. Gostje niso bili posebej nevarni; tudi ko je bil v 9. minuti na domači strani izključen Tine Klofutar Založani niso resneje ogrozili domačih vrat. 21 sekund potem, ko so bile moči na ledu spet izenačene, pa so Jeseničani povedli. Po lepi akciji in podajah Alena Hadžića in Jake Sodje je v 11. minuti za vodstvo zadel Erik SVETINA. Prvo izključitev so si gostje prislužili v 13. minuti, z novim jeseniškim golom pa je bila kaznovana 37 sekund kasneje. Za podvojitev vodstva je na podajo Petra Zupana zadel Jaka SODJA. Domači so še naprej pritiskali proti vratom gostov, ti pa so svoj gol reševali kakor so vedeli in znali. Tako so si novo dvominutno kazen prislužili v 18. minuti in bili ponovno kaznovani s prejetim zadetkom. V 20. minuti je s tretjim jeseniškim golom na tekmi sijajno prvo tretjino na podaji Patrika Rajsarja in Jake Šturma končal Tine KLOFUTAR. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 13:2 v korist Jesenic.

Akcije pred gostujočimi vrati so se vrstile
Akcije pred gostujočimi vrati so se vrstile

Omembe vredni situaciji v drugi tretjini sta bili dve izključitvi na domači strani. V 28. minuti je najprej na kazensko klop sedel Nik Razinger, gostje pa ponovno niso bili posebej nevarni. V 34. minuti je bil izključen še Nik Brglez, gostje pa z redkimi poskusi niso resneje ogrozili jeseniškega vodstva. Oba trenerja sta v srednjem delu tekme tudi zamenjala svoja vratarja, namesto Domna HRIBARja je tako pred jeseniški gol stopil Jakob POVIRK. Druga tretjina je bila sicer nekoliko bolj zaspana, razmerje strelov pa je bilo 8:4 v korist domačih.

Tudi v tretjem delu tekme gostje niso zmogli resnejšega pritiska na proti domačim vratom, njihove načrte pa je že v 43. minuti presekala nova dvominutna kazen. Tokrat tudi domači niso bili učinkoviti, so si pa tudi sami prislužili kazen v 50. minuti, ko je na kazensko klop ponovno sedel Brglez. Tudi nova izključitev na zaloški strani v 55. minuti ni prinesla spremembe rezultata. Gostujoči trener je zahteval time-out in svojim fantom dal še nekaj zadnjih napotkov kako vseeno ogroziti domače vodstvo, vendar je jeseniška obramba tokrat delovala zelo zanesljivo. V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov 13:7 v korist domačih. Podrt domači gol ob koncu srečanja je tako na najlepši način zaključil suvereno zmago kadetov.

Domača mreža je ostala nedotaknjena
Domača mreža je ostala nedotaknjena

Naslednjo tekmo kadeti igrajo 26. oktobra na domačem ledu proti HK Olimpija.

Za HD Jesenice so nastopili: Hribar (GK), Povirk (GK), Rajsar (C), Grašič, Hadžič, Zupan, Pavlič, Razinger, Jamnik, Klofutar, Ramšak, Brglez, Urukalo, Svetina, Šturm, Pretnar, Pivač, Sodja, Korošec in Šabanović
Trener: Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe: Borut Brglez

Aleš SODJA, trener kadetov: “Dosti ne bom filozofiral. Fantje so zelo dobro opravili s svojo nalogo. Morda bi lahko dosegli še kakšen zadetek več, vendar jih je treba pohvaliti za dobro predstavo.”

 

Tekst: Marko LUKAN
Foto: Drago Cvetanović