Državno prvenstvo dečkov

HK MK Bled – HD Jesenice 1:7 (0:0,1:3,0:4)

Dečki so odigrali novo srečanje drugega dela prvenstva, ki odloča o naslovu državnih prvakov. Moštva igrajo vsako z vsakim po eno tekmo v gosteh in eno na domači ledeni ploskvi. Poleg Jesenic in Bleda nastopata v “zgornjem domu” tudi ekipi Slavije in Maribora. Moštvo HK MK Bled je do današnjega srečanja v drugem delu odigralo dve tekmi in obe izgubilo, zato so bili zmage proti našim fantom še toliko bolj željni. Dečki z Jesenic pa so dosegli eno zmago in en poraz v drugem delu prvenstva.
Tekme moštev z obeh strani Mežakle so v zadnjih letih dostikrat negotove. Prva tretjina današnje tekme v blejski dvorani je bila prav taka. Jeseničani so si že v uvodnih petih minutah prislužili tri male kazni. Fantje v rdečih dresih so sicer v prvem delu nekoliko več napadali in sprožili devet strelov proti golu domačih; domači so vrata jeseniškega vratarja ogrozili šestkrat. Tudi rdečim se je v sedmi minuti ponudila priložnost za dosego zadetka ob igralcu več na ledu. Mreži se v prvi tretjini sicer nista zatresli.
Druga tretjina je bila z goli bolj bogata. Jeseničani so povedli v 23.minuti in minuto in pol kasneje povišali svoje vodstvo po lepem sodelovanju večih igralcev. Domači so – po novi izključitvi na jeseniški strani – dosegli gol ob igralcu več na ledeni ploskvi v 29.minuti. V drugi tretjini sta si obe ekipi prislužili po dve mali kazni. Kakih 50 gledalcev je sicer lahko uživalo v hitri igri z obilico streli. Jeseničani so tudi v tem delu srečanja streljali malenkost večkrat od domačih, saj so proti domačim vratom sprožili 15 strelov, domači pa v smeri vratarja železarjev 14.
Zadnja tretjina je namesto lova domačih za izenačenjem prinesla popolno prevlado moštva z Jesenic. Gol za povišanje vodstva je padel v 44.minuti. V naslednji minuti je bilo na semaforju že 5:1 v korist gostov. Šesti gol je nato padel še v 51.minuti in domači so bili potolčeni. Obe ekipi sta si v zadnjem delu prislužili še po eno malo kazen. Naši fantje so svoj gol ubranili. Mala kazen za Blejce pa je pomenila še sedmi zadetek v njihovo mrežo v 54.minuti. Tudi v tem delu so naši fantje Blejce pošteno nadstreljali, saj je bilo razmerje v strelih v korist rdečih kar 16:9.

Druga zmaga v drugem delu prvenstva je brez dvoma zaslužena. Fantje, trener in starši pa si brez dvoma želijo tudi nadaljevanja v takem slogu.