Liga IHL U12:

HD Hidria Jesenice vs. HK Slavija Jr.
4 – 5

(2:2,1:1,1:2)

Odlično tekmo so odigrali mlajši dečki Jesenic in Slavije. Bolje so začeli gostje iz Zaloga, saj so povedli v začetku šeste minute. Še bolje jim je za nekaj trenutkov začelo kazati v 13. minuti, ko so svoje vodstvo podvojili (0:2). K sreči so Železarčki še v isti minuti znižali na 1:2. Ob koncu 14. minute je bil pri gostih zaradi naleta s palico kaznovan eden od hokejistov, domači pa so nemudoma izenačili na 2:2.
V drugem delu sta padla dva zadetka. Znova so povedli gostje iz Zaloga (24. minuta, 2:3), vendar so se igralci v rdečem znova potrudili in izenačili manj kot polno minuto kasneje (3:3). Do tridesete minute sprememb ni bilo več, po dveh odigranih tretjinah pa je bilo poleg rezultata tudi razmerje v strelih skorajda identično (19:15).
Edino vodstvo na tekmi so Jeseničani dosegli v 37. minuti, ko so še drugič na tekmi zadeli v power playu (4:3). Gostje se niso predali in so v 41. minuti izenačili (4:4). Do odločilnih trenutkov je prišlo v 44. minuti, ko je bil izključen eden od domačih hokejistov, gostom pa je 57 sekund pred koncem uspelo zabiti zmagoviti gol.
Poraz je za fante neprijeten, vendar je potrebno z dvignjenimi glavami nadaljevati z delom. Ob nekoliko drugačni sreči – rdeči so zgrešili nekaj zares lepih priložnosti – bi se tekma kaj hitro lahko razpletla drugače. Je pa ob tem potrebno tudi priznati, da je domače skozi tekmo nekajkrat s prav neverjetnimi posredovanji v igri obdržal vratar Bor GLAVIČ …

Tekst in foto: Marko L.