Liga EBYSL
Dvorana v Zalogu
20. november 2016
Gledalcev: 70

 HK Slavija Jr. – HD Jesenice

1 – 6

(0:1,1:2,0:3)

Gibanje rezultata:
0:1 STOJAN (Tomaževič) 11′
0:2 GLAVIČ (Sodja) 32′
1:2 Kuzman (Pazlar) 36′ PP1
1:3 URUKALO (Sodja, Šturm) 39′
1:4 IVANČEVIČ (Svetina R., Svetina E.) 44′
1:5 SODJA (Korošec) 49′
1:6 SERŠEN (Sodja, Hadžić) 60′

Streli na gol: HK Slavija Jr.   ); HD Jesenice   )
Kazni: HK Slavija Jr.   ); HD Jesenice  )

Glavni sodnik: Tilen Pahor
Linijska sodnika:
Matevž Mali, Gregor Režek

HK Slavija Jr.: 1 Dvoršak (GK), 33 Sotlar (GK), 5 Turk, 7 Voh, 9 Kujavec, 12 Leben, 14 Bohinc, 15 Železnik, 16 Pazlar, 17 Kuzman, 19 Miklavčič, 20 Vidic, 21 Kisovec, 24 Bernard, 29 Pogačar
Trener: Gorazd Rekelj

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Tomaževič, 12 Glavič, 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek, 6 Stojan, 21 Korošec, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 24 Šturm, 13 Crnović, 16 Brus, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 4 Ivančevič, 7 Hadžić, 11 Brglez, 10 Svetina R.
Trener: Gaber GLAVIČ
Še v drugem zaporednem tednu se je ekipi U20 primerilo, da je le nekaj ur po prihodu z dolgega potovanja na Madžarsko (tokrat še posebno dolgotrajnega), morala odigrati novo tekmo. Za razliko od tedna poprej, ko je ekipa morala v nedeljo potovati še v Zagreb, pa je bila tokratna pot do Zaloga vseeno nekoliko krajša …

Utrujenost terjala davek 

Neprespanost, utrujenost in verjetno še kak tretji (četrti, peti …) faktor so si vzeli svoj davek v uvodnih dvajsetih minutah tekme v Zalogu. Domači so vse skupaj začutili in poskušali iz tega zase izvleči kar največ. Igralci Slavije Jr. – ki jih vodi Jeseničan Gorazd Rekelj – so si v silni vnemi v začetku tretje minute že prislužili prvo malo kazen zaradi naleta s palico (Leben). Powerplay Jesenic je bil še nekoliko zaspan, trajal pa je minuto in devetintrideset sekund. Takrat je identičen prekršek storil tudi jeseniški branilec Korošec. Enaindvajset sekund sta ekipi odigrali s po štirimi igralci na eldeni ploskvi, potem pa so powerplay imeli igralci v črnih dresih. Nevarno so napadli, a je obramba železarjev na čelu z izvrstnim Juretom LEGATom, ki je tokrat branil vrata Jesenic, svoje delo opravila brezhibno. Sledilo je obdobje enakovredne igre, potem pa je v deveti minuti pri enem izmed prodorov domačih prekršek storil znova Korošec. Sodnik je domačim prisodil kazenski strel, ki pa se ni iztekel po njihovih željah. Ekipi sta tako nadaljevali s tekmo nedotaknjenih mrež. V začetku enajste minute je v eni izmed jeseniških akcij Tomaževič podal do branilca Nejca STOJANa, ki je s strelom od daleč matiral domačega vratarja in povedel železarje v vodstvo (0:1). Več so v nadaljevanju poskušali domači, saj so zaostanek želeli čimprej izničiti. Zaradi naleta s palico je bil pri domačih v petnajsti minuti izključen Železnik. Tudi ob drugem powerplay poskusu železarjem ni uspelo zadeti. Zadnje tri in pol minute uvodne tretjine pa sta ekipi izmenjaje se poskušali doseči zadetek, a pravih razburjenj ni bilo. Razmerje strelov v prvi tretjini se je nagnilo konkretno v korist domačih – 12:6.

Zadeli v pravih trenutkih

Strelec prvega – in do tedaj edinega na tekmi – jeseniškega gola je bil zaradi spotikanja izključen sredi petindvajsete minute tekme. Igralci Slavije jr. so znova močno pritisnili, posadka pred Legatovim golom pa je bila dovolj zbrana, da je ohranila minimalno vodstvo ob igri z igralcem manj. Prizadevnost se je poplačala v dvaintrideseti minuti, ko je po podaji kapetana Sodje jeseniško vodstvo podvojil Gašper GLAVIČ (0:2). Zadrževanje s palico je bilo vzrok izključitvi napadalca železarjev Šturma sredi štiriintridesete minute. Domači so porabili minuto in štirideset sekund powerplaya da so spletli matno situacijo za jeseniško obrambo; za znižanje zaostanka na 1:2 je zadel Kuzman. Četa trenerja gabra GLAVIČa se je odzvala odlično in nepolne tri minute kasneje svoje vodstvo znova povišala na dva zadetka razlike. Po podajah Sodje in Šturma je namreč v začetku devetintridesete minute zadel Žiga URUKALO (1:3). Trideset sekund pred iztekom druge tretjine je sledila še izključitev domačega igralca Voha (nabijanje na ogrado), do novih sprememb rezultata pa več ni prišlo. Razmerje strelov v okvir vrat v drugi tretjini – 8:7 v korist domačih.

Atomsko v zadnjih dvajsetih minutah

Zdelo se je, kakor bi v zadnji tretjini na led stopila popolnoma prenovljena ekipa Jesenic. Fantje so v svojem hokeju preprosto uživali, vse skupaj pa se je ob koncu močno poznalo tudi na rezultatu. Za začetek je železarjem ostala še minuta in pol powerplaya, ki ga na srečo domačih sicer niso izkoristili. Ni pa jim sreča več pomagala ob golu Tima IVANČEVIČa v štiriinštirideseti minuti (1:4, podajalca R.Svetina in E.Svetina). Razigranosti gostov ni ustavila niti nova izključitev Stojana v začetku petinštiridesete minute (oviranje). Relativno nenevaren powerplay domačih ni prinesel rezultatske spremembe. Po vrnitvi jeseniškega branilca na ledeno ploskev sta bili ekipi številčno izenačeni le sedemindvajset sekund, potem pa je bil pri Založanih zaradi spotikanja izključen Bohinc. Tudi powerplay Jesenic sicer ni prinesel zadetka, so pa železarji toliko namučili domače, da jim je zbranost popustila petnajst sekund po tistem, ko so spet zaigrali v polni postavi. Ob koncu devetinštiridesete minute je namreč po podaji Korošca gol zadel kapetan Jaka SODJA (1:5). Ekipa z Jesenic se je v zadnjih desetih minutah tako lahko sproščeno zabavala, če nekoliko pretiravamo. Seveda so fantje še naprej zavzeto upoštevali trenerjeva navodila, domači gol pa praktično obstreljevali z vseh položajev in ob vsaki priložnosti. Zaspanost in utrujenost z začetka tekme sta nekam izginili. Prav nasprotno pa se je godilo domačim, ki so jim v zadnjih minutah moči (najbrž pa tudi volja) povsem pošle. Zaradi grobosti in medsebojnega petelinjenja sta bila ob koncu štiriinpetdesete minute izključena Pogačar pri domačih in R. Svetina pri železarjih. obro minuto in pol kasneje je bil zaradi spotikanja izključen še napadalec Jesenic Šturm. Osemnajst sekund pred iztekom Šturmove kazni je bil nato zaradi grobosti izključen še Avsenek, domači pa ogromni številčni prednosti navkljub niso več zmogli moči za kaj konkretnejšega. Zadnjih sedeminpetdeset sekund tekme sta nato moštvi spet odigali številčno izenačeni in v polnih postavah. Vse skupaj je zadoščalo za nov, šesti gol Jesenic – za končni rezultat je po podajah Sodje in Hadžića poskrbel strelec Gašper SERŠEN. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo močno v korist Jesenic – 2:11.

glava-16Gaber Glavič, trener ekipe:
“Pol tekme smo imeli v sebi še avtobus, če se tako izrazim. Dolgo potovanje z Madžarske je seveda pustilo posledice. Ne bi rekel, da so fantje v Zalog prišli “frajariti” in so svojo nalogo vzeli neresno, ampak … noge te ne ubogajo, vsakič si v dvobojih ena na ena prepočasen itd … Saj so poskušali, tu nimam pripomb, ampak … dokler nam ni steklo, dokler iz svoje igre nismo odstranili tistega avtobusa, je bil rezultat tesen. Potem pa smo dodali obrate, nekajkrat zadeli in tekmo zanesljivo zaključili v svojo korist.”

Tekst: Marko L.