HD Jesenice A – Olimpija   1:0 (0:0,0:0,0:0,1:0) SO

Za Jesenice A so nastopili: Pelko (GK), Brun Rauh (C), Šega, Murnik, Pivk, Mravlje, Alagić, Kararić, Podrekar, Čop, Povirk, Homan, Smolej; trener Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Ibrahim Jakupović.

Jeseničani so bili velik del srečanja pred golom nasprotnika

Mlajši dečki A so po slabšem uvodu v sezono v zadnjem času le nanizali precej zmag. Tekmo pred koncem so bili sami gospodarji svoje usode, saj so pred dnevi presenetljivo premagali tudi favorizirani HKMK Bled. Z zmago nad Olimpijo v rednem delu nocojšnje tekme bi se uvrstili celo na tretje mesto in nadaljevali boj za naslov državnega prvaka v skupini najvišje uvrščenih štirih ekip.

Nocojšnji nasprotnik je bil po meri, saj je Olimpija slabše ljubljansko moštvo (za Slavijo). Zeleni so že pred zadnjim srečanjem bili zabetonirani v spodnjem delu lestvice. Domači so v srečanje krenili z mislijo na zmago. Oblegali so ljubljanska vrata, vendar pa tudi fantje iz prestolnice v redkih napadih niso bili povsem nenevarni. Prva tretjina se je tako končala brez zadetkov, a je bilo časa za (potrebno) zmago še dovolj.

Tudi drugi del je ponudil podobno sliko. Pritisk domačih skozi celo tretjino, redki prebliski gostov in nedotaknjeni mreži – je pravzaprav izdaten opis poteka srečanja.

Veseli zmage

Pred tretjo tretjino je bilo že jasno, da bo prvi dosežen gol najbrž že odločil zmagovalca. Nekajkrat je pak nevarno poskakoval v bližini ljubljanskega vratarja, ki je – roko na srce – branil sijajno, vendar se nikakor ni skotalil čez golovo črto. Bolj se je tekma bližala koncu, močneje so pritiskali domači in bolj zagriženo so se borili zeleni, ki jim vsaka točka proti železarjem že po tradiciji pomeni veliko. Videli smo tudi nekaj prav trdih naletov enih in drugih,  zadetka pa do konca srečanja ni bilo.

V kategoriji mlajših dečkov se podaljški ne igrajo. V primeru neodločenega rezultata se takoj pristopi k izvajanju kazenskih strelov. Prvi so streljali domači in zanesljivo zadeli. Gostujoči hokejist se je pred jeseniškim vratarjem zapletel, nato pa so rdeči tudi v drugi seriji zadeli. Ko je domači vratar ubranil še drugi poskus, je bil zmagovalec odločen.

Zmaga nad Olimpijo je vedno sladka, a je tokrat imela nekoliko grenak priokus. Ekipi A ostane boj za končno 5.mesto v družbi ekipe B (ki bo jutri odigrala še zadnje srečanje proti HK Celje), HDD Bleda, Olimpije in Celja.

Tekst: M.L.
Fotogalerija: Vid Novak
Video: Drago Cvetanovič

[nggallery id=74]