Na dan Vseh svetih, na prvega novembra, ko je v naših krajih sicer navada, da obiščemo grobove bližnjih, ki so nas že zapustili, se je v dvorani Podmežaklo že v ranih jutranjih urah zbrala množica ljudi. Ekipa, ki je postavila priložnostne šotore, klopi in ostale zadeve potrebne za prehranjevanje večje skupine ljudi, je s prvimi deli opravila že večer prej. Receptor, ki tako vestno skrbi za svoje naloge, je v dvorano prišel že ob 2.30, tovornjaki z opremo, snemalne ekipe in prvi statisti, ki jih je na prizorišče snemanja reklame za ERSTE Bank pripeljala casting agencija, pa so sledili že okrog tretje ure zjutraj.

V Hokejskem društvu Jesenice smo zbrali pestro skupino staršev, bratcev, sestric, ostalih sorodnikov, prijateljev in drugih vrst podpornikov jeseniškega otroško-mladinskega hokeja. Seveda je bilo v snemanje vključenih tudi kup naših hokejistov. Zbor ob petih zjutraj je bil najbrž malo komu po godu, ampak prva kava in pripravljeni sendviči so hitro zbistrili množico zaspanih obrazov. Hitro smo vsi skupaj dobili navodila za igranje, prijazno osebje ekipe, ki je snemala reklamo, pa nas je ves dan (pre)razporejalo po tribunah. Kar dolge jutanje-dopoldanske ure so se končale s kosilom, ki je nekolikanj ogrelo že utrujene in premražene ude vsem sodelujočim.

Popoldanska dogajanja so “ponudila” tudi nekaj zabavnih peripetij, na katere ni bila več prav pozorna niti snemalna ekipa, ampak … z dobro voljo se zadeve  vedno rešijo vsem v prid.

Dolg praznični delavnik smo vsi skupaj utrujeni zaključili ob petih popoldan. Zavest, da smo dvanajst dragocenih prostih ur darovali v dobro HD Jesenice, v korist lažjega obstoja in delovanja, pa nas je lahko napolnila le s ponosom.

Posebej bi na tem mestu radi omenili tudi Skakalni klub Stol Žirovnica, ki je prav tako poskrbel za večje število udeležencev na dogodku.

Vsem sodelujočim na včerajšnjem snemanju reklame za ERSTE Bank se za sodelovanje iskreno zahvaljujemo.