Liga IHL U16:

Team Zagreb vs. HD Jesenice
2 – 0

(1:0,0:0,1:0)

V tretji minuti tekme je prišlo do izključitve na strani Jesenic – zaradi udarca s kolenom je za dve minuti na prostor za kaznovane moral Fartek. Jeseniški penalty kill je z nalogo opravil brezhibno. Vseeno so v temi velesejemskega hokejskega igrišča na tekmi kadetov prvi povedli Hrvatje – na semaforju je tekla deveta minuta tekme (1:0). Do izteka igralnega časa v prvem delu ni prišlo do nikakršnih sprememb.
V drugi tretjini so gledalci videli množico izključitev. Najprej je v 24. minuti prišlo do dvojne izključitve na domači strani, a Železarjem ni uspelo kapitalizirati igre petih proti trem. V 27. minuti je bil zaradi spotikanja izključen Pazlar, tudi domačim pa ni uspelo doseči power play gola. V začetku 30. minute je sledila obojestranska izključitev, tudi po preteku teh dveh pa je ostalo pri minimalnem vodstvu Zagrebčanov. V 32. minuti je bil zaradi držanja izključen Gasar, v 34. pa še tretjič na tekmi Fartek. K sreči so jo Jeseničani obakrat odnesli brez novega paka v svoji mreži. Po dveh tretjinah je tako ostalo pri minimalnem vodstvu domačih.

Tretja tretjina ni ponudila nič od tistega, kar je bilo videti v drugi. Železarji so še naprej poskušali izenačiti, a niso in niso zadeli domačih vrat. Štirideset sekund pred iztekom igralnega časa se je domačim zaradi zavlačevanja igre primerila še zadnja kazen na tekmi. Trener Železarjev Aleš REMAR je iz vrat odpoklical Gašperja PANJTARja in ga nadomestil z novim napadalcem. Namera se je ponesrečila, saj so Zagrebčani 28 sekund kasneje zadeli nebranjeno jeseniško mrežo in se veselili trdo priborjene zmage. Jeseničanom je ob koncu kaj malo pomenilo razmerje strelov 18:38 v njihovo korist, saj – kakor je tekmo slikovito opisal nekdo od prisotnih – gola ne bi zadeli, pa če bi igrali do jutra …

S tekmo več Jeseničani še naprej vodijo na prvenstveni lestvici, tesno za vrat pa jim dihajo Blejci …

Tekst: Marko L.