Liga EBYSL
HD Jesenice vs Okanagan HCE  3:1 (0:1,0:0,3:0)

Nominalno peta domača tekma v letošnji ligi EBYSL je domačo U20 ekipo publiki Podmežaklo ponudila šele drugič. Tri “domače” tekme so namreč fantje odigrali ob koncu prejšnjega tedna v Radenčah na avstrijskem Koroškem. Tokratna tekma je bila tako priložnost za prvo “pravo” domačo zmago v sezoni. Železarjem v prvem delu ni uspevalo prav dosti. Gostje iz St. Pöltna so jih “stiskali” vse od uvodnega sodnikovega meta. Že po 55 sekundah tekme so tako povedli. Tudi v večini preostanka prve tretjine so gostje delovali kot bolj konkretno moštvo, do spremembe rezultata pa ni več prišlo, pa čeprav so domači igrali priložnostno tudi z dvema igralcema več. 

Nekoliko je bila terenska premoč gostov manj izrazita v drugem delu. Bolj je zaprla domača ekipa dostope do vrat Žige KOGOVŠKA, ki pa je bil nekajkrat vseeno na resnih preizkušnjah. Težje so v priložnosti prihajali Železarji, saj so gostje zelo zgostili prostor pred svojim vratarjem. Tudi ob edini domači power play priložnosti v drugi tretjini domačim ni uspelo resneje ogroziti gostujočih vrat, tako da je tudi po štiridesetih odigranih minutah na semaforju stalo – 0:1.

Končno je jeseniška “mašina” začela mleti v zadnji tretjini. Že po slabih dveh minutah je v power playu izenačil branilec Zemir ŠABANOVIĆ (1:1). Gostje si še niso dodobra uredili svojih vrst, ko je četa Dejana VARLa v 45. minuti z golom Gašperja GLAVIČa že povedla (2:1). Nasprotno uvodnima dvema tretjinama, je bila domača vrsta precej boljši nasprotnik v zadnjem delu, ko gostom pravzaprav ni več uspevalo prav dosti. V 58. minuti, v trenutkih, ko bi bilo pričakovati zaključni juriš gostov za izenačenje, pa so si le-ti privoščili izključitev, ki jih je drago stala – ob prednosti igralca več je tako v 59. minuti zadel še Žiga URUKALO in s tem tehtnico dokončno prevesil v domačo korist (3:1).

Več statističnih podrobnosti: KLIK