Liga IHL (U16):

HD Hidria Jesenice vs. HK Triglav
6 – 3

(1:0,1:1,4:2)

Kar precej so se mučili Železarji s Kranjčani, a ob koncu vseeno zanesljivo zmagali! V prvi tretjini je četa Aleša REMARja sicer ves čas prevladovala. Proti gostujočim vratom so tako fantje v rdečih dresih sprožili kar šestnajst strelov, a je le tisti Grega PAZLARja v osmi minuti našel pot za hrbet dobro razpoloženega kranjskega čuvaja mreže (1:0). Obe ekipi sta v prvi tretjini zbrali po štiri kazenske minute, domača obramba pa je v dvajsetih minutah gostom dopustila le tri poizkuse v smeri Gašperja PANJTARja. 

Kranjčani so postali nevarnejši v drugi tretjini, deloma tudi na račun novih treh izključitev pri domačih. Kljub vsemu so Jeseničani spet dobili strelski dvoboj z 12:9, obe ekipi pa sta zadeli po enkrat. Najprej je v 28. minuti domače vodstvo podvojil Filip FARTEK (2:0). Dobrih pet minut kasneje so Triglavani znižali (2:1). Pred zadnjo tretjino tako še ni bilo moč govoriti o gotovih zmagovalcih dvoboja.

Vse dvome so nato Železarji razblinili v zadnjih dvajsetih minutah. Razburljiva je bila že prva minuta tretjine. Že 34 sekund po začetku tretjine so gostje z golom rezultat izenačili (2:2), vendar so jim Jeseničani vrnili z isto mero le 22 sekund kasneje, ko so z zadetkom Aleksandra RIJAVCa znova povedli (3:2). Ko je v 45. minuti zadel še Nace LANGUS, se je že lažje dihalo. Do dokončne odločitve je prišlo v obdobju 66 sekund med 49. in 50. minuto. Najprej so dva gola zabili fantje v rdečih dresih (Marcel KOBAL in FARTEK, 6:2), nakar je gostujoči strateg Edo HAFNER vzel pol-minutni odmor. V domačih vratih je prišlo do menjave vratarja, PANJTARja je zamenjal Nejc ŠKRJANC. Ta je v nadaljevanju najprej ubranil en poizkus Kranjčanov, pa vendar le osemnajst sekund po vstopu v igro moral pobrati pak iz svoje mreže (6:3). To je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, tudi v tem delu pa so domači goste nadstreljali (16:6).

Dobra stotnija gledalcev, med katerimi je bilo tudi mnogo podpornikov Triglava, je ob koncu – komornemu vzdušju navljub – le zmogla domače nagraditi za zasluženo zmago, goste pa za ves vložen trud.

Tekst in foto: Marko L.