imgl1436
Podprimo mlade Železarje v boju za končnico

V EBYSL se nadaljuje ples za prvenstvene točke. Po reprezentančnem odmoru se začenja zadnji del pred odločilnimi boji. Še šest ekip iz vsake skupine ima možnost nadaljnjega tekmovanja, Jeseničani pa v skupini B zasedajo vrh lestvice in imajo pred najbližjim zasledovalcem, ljubljansko Olimpijo, pet točk naskoka. Ob pričakovanem razpletu, naj bi bili to ekipi, ki bosta napredovali v zaključne boje, ampak šport je nepredvidljiv in računice v naprej so neprimerne, pa tudi nešportne.

V prvem krogu desetih tekem bodo mladi Železarji takoj prekrižali palice z najbližjim zasledovalcem. Jeseničani in Ljubljančani so se na uradnih tekmah v tem tekmovanju pomerili štirikrat. Tri zmage so pripadle Jeseničanom, ena pa Olimpiji. Še vedno je nepozaben prvi medsebojni obračun, ki je lepo napolnil blejsko dvorano, v pravem derbi vzdušju pa so tesno slavili varovanci Marjana Kozarja. Seveda je upanje, da se tak dvoboj ponovi še kdaj. In za to bo priložnost že jutri, v sredo, ko se ob 19.00 na blejskem ledu ponovno spoprimeta podmladka največjih hokejskih centrov pri nas.

Čas desetih dni brez nastopov je minil hitro. To je bil čas za počitek, zdravljenje manjših poškodb in pa za nekaj dobrih treningov. V jeseniškem taboru se zavedajo, da je točkovni naskok sicer lep, ne zagotavlja pa še ničesar. Zmage so nujno potrebne in mladeniči na ledu bodo morali, ob vsem znanju, ki ga imajo, na ledu pokazati tudi željo po uspehu. Le velika želja lahko prinese želen uspeh in da to še kako drži so dokaz slovenski risi, ki so si z odločnim pristopom zagotovili pot na Olimpijske igre.

Seveda je vse lažje ob primerni vzpodbudi s tribun. Ljubiteljev jeseniškega hokeja je veliko in jutri je zanesljivo primeren čas, da svojo pripadnost pokažemo na tribunah dvorane na Bledu. Mladim Železarjem taka pomoč veliko pomeni, zato vabljeni v dvorano na Bledu jutri, v sredo, ob 19.00. Storimo skupaj prvi korak do polfinala. Se vidimo na Bledu!

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak