DP dečkov
Dvorana v mestnem parku, Celje
27. september 2015

 HK Celje  – HD Jesenice

2 – 18

(1:6,0:8,1:4)

HK Celje: Skale (GK), Kukovič (C), Omerzu, Podergajs, Blazinšek, Pikl Lipar, Dolenc, Furman, Podrekar, Steblovnik, Črepinšek, Jere, Pogačar, Valentič
Trener: Jure Gajšek

HD Jesenice: Škrjanc (GK), Avsenek (GK), Fartek, Podlipnik, Slivnik, Török (C), Langus, Škof, Dolinar, Baloh, Potočar, Kobal, Gasar, Čufer, Svetlin, Dobravec, Verdnik, Miklič, Rijavec
Trener:Luka POGAČNIK

Streli na gol: HK Celje 11 (1,4,6), HD Jesenice 86 (31,30,25)
Kazni: HK Celje -, HD Jesenice 8 (0,4,4)

Sodnika: Robert Jeram, Gregor Rojko

Uspešno je v sezono državnega prvenstva štartal novi trener dečkov HD Jesenic Luka Pogačnik. V času nedeljskega kosila so bili domači vrstniki naših fantov pač preslab tekmec za kako resnejšo oceno dometa letošnje železarske ekipe, a vsaka zmaga ekipi pomaga graditi samozavest. Še posebej seveda taka z visoko razliko. Prvi vratar Jesenic Panjtar tako na tekmo sploh ni potoval, saj je trener ocenil, da za kaj takega ne bo potrebe. In prav je imel. Že od uvodnega sodnikovega meta so železarji pritisnili proti domačim vratom in jih bombardirali z vseh položajev. Na prvi pak v domači mreži je bilo potrebno počakati 140 sekund, potem pa se je le še stopnjevalo. Drugi, tretji, četrti in peti zadetek so železarji dosegli v obdobju med četrto in deveto minuto. V dvanajsti minuti so tudi domači dosegli gol in znižali rezultat na 1:5. Odgovor Gorenjcev je sledil po le 24 sekundah, ko je bil dosežen končni rezultat prve tretjine. Razmerje v strelih pove dosti o situaciji na igrišču, saj so domači v uvodnih dvajsetih minutah sprožili le en strel v okvir vrat Jesenic, železarji pa so streljali kar 31-krat.

V drugi tretjini je prvi gol padel po dobri minuti in pol. 26., 27. in 29. minuta so prinesle nove tri zadetke v mrežo domačih, železarji pa so tako vodili že z visokih 10:1. Osmi gol so naši dečki sicer dosegli celo ob igri z igralcem manj, ko je bil na kazenski klopi eden od igralcev zaradi zadrževanja s palico. Enajsti gol so fantje dosegli v 31.minuti in dvanajstega minuto kasneje. Trinajstič so domači pak pobrali iz mreže v 36.minuti. V 39.minuti je prišlo do nove izključitve na strani železarjev, zadnjič v drugem delu igre pa so (ob igralcu manj na ledeni ploskvi) zadeli še 37 sekund pred drugim piskom sirene na tekmi. V tem delu tekme so domači uspeli streljati štirikrat, železarji pa so z obstreljevanjem domačih vrat nadaljevali v stilu prve tretjine – sprožili so novih 30 strelov.

V zadnjih 20 minutah je v vrata železarjev Luka Pogačnik poslal rezervnega vratarja, sicer še mlajšega dečka. Tempo je v tem delu precej popustil. Železarji so prvič tako zadeli “šele” v 50.minuti tekme, ko so rezultat povišali na 15:1. Petinštirideset sekund kasneje je sledil še šestnajsti zadetek v mrežo domačega vratarja. Dve minuti kasneje so rumeni dosegli še svoj drugi gol na tekmi. Pred koncem tekme so si Jeseničani prislužili še dve mali kazni, a so v obeh primerih dosegli t.i. shorthanded zadetka, zadetka ob igri z igralcem manj.Končni rezultat 18:2 za Jesenice je bil tako dosežen v predzadnji minuti. Domači so skozi celotno srečanje odigrali brez kaznovanega igralca. V zadnjem delu so sprožili še šest strelov, Jeseničanom pa dopustili novih 25. Končno razmerje v strelih je bilo tako kar 86:11 v korist železarjev, tudi to pa priča o kakovostni razliki med tekmeci.

Luka POGAČNIK, trener dečkov: “Z rezultatom sem seveda zadovoljen, kar se tiče pa igre, pa imamo s fanti še veliko za opraviti. Po taki tekmi težko povem kaj pametnega, od domačih smo bili preprosto veliko boljši.”

Tekst: Marko L.
Foto: alfabet.si