Liga EBYSL (U20):

HD Hidria Jesenice vs MAC Budapest
4 – 5 (OT)

(1:3,1:1,2:0 – 0:1)

“Dvajsetica” v pospešenem tempu igra tekme t.i. master round faze letošnje lige EBYSL. Oba nasprotnika v minulem vikendu sta bila predstavnika hokejske šole iz vzhodne slovenske sosede; prvi so se varovancem trenerja Dejana VARLA v sobotnm večeru zoperstavili igralci budimpeštanskega MAC-a.

V uvodni tretjini Železarjem nikakor ni steklo. Gostje so povedli v sedmi minuti (0:1). Štirideset sekund kasneje so storili prekršek, ki so ga domači v power playu znali kaznovati, saj je Lan BRUN RAUH po le desetih sekundah številčne prednosti izenačil (1:1). V nadaljevanju so Jeseničani sicer več napadali in streljali, a je bilo to žal bolj po principu veliko prometa, malo zaslužka … Madžari so bili na drugi strani bistveno konkretnejši, napake v domači obrambi pa so kaznovali z goloma v 13. in 15. minuti (1:3).

Tudi v drugi tretjini ni bilo dosti drugače. Domači so še naprej vztrajali v svojem napadalnem pristopu, ki pa je bil še naprej – ob dobro organizirani gostujoči obrambi – pretežno nenevaren. Budimpeštanci so svoje vodstvo povišali v 30. minuti v trenutkih, ko so na ledeni ploskvi imeli igralca več (1:4). Po lepo izvedenem protinapadu je v 33. minuti znižal Nik BRGLEZ (2:4). 
Tretja tretjina je pripadla domačim, ki so končno začeli igrati zares agresivno. Zdelo se je, da gostom nekoliko tudi popuščajo moči. S pridom so Železarji izkoristili nov power play v 45. minuti, ko je gol za priključek dosegel Alen HADŽIĆ (3:4). Gostje so se bili v nadaljevanju primorani krčevito braniti. V 56. minuti je s strelom od daleč gostujočega vratarja presenetil Miha KRMELJ in na olajšanje svoje ekipe ter gledalcev izenačil (4:4). 

V podaljšku je zmanjkalo nekaj zbranosti. Najprej je v 63. minuti prišlo do obojestranske izključitve, dobre pol minute za tem pa še do ene na jeseniški strani. Gostje so nepričakovano darilo izkoristili dobre pol minute pred iztekom igralnega časa in se tako zasluženo veselili zmage Podmežaklo. 

[masterslider id=”17″]

Tekst in foto: Marko L.