Celje, 22.marec 2015
Ledena dvorana v mestnem parku
DP dečkov, druga tekma za končno 5.mesto

HK Celje – HD Jesenice  

2 – 15

(0:4,1:5,1:6)

Strelci za Jesenice: Török 4 (3+1), Podrekar 4 (2+2), Slivnik 4 (2+2), Šega 4 (1+3), Krmelj 3 (2+1), Dežman 3 (1+2),  Lukan A. 2 (1+1), Jakupović 2 (1+1), Verdnik 1 (1+0), Kobal 1 (1+0), Podlipnik 1 (0+1), Fartek 1 (0+1)

Streli na gol: HK Celje 17 (6,3,8), HD Jesenice 53 (19,16,18)
Kazni: HK Celje 4 (2,2,0), HD Jesenice 18 (2,14,2)

HK Celje: Skale (GK), Flajs Ž. (C), Flajs J., Jeseničnik, Polimac, Kukovič, Omerzu, Škrjanc-Podergajs, Blazinšek, Čerenjak, Podrekar, Petretič, Čosić, Šiftar, Pečnik
Trener: Jure Gajšek

HD Jesenice: 25-Panjtar, 11-Pogačar(C), 20-Kararić, 8-Krmelj, 21-Slivnik, 23-Podrekar (A), 12-Šega, 4-Fartek, 7-Dežman, 19-Török, 22-Jakupović, 24-Finžgar (A), 9-Lukan D., 14-Čop, 13-Kobal, 6-Škof, 16-Lukan A., 10-Podlipnik, 3-Verdnik
Trener: Gaber GLAVIČ

Dečki so zaključili z nastopi v državnem prvenstvu. V peteroboju dokaj enakovrednih ekip za najvišja mesta so potegnili kratko in se ob koncu morali zadovoljiti z dvema tekmama za končno peto mesto z vrstniki iz Celja. Pred tednom dni se je prva tekma Podmežaklo končala z visokih 16:1 za železarje, dosti drugače pa se ni godilo niti na čudovito nedeljsko dopoldne v Celju.

Domači so sicer prav gotovo nastopili z željo pokazati, da niso toliko slabša ekipa, a je bilo hitro vidno, da moštvi preprosto nista enakovredni. V drugi minuti si je uvodno kazen (zaradi spotikanja) prislužil eden od igralcev v rumenih dresih, a slabo ogretim železarjem powerplay ni prinesel vodilnega zadetka. Je pa zato Matic TÖRÖK prvič na tekmi zadel 22 sekund po tistem, ko sta bili obe ekipi spet v polni postavi v peti minuti. Le 16 sekund kasneje je zadel še Žiga DEŽMAN in podvojil jeseniško vodstvo. Še tretji gol v manj kot minuti je nato v začetku 6.minute po pobegu na desni strani dosegel Aljaž LUKAN. Podajo je sicer prispeval njegov brat dvojček Domen, a so jo sodniki pripisali nekomu drugemu. Kakorkoli, hitro vodstvo s tremi zadetki razlike je brez dvoma dalo vedeti kako se bo tekma odvijala naprej. Fartek si je prislužil malo kazen v deseti minuti zaradi – po mnenju sodnikov – nepravilnega naleta za golom železarjev, Jeseničani pa so ob igri z igralcem manj v naslednji minuti dosegli še svoj četrti gol na tekmi (Török). Preostanek prve tretjine je minil v posamičnih poizkusih Jeseničanov, a se rezultat ni več spremenil. V prvem delu so domači v okvir vrat Gašperja PANJTARja sprožili 6 strelov, železarji pa so domačega vratarja “obstrelili” 19-krat.

57 sekund so potrebovali železarji v drugi tretjini, da so ponovno premagali domačega vratarja – z razdalje je zadel Jaka ŠEGA. V 25., 27. in 28.minuti so zapored zadeli še Miha KRMELJ, Domen VERDNIK in Ahmet JAKUPOVIĆ, ter tako povišali na 8:0 za Jesenice. Posebno lep je bil Verdnikov gol po podaji Podlipnika, tudi rezervna klop železarjev ga je bučno proslavila. Deveti gol za Jesenice je v 35.minuti dosegel Anže PODREKAR. Sledila je najprej izključitev zaradi zadrževanja s palico na domači strani v 36.minuti tekme, v naslednji minuti pa še kazen za Šego zaradi udarca v predel glave (2+10 minut). Vse skupaj prav v ničemer ni spremenilo podobe na ledeni ploskvi. So pa Celjani dosegli svoj prvi gol 53 sekund pred koncem druge tretjine in tako železarjem pokvarili namere o ohranitvi nedotaknjene mreže. Pičle tri sekunde pred drugim piskom sirene si je malo kazen zaradi zadrževanja s palico prislužil še Čop, tako da so domači v zadnji del tekme štartali s številčno prednostjo. V drugi tretjini so domači sprožili le 3 strele proti golu železarjev, Jeseničani pa so zbranost domačega čuvaja mreže preizkusili šestnajstkrat.

Hitro so v zadnjem delu številčno prednost v zadetek pretvorili Celjani – svoj drugi zadetek so dosegli po 28 sekundah igre. Na deseti zadetek za Jesenice je bilo potrebno počakati do 47.minute, ko je zadel Luc SLIVNIK. Natančno šestdeset sekund kasneje je še svoj tretji zadetek na tekmi dosegel Török. V 52.minuti je na kazensko klop moral Podrekar zaradi zadrževanja s palico, železarji pa so ob igri z igralcem manj dosegli dva zadetka – zadela sta Marcel KOBAL in Krmelj. Prav Podrekar je v 56.minuti dosegel štirinajsti gol za železarje. V zadnjih nekaj minutah so igralci obeh ekip le še čakali, da mine igralni čas, Slivnik pa je 55 sekund pred zaključnim piskom sirene postavil končni rezultat – 15:2 za Jesenice. V zadnji tretjini so Celjani streljali osemkrat, Jeseničani pa 18-krat.

Gaber GLAVIČ, trener dečkov:
“Prvenstvo smo torej “pripeljali do konca”. Zmaga v Celju je bila pričakovana, igrali smo s štirimi napadi. Tako smo delali tudi na več kot polovici tekem v sezoni. Igra s štirimi napadi je bila tudi moj prvotni cilj. Seveda na nekaterih odločilnih tekmah tega nismo mogli početi. O zaključni oceni sezone pa kdaj drugič.”

Tekst: Marko L.
Foto: Gregor Podlipnik