Liga EBYSL
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
26. februar 2017
Gledalcev: 110

3 – 2 (PS)

(1:0,0:2,1:0-0:0,1:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 PRETNAR (Tomaževič, Stojan) 12′ PP2
1:1 Ropatsch (Bobnar, Kromp) 24′ PP2
1:2 Wasserman (Steurer, Pölzl) PP1
2:2 BRGLEZ (Seršen, Mašič) 45′
3:2 RAJSAR 65′ PS-GWS

Streli na gol: HD Jesenice   48 (14,10,21-3), EC VSV 26 (6,10,9-1)
Kazni: HD Jesenice   20 (-,6,4-10), EC VSV   29 (27,-,-,2)

Glavni sodnik: Jan Černe
Linijska sodnika:
Matjaž Hribar, Peter Bizalj

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Tomaževič, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek (C), 6 Stojan, 9 Rajsar, 24 Šturm, 13 Crnović, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 11 Brglez, 21 Korošec, 18 Pretnar, 7 Hadžić, 10 Svetina R., 3 Zor, 14 Žbontar, 20 Mašič
Trener: Gaber GLAVIČ

EC VSV: 35 Nußbacher (GK), 72 Avsenik (GK), 6 Ropatsch,  8 Bobnar, 11 Pölzl, 10 Jennes, 13 Kautschitsch, 22 Wassermann, 28 Schützenhofer, 20 Wohlfahrt, 21 Rauter, 23 Brunner, 39 Rekar, 33 Kucher, 37 Kromp, 44 Karitnig G., 55 Steurer, 61 Friedrich D., 91 Kohlmaier, 51 Friedrich L.



Nova v nizu do konca neodločenih tekem je bila na sporedu sinoči med U20 ekipama iz Jesenic in Beljaka. Spričo dogodkov, ki so se zgodili na tekmi istih nasprotnikov pred parimi dnevi v Beljaku, sta bili moštvi nekoliko spremenjeni, postavo domačih pa so krojile tudi poškodbe. Kasneje so – najprej igralci sami – ugotovili tudi, da nekateri igralci gostov preprosto niso bili fantje, ki so bili za tekmo prijavljeni, ampak neki drugi obrazi in znova se pojavlja vprašanje, kako je v ligi EBYSL s preverjanjem identitete nastopajočih …

Minimalno vodstvo 

Ekipi sta se nekoliko ležerneje in brez pravega naboja podali v prvo tretjino. Nekaj so k temu prispevala zgoraj omenjena dejstva, nekaj pa seveda tudi podatek, da zadnja tekma rednega dela lige EBYSL ni odločala praktično več o ničemer ne za eno, ne za drugo ekipo. Domači so bili v lovu za vodilnim zadetkom sicer nekoliko aktivnejši od igralcev VSV-ja, imeli pak več v svoji posesti in večkrat poizkušali s streli, ki pa jih je v prvih minutah uspešno krotil Avsenik. Glede na to, da je jeseniško mrežo čuval Žiga KOGOVŠEK, bi menda lahko tudi zapisali, da je šlo za “dvoboj blejskih vratarjev”. Beljačani so si v enajsti minuti zaradi zadrževanja s palico (Schützenhofer) prislužili prvo malo kazen. Le 12 sekund kasneje si je gostujoči hokejist Jennes prislužil predčasni odhod pod prho (bodenje z rezilom, 5+20 min), železarji pa so dobro minuto kasneje ob igri z dvema igralcema več povedli. Za 1:0 je po podajah Tomaževiča in Stojana zadel Luka PRETNAR. Pravočasna kazen je goste umirila in kakih dodatnih napetosti v nadaljevanju ni bilo videti. Do konca igralnega časa v prvi tretjini so železarji nanizali štirinajst strelov v okvir vrat beljaškega vratarja, Beljačani pa proti golu njegovega kolega na jeseniški strani šest.

Preobrat 

Gostje so v začetku druge tretjine storili podobno, kakor je železarjem uspelo v prvi. V začetku 23. minute je bil zaradi držanja palice izključen Mašič. Dvaindvajset sekund pred iztekom njegove kazni, si je zaradi naleta s palico izključitev prislužil tudi Šabanović in železarji so bili prisiljeni igrati z dvema igralcema manj. Ni se izteklo dobro, saj so gostje preko Ropatscha zadeli le 13 sekund kasneje (1:1, 24. minuta). Preostanek Šabanovićeve kazni so železarji ubranili in se v nadaljevanju enakovredno kosali z nekoliko bolj prizadevnimi gosti. V nove težave so se Jeseničani spravili v začetku 34. minute, ko je bil zaradi naleta s palico izključen Hadžić. Orli so vse skupaj nemudoma izkoristili in po 35 sekundah z golom Wassermana povedli (1:2). Do konca tretjine nobeno od moštev več ni uspelo zadeti, razmerje strelov v tem delu pa je bilo 10:10.

Spet do izenačenja v rednem delu

Tekma morda res ni imela kakega posebnega naboja, na domačem ledu izgubiti proti sosedom pa si Jeseničani vseeno niso želeli. Zato je vse od prvega sodniškega meta v zadnji tretjini sledil lov za gosti. Močan pritisk domačih je trajal slabih pet minut, potem pa je po podajah Seršena in Mašiča za izenačenje poskrbel Nik BRGLEZ (2:2, 45. minuta). Tudi v nadaljevanju so bili železarji boljši nasprotnik, goste pa je z zbranostjo pred zaostankom reševal vratar Avsenik. V 50. minuti se je domači branilec Hadžić ob naletu gostujočega igralca zaščitil s rokama, priletel v ogrado in se ob tem poškodoval. Dogajanje je sodnik ocenil kot udarec s komolcem in domačega igralca izključil za dve minuti. Ker je potreboval zdravniško oskrbo, je njegovo kazen odsedel eden od soigralcev. Beljačani niso bili posebej nevarni ob igri z igralcem več. Enako velja za obdobje med 55. in 57. minuto, ko je bil zaradi udarca s palico izključen Šturm. Večji del tretje tretjine so železarji prevladovali, do izteka šestdesete igralne minute pa niso uspeli zabiti zmagovitega zadetka. Razmerje strelov v tretji tretjini – 21:9 za domače.

V podaljšku mreži mirovali, tekma spet odločena po kazenskih strelih

Pet minut igre ob treh igralcih na vsaki strani je pogosto dovolj za to, da ekipi odločita zmagovalca tekme. Očitno pa to ne velja za tekme beljaške in jeseniške ekipe. Domači so sicer močno pritisnili tudi v podaljšku in videlo se je, da so bolje pripravljena ter dominantnejša ekipa. V dodatnih petih minutah so sicer sprožili tri strele proti golu gostov, nekaj pakov pa je zletelo tudi mimo. Beljačani so na drugi strani le enkrat ustrelili nevarno, svojo priložnost pa so si najbrž predstavljali ob izvajanju kazenskih strelov. Z izvajanjem le-teh so začeli železarji, Patrik RAJSAR pa je s svojo nalogo opravil učinkovito. Izmenično je nato sledilo pet neuspešnih poizkusov gostujoče in domače ekipe in ko je zadnji beljaški strelec streljal mimo domačih vrat, so železarji lahko dvignili roke v znak zmage.

Jeseničani začenjajo s tekmovanjem v končnici lige EBYSL v četrtek na domači tekmi proti še enim Orlom – tokrat tistim iz Znojma. 

Tekst in foto: Marko L.

20170226_190030[1]