Če ste ljubitelj hokeja na ledu in vam ob tem srce hitreje zaigra ob imenu Jesenice, po tem je pred vami vikend, ko boste prišli na svoj račun. Na sporedu so številne zanimive tekme in kar težko je izbrati tisto, ki bo prinesla največ zanimivega.

EBYSL na Bledu kar dvakrat v dveh dneh

Jeseniška ekipa do 20 let ima pred seboj zelo težak vikend. Na “domačem” Bledu bodo v dveh dneh gostili dva zanimiva nasprotnika. V soboto najprej prihaja celovški KAC, ki je pred tednom dni na tekmi v Celovcu slavil s 4:2, že naslednji dan pa bo v goste pripotovala ekipa iz Salzburga, ki v zadnjem času nekoliko drugačen obraz, kot na začetku tega tekmovanja in je osvojila že nekaj zmag. Seveda je veliko več zanimanja za nov dvoboj ekip, ki ju delijo Karavanke. Tradicionalna hokejska centra sta velikokrat postregla z izrednimi predstavami v vseh kategorijah in nič drugače ni niti v EBYSL. Železarji si seveda želijo poravnati račune, ki so nastali ob porazu v Celovcu, do tja pa vodi le odlična igra v obrambi in učinkovita igra v napadu. Tekma proti Beljaku je pokazala, da jeseniška ekipa zna odigrati tako, kot se od vodilne ekipe v skupini tudi pričakuje. Nekoliko brezglavi napadi brez učinka pa so nekajkrat pripeljali do nepričakovanega poraza. Hokej se igra z glavo in le disciplinirana ter odgovorna igra vodi do uspeha. Fantje z železarjem na prsih se tega zavedajo in verjamejo v svoj uspeh. Tudi Salzburg ne bo lahek zalogaj, čeprav ta ekipa ne kaže moči, kot jo poznamo iz nivo višjega tekmovanja. A nekaj ekip se je že opeklo v dvobojih z Solnogradčani in Železarji vsekakor ne želijo biti naslednji na tem seznamu. Vsekakor velja enako, kot za dvoboj proti KAC, vsi pa ste vabljeni na tekmi na Bled, ki bosta v soboto (KAC) in nedeljo (Salzburg) s pričetkom ob 19.00.

Mlajši dečki A in B ekipe doma v boj za zmagi 

imgl9185
Mlajši dečki so zelo borbeni, užitek jih je gledati

Začasno igrišče Podmežakla je še kako živahno. Pododbno je mravljišču, saj v dvorano vstopajo in izstopajo številni hokejisti, ki pridno trenirajo in poskušajo nadoknaditi vse tisto izgubljeno skozi del sezone, ko ledu ni bilo toliko na razpolago. Tudi za mlajše dečke to velja in ker imajo Jeseničani dve ekipi v tej kategoriji, bo v soboto na sporedu dvojni program za to kategorijo. Najprej bodo na led zadrsali člani ekipe A, ki bodo palice prekrižali z ekipo Celja. Želja je zmaga saj si ekipa želi približati mestom v zgornji polovici lestvice. V prvem medsebojnem dvoboju so Jeseničani srečanje tesno dobili. Tekma bo odigrana ob 10.30. Ekipa B pa ob 15.00 pričakuje nekaj močnejšega nasprotnika, ekipo Olimpije. B ekipa še nima zmage v prvenstvu, kar pa ne pomeni, da ne igrajo dobro. So nekoliko mlajši in manjši od nasprotnikov, v tej starosti pa je eno leto velika prednost. Srčnost ekipe je izredna in morda se zgodi tudi kakšno presenečenje. Vsekakor je mlade fantiče potrebno vzpodbujati še naprej.

Nedelja za dvoboj dečkov

Dečkom trenutno na lestvici pripada peto mesto, a imajo kar precej tekem še za odigrati. Celje je primeren nasprotnik za nov uspeh. Dodatna vzpodbuda sta tudi dve visoki zmagi na zadnjih dveh obračunih, na katerih dečki niso prejeli zadetka. Še posebej je vzpodbudna zmaga nad Mariborom, ki je na lestvici še pred mladimi Železarji. Celje ni tako močan nasprotnik, tekma pa bo vredna ogleda, saj jeseniški dečki igrajo zelo dober hokej. Zato vabljeni v nedeljo ob začasno drsališče Podmežakla, ko se ob 10.30 spopadejo Jeseničani in Celjani.

Kadeti v derbiju za vrh lestvice 

imgl8230
Vratarji na Jesenicah so zaupanja vredni

Ko se med seboj pomerita vodilni ekipi prvenstva, je to vsekakor derbi. Če gre pa za merjenje moči med Jesenicami in Olimpijo pa je to še kaj več kot le derbi. V soboto ob 18.00 na Jesenice prihaja vodilna ekipa državnega prvenstva kadetov. Prednost Olimpije znaša dve točki, vendar je ta posledica kar treh tekem več, ki so jih ljubljanski kadeti že odigrali. Jeseničani se ponašajo le z enim porazom, v dveh medsebojnih srečanjih pa so obakrat slavili Železarji. Vendar ni potrebno poudarjati, da so derbiji nepredvidljivi, o zmagovalcu pa odločajo malenkosti. Zanesljivo se obeta prava hokejska poslastica, izenačenost pa bo povzročala nekaj grizenja noht in nervoznega prestopanja vse do končnega piska sirene. Ogled . priporočen, če ne kar obvezen.

Mladinci pospešeno v DP

Mladinska ekipa, ki nastopa v DP, je izredno mlada. Po večini v njej nastopajo kadeti, kar se v rezultatih nekoliko pozna. Mnogo tekem je bilo izgubljenih le za zadetek, predzadnje mesto pa je posledica neizkušenj, tudi nekaj manjše fizične moči. A v dveh zaporednih srečanjih so mladeniči dosegli dve domači zmagi. Najprej je poraz priznala ekipa Triglava, ki je klonila po streljanju kazenskih strelov , nato pa le dan kasneje še ekipa HK MK Bled z izidom 4:1. Nov nasprotnik, ki na Jesenice prihaja v nedeljo, je ekipa Olimpije, ki je v dveh do sedaj odigranih srečanjih, dvakrat tesno slavila. Dvoboj bo odigran ob 18.00. Za nekaj zanimivosti pa še enkrat serija kazenskih strelov proti HK Triglav, tokrat iz drugega zornega kota.

Tekst: Drago Cvetanovič
Video & foto: Vid Novak