Jesenice, 22. februar 2015
Športna dvorana Podmežakla
Liga EBJL

HD Jesenice – EC VSV

6 – 3

(3:1,2:1, 1:1)

1:0 GLAVIČ (Seršen, Rekar) PP1 9′, 2:0 SERŠEN (Žuber, Brglez) 9′, 3:0 RAJSAR (Rekar, Glavič) 11′, 3:1 Steurer 17′, 4:1 BRUS (Kapel) PP1 22′, 5:1 SERŠEN (Avsenek, Brglez) 26′, 5:2 Oehler (Wohlfart) 36′, 5:3 Friedrich D. (Rauter, Wassermann), 6:3 PAVLIČ (Svetina)

Streli na gol: HD Jesenice 33 (11,12,10), EC VSV 35 (11,9,15)
Kazni: HD Jesenice 37 (2,29,6), EC VSV 24 (4,8,12)

HD Jesenice: 1-Legat (GK), 25-Žagar (GK), 2-Klofutar, 3-Stojan, 5-Šabanović, 6-Brus, 13-Urukalo, 14-Pivač, 18-Žuber, 19-Pretnar, 4-Kapel, 9-Rajsar, 10-Korošec, 11-Seršen, 12-Glavič, 15-Avsenek, 16-Šturm, 17-Svetina, 2′-Brglez, 21-Pavlič, 23-Sodja, 24-Rekar (C)
Trener: Dejan VARL

EC VSV: Schmidt (GK), Karitnig R.(C), Ott, Steurer, Rauter, Wasserman, Oehler, Bobnar, Wohlfahrt, Schuetzenhofer, Friedrich D., Friedrich L.
Trener: Guenther Ropatsch

Sodniki:
Miha Bajt (glavni)
Matej Arlič, Grega Markizeti (linijska)

Tekme proti sosedom izza hriba so v vseh kategorijah vedno nekaj posebnega, saj že zaradi prestiža pomenijo dodaten izziv. Železarji so k tekmi pristopili resno in zavzeto, posledica nekoliko prevelike vneme pa je bila prva izključitev za Žubra že v drugi minuti tekme. Nič posebno dramatičnega se ni zgodilo med gostujočim powerplayem in rezultat je ostal pri začetnih 0:0. V sedmi minuti so si zaradi spotikanja prvo kazen prislužili tudi gostje, 12 sekund pred iztekom pa jo je z uvodnim golom na tekmi kaznoval Gašper GLAVIČ. Aplavz se še ni polegel, ko je le 12 sekund kasneje vodstvo domačih podvojil Gašper SERŠEN. Nekaj minut odlične igre je učinkovito zaključil Patrik RAJSAR ob koncu 11.minute (3:0). Sledila je nova mala kazen za goste (spotikanje), a je tokrat gostujoča mreža mirovala. V zadnjih nekaj minutah uvodne tretjine so do nekaj več priložnosti prišli tudi gostje iz Beljaka; tako je v 17.minuti po solo vložku za VSV znižal Steurer. Razmerje v strelih v uvodni tretjini je bilo izenačeno – 11:11.

Tačetek druge tretjine je prinesel nekoliko živčnosti v gostujoče moštvo; Rauter si je tako prislužil malo kazen zaradi udarca s kolenom. Samo 15 sekund so potrebovali domači, da so dosegli powerplay gol – zadel je Nejc BRUS. Še v isti minuti je nazaj na kazensko klop moral spet Rauter, tokrat zaradi nabijanja na ogrado. Novega zadetka železarjev ni bilo, vendar pa je utrujena gostujoča ekipa popustila nekaj kasneje – Gašper Seršen je s svojim drugim zadetkom povedel Jesenice v visoko vodstvo s 5:1 v 26.minuti. Napovedovalcu ni uspelo še niti povedati strelcev in podajalcev pri zadetku, ko si je malo kazen zaradi oviranja prislužil domači vratar. Tudi ob tej priložnosti je domača obramba pritisk gostov zdržala. Po tistem, ko sta ekipi spet zaigrali v polnih postavah, je sledila nova izključitev na gostujoči strani, mreža VSV-ja pa se ob domačem powerplayu ni zatresla. V nekaj živčnih minutah niti železarji niso ostali dolžni; tako je zaradi udarca s palico na kazensko klop moral Urukalo v 32.minuti. Ostalo je pri 5:1. V 36.minuti so nato gostje vseeno dosegli svoj drugi zadetek – zadel je Öhler.  Že v naslednji minuti se je nova kazen pripetila gostom – zaradi grobosti je na kazensko klop moral prav strelec drugega VSV-jevega zadetka. Domači niso ostali dolžni – v prerivanju pred gostujočim vratarjem si je za bodenje z rezilom palice  5+20 minut kazni prislužil Rajsar. Strasti so se v zadnjih minutah druge tretjine umirile. Razmerje v strelih v drugi tretjini je bilo 12:9 v korist železarjev.

V zadnji tretjini so gostje hitro dosegli gol – na 5:3 je znižal D. Friedrich. Takoj v naslednjem napadu so gostje zapravili lepo priložnost za nov zadetek, a je k sreči domači obrambi nekako uspelo ubraniti svoj gol. 46.minuta je prinesla novo malo kazen železarjem, saj je v enem izmed posredovanj Stojan izbil pak preko ograde igrišča. Kljub pritisku gostom ni uspelo doseči zadetka. V 49. minuti sta si nato v razmiku 34 sekund sledili kazni na obeh straneh, mreži pa sta tudi v naslednjih minutah obmirovali. V 53.minuti je po najlepši akciji na tekmi v hitrem protinapadu po lepi podaji R.Svetine svoj prvi zadetek dosegel Urban PAVLIČ. V 54.minuti si je v eni izmed akcij zaradi udarca s palico najprej kazen prislužil Šabanović, obenem pa je prodirajočega Avstrijca spotaknil tudi Žuber. Sodnik je dosodil kazenski strel za goste, ki pa ga je Jure LEGAT suvereno ubranil. V jezi je izvajalec kaz.strela pri gostih (Steurer) udaril s palico po ogradi in si prislužil 10 minut hlajenja živcev na kazenski klopi. Zadnjih 5 minut je minilo mirneje, tako da so domači dosegli zasluženo zmago. Razmerje v strelih v zadnji tretjini: 10:15 za goste.

Tekst: M.L.