EC VSV : HD mladi Jesenice 7:2
(3:2, 3:0, 1:0)

Beljak, mestna dvorana. Gledalcev: 50. Sodniki: Ettlmayr, Kazianka, Kummer.

Strelci: 1:0 Leiler (Rauchenwald, Heinricher, 3.), 1:1 Sodja (Lahajnar, 6.), 2:1 Gelfanov (Alagič, Kreuter, 8.), 2:2 Rakovič (Zupan, Sodja, 9.), 3:2 Gelfanov (Alagič, Ofner, 20.), 4:2 Rauchenwald (Herzog C., Brunner, 25.), 5:2 Gelfanov, 37., 6:2 Rauchenwald (Herzog C, Brunner, 40.), 7:2 Ban (Alagič, 48., SH1)

Kazenske minute: VSV 2 (2, 6, 2), Jesenice 2 (2, 6, 2)
Streli na gol: VSV 46 (20, 13, 13), Jesenice 34 (12, 11, 11)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Török, Hadžič, Jazbec, Podlesnik, Jeklič M., Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani so v Beljak odpotovali z željo po prekinitvi serije porazov, a jim to ni uspelo. Še tretjič zaporedoma so led zapustili sklonjenih glav, v tem dodatnem delu prvenstva v EBYSL pa je to že četrti poraz ob le dveh zmagah. Ekipa, ki je dokaj suvereno plula skoz prvi del tega mednarodnega tekmovanja, se je znašla v krizi, ki jo bo nujno čim preje premagati. Uvodne minute srečanja so napovedovale pravo goleado, saj sta obe ekipi že do polovice prve tretjine dosegli po dva zadetka. Kasneje so domači znali strniti tudi obrambne vrste in zapreti poti do svojega gola, medtem, ko to Jeseničanom ni uspevalo najbolje. Po precej kompliciranja v napadu, kjer ni bilo pravih idej za učinkovite akcije, so domači iz protinapadov mirno zadevali in si prednost povečevali vse do visokih petih zadetkov prednosti na koncu srečanja. Jeseniška točkovna prednost tako kopni iz tekme v tekmo, neravno pa se mestu, ki še vodi v končnico približuje ekipa iz Gradca.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=86]