Nadaljevalo se je tudi državno prvenstvo v kategoriji dečkov. Tekmo so suvereno dobili varovanci trenerja Aleša Sodje, saj so zmagali kar z 9:1.

Že v uvodni tretjini so fantje v rdečem oblegali vrata domačih, sprožili enajst strelov in jih nasprotnikom dopustili samo pet. Edini gol v prvi tretjini je padel po sodelovanju gostujočih hokejistov v 16.minuti. Domači so na kazenski klopi presedeli v tem delu dve minuti, Jeseničani pa kazenskih minut niso zabeležili.

Podobna slika na ledu je bila tudi v drugem delu. Jeseničani so domače nadstreljali s 1:6, dosegli tri gole in praktično že rešili vprašanje zmagovalca. Drugi gol na srečanju je sicer padel v 27.minuti, nekaj sekund po tistem, ko so Jeseničani ubranili svojo drugo malo kazen na srečanju. V 31. in 32.minuti so gostje dosegli tretji in četrti gol  in dokončno zlomili odpor domačih. V drugem delu so sicer domači na kazenski klopi presedeli 4 minute, naši fantje pa šest.

Tudi zadnja tretjina se ni razlikovala od predhodnih dveh. Jeseničani so pač v tem trenutku preprosto boljše moštvo. Razmerje v strelih je bilo v zadnji tretjini 14:7 za fante v rdečih dresih, kljub temu, da so na kazenski klopi prebili 4 minute, domači pa so ostali nekaznovani. Prvi gol v zadnjem delu, skupno pa že petega na srečanju, so Jeseničani dosegli v 42.minuti. Šesti gol je padel v 50.minuti, nato pa sta sledila še dva zadetka v razmiku tridesetih sekund v 54.in 55.minuti. V zadnji minuti srečanja sta padla še dva zadetka – najprej so svojega devetega dosegli gostje, pol minute pred koncem pa so domači dosegli častni zadetek.

Visoka zmaga je posledica zavzetega pristopa cele ekipe, ki je za prikazano dobila tudi pohvale trenerja.

HK Triglav – HD Mladi Jesenice  1:9 (0:1, 0:3, 1:5)

Streli na gol: 18:38 (5:11, 6:13, 7:14)
Kazni: 6:10 (2:0, 4:6, 0:4)

Za HD Mladi Jesenice so nastopili: Legat(GK), Povirk(GK), Urukalo, Šabanović, Seršen, Kosmač, Svetina, Hadžić, Brus, Brglez, Sodja, Rajsar, Blažič, Sintič, Pretnar, Razinger, Šturm in Pivač; trener Aleš Sodja

Tekst: Marko Lukan