Tretji vikend v februarju je ponovno prinesel štiri jeseniške zmage. Same predstave fantov na ledu lahko ocenimo tako, ali drugače; dejstvo pa je, da zmage v vseh kategorijah pričajo o kvalitetnem delu v zadnjem obdobju.

Prvi so s svojo nalogo v sobotnem dopoldnevu opravili kadeti:

DP kadetov, 23. krog

HD Jesenice – HKMK Bled   6-2

(2:0.2:1,2:1)

 

1:0 RAJSAR (Šturm, Brus) 15′ PP1, 2:0 ZUPAN 20′ PP1, 3:0 RAJSAR (Hadžić. Šturm) 30′, 3:1 Kapel (Stojan) 32′, 4:1 ŠTURM (Rajsar, Brus) 39′, 4:2 Kapel (Pretnar, Ivančević) 43′, 5:2 SERŠEN (Sodja, Zupan) 45′, 6:2 SODJA (Rajsar, Zupan) 53′

Kazenske minute: HD Jesenice 10 (2,0,8), HKMK Bled 16 (8,4,4)

Za HD Jesenice so nastopili: Povirk (GK), Hribar (GK), Urukalo, Brus, Rajsar (C), Seršen, Šturm, Zupan, Hadžić, Sodja, Razinger, Svetina, Pretnar, Jamnik, Pavlič, Brun Rauh, Šabanović, Pivač, Mežnar in Korošec
Trener Aleš SODJA, teh.vodja Borut Brglez

Kadeti so rutinirano opravili s svojo nalogo in še enkrat več v tej sezoni premagali HKMK Bled. V uvodnih desetih minutah sta bili ekipi sicer dokaj enakovredni, potem pa so železarji prevzeli pobudo. Uvodni gol je po podajah Jaka Šturma in Nejca Brusa dosegel Patrik RAJSAR v 15. minuti tekme ob igri z igralcem več. Gostje so se v prvi tretjini “odlikovali” z igro  z mnogimi prekrški, tudi drugi jeseniški gol pa je tako padel ob novi igri z igralcem več – 19 sekund pred koncem uvodne tretjine je zadel Peter ZUPAN. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 19:5 v korist Jesenic.
Na 3:0 je v 30. minuti povišal ponovno Patrik RAJSAR, podala pa sta mu Alen Hadžić in Jaka Šturm. Rok Kapel, ki tradicionalno železarjem povzroča težave, je v 32. minuti zmanjšal rezultat na 3:1, zato pa je jaka ŠTURM z golom v 39. minuti dosegel še svojo tretjo točko na tekmi; podala sta mu Rajsar in Brus. Razmerje v strelih v drugi tretjini: 21:4 v korist Jesenic.
Tudi tretja tretjina je ponudila enako sliko – konstantne napade Jesenic in kak redek nasprotni napad gostov. Kapel je ob igro z igralcem več sicer dosegel svoj drugi gol v 43. minuti in znižal rezultat na 4:2, a kake resne bojazni za blejski preobrat ni bilo na vidiku. Gašper SERŠEN je po podajah Jaka Sodje in Petra Zupana v 45. minuti dosegel peti gol za Jesenice. Jaka SODJA je v 53. minuti po podajah Rajsarja in Zupana za zanesljivo zmago domačih zadel še šestič, izid pa se kasneje ni več spremenil. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 13:3 v korist Jesenic.
Aleš SODJA, trener Jesenic: ”

_________________________________________________________________________

Drugo sobotno tekmo so ob času kosila odigrali mlajši dečki in zanesljivo odpravili vrstnike HDD Bleda.

DP mlajših dečkov, 17. krog

HD Jesenice – HDD Bled 14-2

(3:0,6:1, 5:1)

 

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 2′, 2:0 HD Jesenice 10′, 3:0 HD Jesenice 15′, 4:0 HD Jesenice 18′, 5:0 HD Jesenice 20′. 6:0 HD Jesenice  21′, 6:1 HDD Bled 23′, 7:1 HD Jesenice 26′, 8:1 HD Jesenice 28′, 9:1 HD Jesenice 29′, 10:1 HD Jesenice 35′, 11:1 HD Jesenice 37′, 12:1 HD Jesenice 40′, 13:1 HD Jesenice 42′, 14:1 HD Jesenice 42′, 14:2 HDD Bled 45′

Kazenske minute: HD Jesenice 4 (2,0,2), HDD Bled 6 (0,2,4)

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc (GK), Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar, Kobal, Podlipnik, Török (C), Slivnik, Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer
Trener Gaber KLINAR, teh.vodja ekipe Boštjan Potočar

Mlajši dečki so prevladovali skozi vso tekmo. Morda bi koga prevaral vtis ob “nizkem” rezultatu v prvi tretjini, a fantje pod vodstvom Gabra Klinarja so goste nadigrali že v uvodnih 15ih minutah. Trije goli v gostujoči mreži ne opišejo dobro razmerja moči na ledeni ploskvi, so bili pa dobra vzpodbuda za nadaljevanje tekme. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo sicer 12:6 v korist železarjev.
V drugi tretjini je prvega vratarja železarjev Gašperja Panjtarja zamenjal Nejc Škrjanc. Potem ko so mali železarji povedli v drugi tretjini že s 6:0, so gostje dosegli svoj prvi gol. Ob visoki razliki se seveda ni pojavila nobena panika, domači so še naprej valili napad za napadom in polnili mrežo Blejcev. Ob koncu druge tretjine je tako rezultat na semaforju kazal 9:1 za Jesenice. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 16:5 za domače.
V zadnjih petnajstih minutah so domači dosegli še 5 zadetkov in se ustavili pri končni številki 14. Gostje so 41 sekund pred koncem dosegli svoj drugi zadetek na tekmi. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 15:8 v korist Jesenic.
Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov: ” HDD Bled je zadnjih nekaj tekem odigral zelo dobro, zato smo od začetka tekme igrali na vso moč. Odlično smo izkoriščali  ponujene priložnosti. Fantje so se celo tekmo zelo trudili, posledica tega pa so tudi številni zadetki v mreži nasprotnika.”

HDD Bled 2

________________________________________________________________________

Nedeljska dopoldanska tekma v dvorani Podmežaklo je prinesla obračun večnih tekmecev iz Tivolija in Podmežakle v kategoriji dečkov.

DP dečkov, 17. krog

HD Jesenice – HK Olimpija 10-1

(4:0,6:0,0:1)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 9′, 2:0HD Jesenice 11′, 3:0 HD Jesenice 15′, 4:0 HD Jesenice 20′, 5:0 HD Jesenice 22′, 6:0 HD Jesenice 26′, 7:0 HD Jesenice 31′, 8:0 HD Jesenice 33′, 9:0 HD Jesenice 35′, 10:0 HD Jesenice 37′, 10:1 HK Olimpija 50′

Kazenske  minute: HD Jesenice 37 (8,2,27), HK Olimpija 6 (0,4,2)

Za HD Jesenice so nastopili: Žagar (GK), Grašič (GK), Brun Rauh (C), Pogačar, Alagić, Mravlje, Pivk, Šega, Murnik, Mežnar, Krmelj, Homan, Povirk, Kararić, Török, Jakupović, Slivnik, Lukan D., Lukan A., Smolej, Podrekar in Čop
Trener Gaber KLINAR, teh. vodja Ibrahim Jakupović

Domače moštvo je tokrat izjemoma vodil Gaber KLINAR, saj je bil prvi trener Aleš SODJA zaradi obveznosti odsoten. Večni derbi v kategoriji dečkov v tej sezoni ne prinaša prave tekmovalne napetosti. Četa trenerja Igorja Beribaka je preprosto toliko slabša od fantov Aleša Sodje, da je ob resnem pristopu zmagovalec tekme vnaprej znan. Konec koncev na to kaže tudi položaj obeh ekip na prvenstveni lestvici – železarji tudi sami niso kazali najbolj blestečih predstav skozi sezono in zasedajo četrto mesto na tabeli, zeleni pa o resnosti situacije v Tivoliju pričajo s svojim predzadnjim, sedmim mestom.
Osem minut in pol je trajalo, da so železarji v uvodni tretjini prvič premagali gostujočega vratarja. Do konca tretjine jim je to uspelo še trikrat, ob tretjem golu celo ob igri z igralcem manj. Razmerje v strelih v uvodni tretjini je bilo kar 19:2 v korist Jesenic.
Novih 19 strelov proti vratom Ljubljančanov so železarji sprožili tudi v drugi tretjini, proti svojim vratom pa dopustili 5 poskusov. Rdeča četa je dosegla novih 6 zadetkov in ob koncu druge tretjine vodila z visokih 10:0. Gostje so Podmežaklo pripotovali s samo enim vratarjem, ki pa mu je po odigranih dveh tretjinah postalo nekoliko slabo in je potreboval nekaj predaha. Po krajšem premoru v garderobi se je vseeno vrnil na led in ob aplavzu gledalcev pomagal svoji ekipi tudi v zadnji tretjini.
Domača vrata je v zadnji tretjini namesto Nejca žagarja branil Anže Grašič. Nepravično bi bilo, če bi zapisali, da se domači v zadnji tretjini niso dovolj trudili. Resda niso dosegli nobenega zadetka več, so pa v zadnjem delu tekme (kolikor je bilo odigrane) sprožili kar 22 strelov, z dobrimi obrambami pa je železarjem veselje preprečeval gostujoči vratar.  Gostje so ob igri z igralcem več v 50. minuti dosegli svoj edini zadetek na srečanju. V 56. minuti tekme je po enem od številnih posredovanj Olimpijin vratar pokril pak, eden od domačih pa je neprevidno in neprimerno naletel nanj in povzročil poškodbo. Po daljši prekinitvi so vratarja gostov odnesli z nosili z ledene ploskve, ter ga z rešilcem odpeljali v jeseniško bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Prva poročila kažejo, da gre za pretres možganov in nategnjene vratne, ter hrbtne mišice. Valu Usniku pri HD Jesenice želimo čim hitrejše okrevanje in se za neljubi incident opravičujemo. Ob tem je najmanj, kar lahko zapišemo, da je bilo smejanje nekaterih domačih igralcev ob nevarni poškodbi gostujočega vratarja povsem neprimerno in upamo, da so jih fantom starši pošteno napeli.
Tekma se je po prekinitvi po odločitvi sodnikov končala 4:49 predčasno.

Gaber KLINAR po odigrani tekmi: “Z veliko drsanja po celem igrišču smo nadigrali nasprotnika. Dosegli smo precej lepih golov. Fantje so se res izkazali s pristopom, zato na koncu tudi taka razlika. Na žalost se je na koncu poškodoval njihov vratar; želim mu čim hitrejšo vrnitev na ledene ploskve.”

___________________________________________________________________________

Zadnji so na led stopili mladinci v ligi EBJL.

EBJL, 22. krog

HDK Maribor – HD Jesenice 5-8

(2:0,1:5,2:3)

1:0 Drozg (Petek) 4′, 2:0 Drozg (Petek, Kuzman) 9′ PP1, 2:1 ŽBONTAR (Trkulja, Rajsar) 29′, 3:1 Grahut (Vedlin) 34′, 3:2 REKAR (Glavič, Jeklič) 34′, 3:3 AVSENEK (Jeklič) 39′, 3:4 SRPČIČ (Glavič, Jeklič) 40′, 3:5 KRAŠOVEC (Žbontar, Avsenek) 40′, 4:5 Kern (Drozg) 43′ PP1, 4:6 REKAR (Srpčič, Krašovec) 48′ PP1, 4:7 GLAVIČ (Rekar) 50′, 4:8 GLAVIČ 58′ SH1, 5:8 Kuzman (Galič) 60′ PP1

Kazenske minute: HDK Maribor 37 (29,4,4), HD Jesenice 10 (4,0,6)

Za HD Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Tarman, Pelko, Srpčič, Šturm, Kantarević, Seršen, Jeklič, Glavič, Krašovec, Avsenek, Rajsar, Svetina R., Svetina E., Sodja in Rekar

Neresen pristop v prvi tretjini je varovance trenerja Dejana Varla stal zaostanka dveh golov. Kakih 80 gledalcev je v uvodni tretjini videlo 6 poskusov železarjev, ki pa jih je domači vratar vse ubranil. Mariborčani so sprožili pet strelov, pa ob tem dvakrat premagali čuvaja mreže železarjev.
V drugem delu so se Jeseničani končno prebudili. 22 strelov proti domačim vratom je zadoščalo za dosego petih zadetkov, domači pa so dosegli enega iz treh strelov.
Vratarja železarjev Anžeta Vavpotiča je v zadnji tretjini zamenjal Nejc Picelj in se soočil s štirimi streli, od katerih sta dva končala za njegovim hrbtom. Jeseničani so dosegli še tri zadetke in tekmo pripeljali do zmagovitega konca.

Dejan VARL, trener mladincev: “V tekmo smo vstopili zelo nedisciplinirano in na splošno slabo. Z glavami smo očitno bili nekje drugje in to je nedopustno. V drugi tretjini smo tempo dvignili in preobrnili rezultat. Vse prevečkrat prihaja do nepotrebnih napak v obrambi. Moji fantje bodo morali tekme v bodoče igrati z večjo željo, bolj disciplinirano in garati vseh 60 minut. Le tako bodo napredovali.”

Tekst: Marko Lukan
Foto: Anita Mrak

HDD Bled 1