Za mlado jeseniško ekipo v prvenstvu EBYSL ni odmora. Po napornem sredinem gostovanju v Celovcu sta na sporedu dve domači srečanji. Jeseničanom bodo na blejskem ledu družbo delali hokejisti iz Gradca in Beljaka. Železarji v boju za ohranitev vodilne pozicije na lestvici potrebujejo uspeh na obeh tekmah. Želja je realna, a za uspeh se bo potrebno pošteno potruditi.

Dvoboj Gorenjcev in Štajercev

Zelo dobra predstava v Celovcu navdaja z optimizmom. Ekipa se počasi prebija iz krize, v kateri so se znašli v zadnjem obdobju. Seveda vse stvari še niso postavljene povsem na svoje mesto, a s časom bodo nastopi mladih Jeseničanov ponovno tisti vrhunski. Prvi bodo moč naših borcev preizkusili graški panterji. Ekipa iz avstrijske Štajerske zaseda tretje mesto na lestvici in še goji nekaj upanja za preboj v končnico. Možnosti so res majhne, v dosedanjem teku prvenstva pa so se Gradčani izkazali kot zelo trda in disciplinirana ekipa. V medsebojnih dvobojih sta obe ekipi slavili po dvakrat, po enkrat doma in v gosteh, zadnje srečanje pa so Gradčani v svoj prid odločili po boljšem izvajanju kazenskih strelov. Jeseničani so se skozi prvenstvene tekme izkazali kot učinkovitejši in s trdnejšo obrambo od nasprotnikov iz Gradca, vendar pa njihova vrata čuva zelo kvaliteten vratar Oliver Zirngast, ki je v odstotku ubranjenih strelov nekaj uspešnejši od našega Jureta Pavliča. Obeta se bitka na vseh položajih, želja po uspehu pa bo odločila zmagovalca. Velikih skrivnosti trenerja ne moreta skriti, zato se obeta izredno zanimiv dvoboj. Ta se prične jutri, v soboto, prvi plošček pa bo glavni sodnik Luka Tominc vrgel ob 19.00.

imgl0767
Odločna in trda obramba bo ključ do uspeha proti graškim panterjem

Nedeljsko merjenje moči s sosedi onstran Karavank

Karavanke med seboj ločijo štiri zelo močne hokejske centre in ekipi dveh centrov se bosta “udarili” za nove točke že v nedeljo. Na Bled prihajajo beljaški orli.  Beljačani zasedajo mesta ob dnu razpredelnice, a vsekakor niso ekipa za podcenjevanje. To so Železarji spoznali na zadnjem od štirih medsebojnih srečanj, ko so igralci VSV iz blejske dvorane odšli z zmago. Beljačani so od končnice oddaljeni že preveč, zato pritiska pomembnosti srečanja ne bodo čutili. Oba nasprotnika bosta medsebojni dvoboj pričakala po napornem sobotnem obračunu, saj bodo tudi igralci VSV merili moči v za njih zelo pomembnem derbiju proti KAC. Nedeljski nasprotnik Jesenic velja za učinkovito moštvo, vendar z nekoliko manj trdo obrambo. Zelo uspešni so v branjenju z igralcem manj, manj učinkoviti pa v igri z igralcem več. V medsebojnih dvobojih so Jeseničani morali za uspeh vedno vložiti veliko energije in se boriti do zadnjih trenutkov tekme, kar bo verjetno veljalo tudi za nedeljski obračun. Ta se prične ob že standardni uri, ob 19.00, glavni sodnik pa bo Milan Zrnič.

imgl9580
Sosedski dvoboji gredo vedno na nož

Mladinci v državnem prvenstvu v ponedeljek

Mladi Jeseničani imajo zelo natrpan urnik. Ob nastopih v EBYSL, potekajo boji tudi v državnem prvenstvu. Z včerajšnjo zmago so se Železarji uvrstili v polfinale državnega prvenstva, kjer jih čaka najuspešnejša ekipa rednega dela – HK Celje. Čeprav bi srečanje moralo biti odigrano v nedeljo, so v Celju pokazali veliko mero razumevanja in na prošnjo Jesenic pristali na prestavitev tekme. Tako bo prva polfinalna tekma med Celjani in Jeseničani odigrana v ponedeljek, 25. februarja ob 18.00 v Celju. Tudi to srečanje bo sodil jeseniški sobotni znanec Luka Tominc.

imgl8117-800-x-533
Celje je bil v tej sezoni nerešljiv problem za Jeseničane

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak