Niso prav pogosti vikendi, v katerih nobena od jeseniških kategorij ne doseže zmage. V tem zadnjem se je žal pripetilo prav to. Še najbližje uspehu so bili mladinci na sobotnem srečanju v ligi EBJL – le tega so ob koncu na gostovanju v Znojmu izgubili po kazenskih strelih. V nedeljskem srečanju v istem tekmovanju se je SAPA Fehervar AV19 pokazala kot premočan nasprotnik za utrujene Jeseničane in mladinci trenerja Varla so doživeli prepričljiv poraz. Prav tako ni šlo dobro od rok, nog in palic niti dečkom Gabra Glaviča; izgubili so pomembno tekmo proti HKMK Bled v dvorani Podmežaklo. Enak scenarij se je v nedeljskem času za kosilo zgodil tudi mlajšim dečkom, prav tako v dvorani Podmežaklo, uspešnejši od železarčkov pa so bili igralci zaloške Slavije. Spodaj si lahko ogledate nekaj podrobnosti s tekem v tem vikendu.

Zapisnik s prve (sobotne) tekme mladincev v Znojmu žal piscu tega članka ni dostopen, zato samo nekaj osnovnih informacij:

Znojmo, 1. november 2014
Hostan Arena
Liga EBJL
HC Orli Znojmo – HD Mladi Jesenice 4:3 (0:1,1:0,2:2,0:0 – 1:0)

0:1 KAPEL PP1 9′, 1:1 Bulin 27′, 1:2 KAPEL 46′, 2:2 Jambor 47′, 2:3 KAPEL 57′, 3:3 Kruckovyc 60′
Odločilni kazenski strel je ponovno zadel Kruckovyc

______________________________________________________________________________

 

Szekesfehervar, 2. november 2014
Ifjabb Ocskay Gábor Ice Hall
Liga EBJL

SAPA Fehervar AV19 -HD Jesenice
9 – 3 

(3:1,3:1,3:1)

0:1 SERŠEN (Glavič, Rekar) PP1 3′, 1:1 Horvath (Toth, Török) 3′, 2:1 Toth (Török) 12′, 3:1 Erdei (Szita, Kiss) 19′, 3:2 GLAVIČ (Rekar) 21′, 4:2 Takasc (Török) 22′, 5:2 Jarossy (Török, Toth) 32′, 6:2 Szita (Kiss) 38′, 7:2 Takacs (Erdei, Kiss) 43′, 8:2 Imre (Szita, Antal) PP1 56′, 9:2 Kiss (Szita) 59′, 9:3 KAPEL (Hadžić) 60′

Kazni: SAPA Fehervar AV19 8 (2,2,4), HD Jesenice 6 (0,0,6)
Streli na gol: SAPA Fehervar AV19 28 (13,9,6), HD Jesenice 28 (11,12,5)

SAPA Fehervar AV19: Plesz, Bors, Antal, Imre,Szita, Erdei, Kiss, Plesz, Takacs, Szabo, Toth, Horvath, Török, Bors, Baranyai, Jarossy, Rajz, Kovacs, Szabo, Erdely, Furst, Negyesi, Manyok
HD Jesenice: 1-Pelko (GK), 25-Hribar (GK), 7-Hadžić, 5-Šabanović, 12-Glavič, 11-Seršen, 24-Rekar, 6-Brus, 2-Klofutar, 23-Sodja, 4-Kapel, 22-Svetina, 13-Urukalo, 3-Stojan, 15-Avsenek, 9-Rajsar, 16-Šturm, 10-Razingar, 19-Jamnik, 17-Svetina, 21-Pavlič, 8-Brglez
Trener: Dejan VARL

Sodnik: Matyas Vas
Linijska sodnika: ni podatka
Gledalcev 120


Tekma se je začela zelo burno. Domači so si po dveh minutah in pol igre prislužili prvo malo kazen, železarji pa so po podajah Glaviča in Rekarja vse skupaj izkoristili po samo 10 sekundah powerplaya – zadel je Gašper SERŠEN. Domači niso stali križem rok in so izenačili po vsega naslednjih 10 sekundah igre, ko je Maja Pelka premagal Horvath. V 12. minuti so domači povedli, nato pa v 19. minuti ušli na dva zadetka razlike. Železarji si v prvi tretjini niso privoščili nobene izključitve, domači pa so tudi ostali pri tisti it tretje minute. Pelko je proti svojim vratom v prvih 20 minutah dobil 13 strelov (in jih torej ubranil 10), železarji pa so proti domačim vratom poslali 11 strelov (in torej zadeli enkrat).
V drugem delu je v vratih Jeseničanov začel Domen Hribar. Gašper GLAVIČ je po podaji Nika Rekarja zadel že po 13 sekundah druge tretjine in tako železarje približal na vsega gol zaostanka. Tudi tokrat so žal domači odgovorili zelo hitro, saj so natančno minuto kasneje ponovno ušli na dva zadetka razlike. Drugi powerplay za Jeseničane med 27. in 29. minuto ni prinesel novega zadetka. Domači so v 32. in 38. minuti dvakrat zadeli in dodobra naluknjali jeseniško ladjo. V drugem delu so namreč domači iz devetih poizkusov kar trikrat zadeli, Jeseničanom pa je kljub 12 poizkusom uspelo domačega vratarja premagati le enkrat.
Zadnja tretjina je bila nekoliko bolj umirjena. Jeseničanom je uspelo sprožiti le 5 strelov proti domačim vratom, a tudi domači niso bili bolj razpoloženi, saj so na vrata Hribarja streljali le 6-krat. V uvodu v tretjino je najprej na kazensko klop moral Šabanović, vendar domači powerplaya niso izkoristili. So pa svoj sedmi zadetek dosegli 14 sekund po tistem, ko se je kaznovani železar vrnil na led. Sledil je neizkoriščen powerplay za železarje, a so tudi domači izpustili iz rok možnost za dosego novega powerplay zadetka ob izključitvi Brgleza, ki je sledila. Pač pa so domači dosegli PP gol ob izključitvi Rekarja v 56. minuti. Nekaj sekund kasneje so si domači prislužili novo izključitev, vendar Jeseničanom ni uspelo zmanjšati rezultata. Zmagovalec je bil ob visokem vodstvu (8:2) že znan, pa kljub vsemu so domači dosegli še svoj deveti gol v predzadnji minuti tekme. Za nekaj malega veselja je 17 sekund pred koncem po podaji Hadžića poskrbel Rok KAPEL in postavil končni rezultat tekme – 9:3 za domače.
________________________________________________________________________________

Jesenice, 2. november 2014
Športna dvorana Podmežaklo
DP dečkov

HD Jesenice – HKMK Bled
6 – 7

(0:2,2:2,4:3)

0:1 Primožič (Podrekar, Gavrilov) PP1 3′, 0:2 Abram (Pretnar, Tušek) 4′, 0:3 Gavrilov (Primožič, Šmid) 23′, 0:4 Šmid (Gavrilov) 27′, 1:4 POGAČAR (Podrekar) 33′, 2:4 TÖRÖK (Krmelj) 35′, 2:5 Šmid (Primožič, Konc) 41′, 2:6 Primožič (Konc, Podrekar) PP1 46′, 3:6 KRMELJ (Török, Slivnik) 46′, 3:7 Gavrilov (Primožič, Šmid) 53′, 4:7 SLIVNIK 53′, 5:7 JAKUPOVIĆ (Finžgar, Lukan A.) 56′, 6:7 JAKUPOVIĆ SH1 57′

Kazni: HD Jesenice 16 (8,2,6), HKMK Bled 20 (4,4,12)
Streli na gol: HD Jesenice 30 (6,9,15), HKMK Bled 38 (16,10,12)

HD Jesenice: 1-Žagar (GK), 10-Panjtar (GK), 11-Pogačar, 5-Murnik, 8-Krmelj, 16-Lukan A., 14-Čop, 12-Šega, 20-Kararić, 21-Slivnik, 22-Jakupović (C), 19-Török, 24-Finžgar, 4-Fartek, 18-Potočar, 23-Podrekar, 13-Kobal, 25-Podlipnik, 6-Škof, 3-Verdnik, 9-Lukan D.
Trener: Gaber GLAVIČ

HKMK Bled: Praprotnik (GK), Pančur (GK), Šmid, Primožič (GK), Gavrilov, Konc, Podrekar, Abram, Pretnar, Borse, Sirk, Tušek, Mahkovec, Brodnik, Zupan, Mašič, Černe
Trener: Marko Šturm

Sodnika: Matej Arlič, Gašper Franc
Gledalcev: 150

Z velikimi pričakovanji so vstopili dečki in njihov trener v tekmo proti vrstnikom z Bleda. Letos so fantje že odigrali dve medsebojni (prijateljski) tekmi. Na Bledu so skozi celotno tekmo vodili železarji, a se je srečanje ob koncu končalo brez zmagovalca. Na jeseniški tekmi so slavili Blejci, tokrat pa so si domači seveda želeli zmage. Žal je že prva izključitev Farteka v tretji minuti pomenila vodstvo za goste; le-ti so potrebovali vsega sedem sekund igre z igralcem več za zgodnje vodstvo. Svoje vodstvo so Blejci podvojili po 41 sekundah igre in domači so se znašli pred zahtevno nalogo. Časa za preobrat je bilo sicer še več kot dovolj, vendar igra ni vzbujala dobrih občutkov. Novi izključitvi so si domači privoščili v 4. in 5. minuti (Krmelj, Pogačar), vendar ju k sreči gostje niso znali izkoristiti za dosego novega zadetka. V 8. minuti so bili prvič izključeni tudi Blejci. Enako se je zgodilo v  16. minuti, vendar bleda domača igra ni resneje ogrozila gostujočega vratarja. Gostje so v prvem delu kar 16-krat streljali proti domačim vratom, železarji pa so sprožili vsega 6 strelov v okvir gostujočih vrat – prav vse pa je polovil zanesljivi blejski vratar. Tik pred koncem tretjine so si domači privoščili še napačno menjavo, ki je prinesla novi dve kazenski minuti.

Odmor je prišel kar prav, saj igra domačih ni imela ne repa, ne glave. Preostanek kazni so sicer v uvodu v drugo tretjino domači ubranili, pa vendar prejeli tretji zadetek v začetku 23. minute. Podoba razbite vojske se je nadaljevala tudi v naslednjih minutah in sledila je nova kazen – Blejci so dosegli še svoj četrti gol v 27. minuti tekme. V začetku 33. minute je prišlo do menjave vratarjev na obeh straneh. V jeseniška vrata je namesto – štirikrat premaganega – Gašperja Panjtarja vstopil Nejc Žagar. Nekaj sekund kasneje je sledila izključitev na obeh straneh, v 33. minuti pa je končno uspelo zadeti tudi domačim – po podaji Podrekarja je zadel Grega POGAČAR. Še nekaj dodatnega upanja za domače je posijalo slabi dve minuti kasneje, ko je za zmanjšanje vodstva gostov zadel še Matic TÖRÖK (podal mu je Krmelj). Takoj v naslednji minuti se je nato pojavila nova priložnost, saj so si gostje privoščili izključitev, a domačim v dveh naslednjih minutah ni uspelo skupaj spraviti česa zares nevarnega. Druga tretjina se je tako končala pri devetih domačih strelih, ter desetih gostujočih, dva gola zaostanka pa sta še vedno puščala nekaj upanja domačim.

Seveda bi za preobrat domači potrebovali zgodnji gol v zadnji tretjini. Žal so le-trega po samo 17 sekundah dosegli gostje in se ponovno odlepili na tri zadetke razlike. V začetku 45. minute tekme je na kazensko klop ponovno moral Fartek, gostje pa so svoj šesti zadetek proti neodločni domači obrambi dosegli po vsega šestih sekundah igre z igralcem več. Še v isti minuti je tretji gol za domače po podajah Slivnika in Töröka dosegel Miha KRMELJ. K sreči nov zadetek ni padel ob izključitvi Podrekarja v 49. minuti. So pa železarji še sedmi zadetek prejeli ob izenačenih močeh v 53. minuti. Zaostanek štirih zadetkov sedem minut pred koncem ni ponujal več nobenega dvoma o zmagovalcih tekme. S tem se domači sicer niso strinjali, saj so najprej v 53. in nato še v 56. minuti dosegli dva zadetka, ter se tako približali na 5:7. Strelca sta bila najprej Luc SLIVNIK, nato pa po podajah Finžgarja in A. Lukana še Ahmet JAKUPOVIĆ. V 57. minuti so si gostje prislužili kazen (2+10 minut) in domači trener je z ledu poklical vratarja. Zaključni juriš se je nekoliko porušil 31 sekund pred koncem tekme, ko je na kazensko klop pri domačih moral Krmelj – vendarle pa je ob igri z igralcem manj še za šesti jeseniški gol poskrbel ponovno JAKUPOVIĆ sedem sekund pred zaključno sireno. Za izenačenje je ostalo premalo časa in Blejcem je bilo potrebno športno stisniti roke.

____________________________________________________________________________________

Jesenice, 2. november 2014
Športna dvorana Podmežaklo
DP dečkov

HD Jesenice – HK Slavija Junior
2 – 4

(0:2,1:2,1:0)

0:1 Vodlan (Pezdir) 3′, 0:2 Vodlan 13′, 0:3 Vodlan 20′, 0:4 Šiftar 22′, 1:4 BALOH (Crnkić, Dolinar) PP1 28′, 2:4 BALOH (Dolinar, Langus) 45′

Kazni: HD Jesenice 4 (0,2,2), HK Slavija Jr. 4 (2,2,0)
Streli na gol: HD Jesenice 23 (8,9,6), HK Slavija Jr. 30 (10,7,13)

HD Jesenice: 1-Škrjanc (GK), 12-Gasar, 17-Čufer, 21-Junež, 22-Miklič, 6-Dolinar (C), 7-Rijavec, 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 15-Svetlin, 5-Korošec, 24-Crnkić, 13-Langus, 3-Adrović, 20-Sintič, 4-Bergelj, 16-Grašič
Trener: Gaber KLINAR

HK Slavija Jr.: Kolin, Čosić, Pečnik, Pezdir, Milavec, Bitenc, Beričič, Ilovar, Škerjanec, Jere, Vodlan, Pogačar, Šiftar, Valenčič
Trener: Robert Pesjak

Sodnika: Matej Arlič, Gašper Franc
Gledalcev: 85

Tudi mlajšim dečkom ni šlo ravno po načrtih. Že v tretji minuti je svoj prvi zadetek za Slavijo na tekmi dosegel Vodlan. V 10. minuti so si gostje prislužili prvo kazen, a je domači napad deloval medlo in ni resneje ogrozil gostujočih vrat. v 13. minuti je edini strelec dosegel še svoj drugi zadetek, ter v 4. minuti druge tretjine dodal še svojega (in Slavijinega) tretjega. Ko je v 22. minuti za Založane zadel še Šiftar, je bil zmagovalec tekme praktično znan. Domači so sicer v powerplayu v 28. minuti rezultat zmanjšali – strelec je bil po podajah Crnkića in Dolinarja David BALOH. Sledili sta dve izključitvi na domači strani, a so ju železarji obakrat uspešno ubranili. Drugi gol BALOHa po podajah Dolinarja in Langusa pičlih 8 sekund pred koncem tekme ni spremenil več ničesar in gostje so zasluženo osvojili točke Podmežaklo.

Tekst: Marko L.
Foto: Anita M.