26.1.2019 – 31.1.2019
V akciji so bile ekipe U12, U14, U16,U18 in U20. Pa da ne pozabimo, veterani v Subotici.
Izkopiček tedna: U12 – dve zmagi, U14 –zmaga, U16 –dve zmagi ,U18 – poraz proti Bledu in zmaga v Mariboru, in U20 – domača zmaga proti UTE Budapest!

Pa da ne pozabimo, veterani so osvojili turnir! V Subotici! Spet!

Pregled tekem prejšnjega tedna

IHL U18 – HK MK Bled : HD Hidria Jesenice
3 : 2 (1:1,2:1,0:0)

0:1 Tőrők – 6´, 2:2 Murnik (Potočar, Podrekar) – 29´
Streli – 27:41; Kazni – 6:2

Kar lepo število ljubiteljev mladinskega hokeja se je zbralo na tribuni blejske hokejske dvorane. Videli so lahko razburljivo tekmo, ki se je po razburljivem zaključku končala z zmago domačinov z 3:2. Naši fantje so imeli sicer pobudo na ledu, streljali več na vrata, a obstaja občutek, da so v ključnih trenutkih preveč iskali idealen zaključek. Moštvo Aleša Sodje še vedno ostaja na prvem mestu, Blejci pa so s to tekmo dokazali, da njihova pozicija na lestvici IHL ne odraža dejanske kvalitete ekipe.

 

IHL U12 – HD Hidria Jesenice : KHL Zagreb
11 : 0 (4:0, 4:0, 3:0)
Mlajši dečki še naprej zmagujejo! To pot je bila njihova žrtev ekipa KHL Zagreb. Gostje so sicer poizkušali, a so bili domači igralci, ki so to pot dobili možnost pokazati svoje znanje, enostavno boljši v vseh prvinah hokejske igre.

 

IHL U16 – HD Hidria Jesenice : HK ECE Celje
16 : 3 (7:1, 7:1, 2:1)

1:0 Bergelj (Korošec, Kaltak) – 2´, 2:0 Bergelj (Korošec, Kaltak) – 3´, 3:0 Bergelj (Korošec, Kaltak) – 8´, 4:0 Čufer (Baloh) – 8`, 5:0 Baloh (Dobravec) – 9´,6:0 Crnkić (Dobravec) – 11´,7:1 Oblak (Kumanović, Adrović) – 20´, 8:1 Crnkić (Baloh) – 24´, 9:2 Kaltak (Korošec) – 30´, 10:2 Dobravec (Baloh) – 32´, 11:2 Kumanović (Lesničar, Rijavec) – 32´, 12:2 Baloh (Dobravec) – 34´, 13:2 Kumanović (Lesničar, Rijavec) – 35´, 14:2 Korošec (Kaltak, Bergelj) – 37´, 15:3 Baloh (Dobravec) – 51´, 16:3 Crnkić (Dobravec, Baloh) – 59´
Streli – 77:15; Kazni – 0:2
Maloštevilno moštvo ECE Celja ni v nobenem trenutku ogrozilo zmage domače ekipe. Čeprav jeseniška ekipa ni bila v popolni postavi, pa je v tej sezoni za ekipo iz mesta ob Savinji enostavno veliko premočna. Razmerje strelov je bilo zastrašujočih 77:15! Varovanci Aleša Remarja so s to zmago potrdili 2. mesto na lestvici IHL. Fante v rednem delu prvenstva čakajo še tekme v gosteh proti Olimpiji, Mariboru, Bledu in Slaviji in domača tekma proti Crveni Zvezdi.

 

IHL U14 – HDK Maribor : HD Hidria Jesenice
2 : 7 (0:0, 0:5, 2:2)
Čeprav po prvi tretjini ni izgledalo na prepričljivo zmago naših dečkov, domačini so jih namreč krepko nadstreljali, pa so naši fantje in dekle v drugi in tretji tretjini postavili stvari na pravo mesto in vpisali novo zmago. Ekipa U14 ostaja na 4. mestu, za nedotakljivo Olimpijo, a v stiku z ekipama KAC in HK MK Bled.

 

IHL U12 – HDK Maribor : HD Hidria Jesenice
0 : 6 (0:2,0:3,0:1)
Le slab dan počitka so imeli igralci mlajši od dvanajst let, pa so se ponovno pomerili proti svojim vrstnikom, to pot proti vrstnikom iz Maribora. Tekma sicer ni bila odigrana ob predvidenem terminu, a zaradi prestavitve tekme U18 ekip in razpoložljive dvorane v Mariboru, je bila ta tekma dobra sporazumna rešitev. Jeseničani so upravičili vlogo favorita in niso dovolili presenečenja, še več, dovolili niso niti zadetka v svoji mreži. Zmaga, ki ohranja naše mlade fante v stiku z vrhom in vodilnim KAC.

 

EBYSL U20 – HD Hidria Jesenice : UTE Budapest
5 : 2 (4:0,0:2,1:0)

1:0 Seršen (Svetina, Šabanović) (+1) – 8´, 2:0 Jakupović (Šturm, Crnovič)(+1) – 16´, 3:0 Jakupović (Šturm, Fartek) (+1) – 20, 4:0 Prostor (Rajsar, Brglez) – 20´,5:2 Rajsar (PS) – 58´
Streli – 39:22; Kazni – 4:26

Kar nekaj fantov, ki v tej sezoni domujejo v članski garderobi je imel na voljo Dejan Varl in potreboval jih je! Ujpesti se je namreč predstavil kot čvrsta ekipa, ki je iz ritma ne vrže niti pokvarjen avtobus (razlog kasnejšega začetka tekme), niti štirje zadetki zaostanka po prvi tretjini. Nasploh je bila prva tretjina popolnoma v znamenju domače ekipe, ki je nizala priložnosti, gostje pa so se branili na legalen, občasno tudi nelegalen način. Domači so priložnosti igre z igralcem več s pridom izkoriščali in dosegali zadetke. Povsem drugače je bilo v drugi tretjini, ko so, ali domači popustili prepričani v uspeh, ali pa gostje strnili svoje vrste. V dinamični bitki na ledu so gostje dosegli dva zadetka in si pripravili temelje preobrata. A domačini so imeli odgovor na napade gostov, s trdno obrambo, zanesljivim vratarjem in nekaj sreče so zdržali napade Madžarov, na drugi strani pa izkoristili protinapad in prekršek in preko kazenskega strela Patrika Rajsarja odločili tekmo. Do konca tekme smo videli še nekaj nervoze, a spremembe izida ni bilo več.
Jeseničani so s to zmago pobegnili na pet točk prednosti na drugem mestu lestvice EBYSL, za vodilnim Fehervar AV19 zaostajajo za tri točke.

 

IHL U18 – HDK Maribor : HD Hidria Jesenice
2 : 3 (1:0,0:2,1:1)

1:1 Potočar (Baloh, Mašič) – 22´, 1:2 Baloh (Kararić, Potočar)(+1) – 24´, 2:3 Tőrők (Jakupović) – 45
Streli – 21:55; Kazni – 8:2

Po porazu proti Blejcem, si mladinci niso mogli dovoliti presenečenja v Mariboru. Zato tudi prestavitev tekme, ki bi morala biti odigrana v nedeljo. Število igralcev v jeseniški mladinski ekipi, ki nastopajo v ligi EBYSL je bilo preveliko, da bi Jeseničani lahko sestavili konkurenčno ekipo za borbo proti močnemu Mariboru. S prestavitvijo tekme je tako imel Aleš Sodje na voljo večino svojih udarnih igralcev. Jeseničani so prevladovali v igri, streljali več na gol, a kljub vsemu temu, je končna sirena pomenila olajšanje tako za jeseniške igralce, kot tudi za vodstvo ekipe. Mladinci sicer ostajajo na čelu lestvice IHL lige,  a zadnja nastopa (predvsem proti Bledu) nista na nivoju tekem v začetku sezone.

 

IHL U16 – HK SŽ Olimpija : HD Hidria Jesenice
3 : 5 (0:2,3:0,0:3)

0:1 Dobravec (Tőrők, Baloh) – 4´, 0:2 Dolinar (Tőrők) – 15´, 3:3 Dobravec – 47´, 3:4 Oblak (Lesničar) – 57´, 3:5 Tőrők (Baloh, Dobravec) – 60´
Streli – 15:22; Kazni – 8:8

Če mladinska ekipa težko dosega zadetke, pa kadeti v zadnjih dveh tednih naravnost blestijo. V zadnjih treh tekmah so imeli skupen rezultat neverjetnih 41:3. Seveda proti nasprotniku kot je HK SŽ Olimpija take razlike ni pričakovati, bolj pričakovane so težke, živčne tekme, ki se odločajo z napako ali dvema. In prav tako tekmo smo lahko spremljali v Tivoliju. Tekmo so bolje začeli naši fantje in na prvi odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. A to kot bi ujezilo fante iz Tivolija in slednji so v drugi tretjini uprizorili povratek in preobrat. Rezultat po dveh tretjinah 3:2 za domačine. V zadnji tretjini pa preobrat še s strani naše ekipe in končnih 3:5 v zadnjih sekundah tekme. Posadka Aleša Remarja tako še vedno pluje po morjih lige IHL na drugem mestu, 4 točke za ekipo EC KAC. Najbližji zasledovalec je ekipa HK MK Bleda s tremi tekmami in 9 točkami manj od naše ekipe.

 

IHL U14 –HD Hidria Jesenice : HK Triglav
7 : 9 (3:3, 1:1,3:5)
Tekma je bila odigrana predčasno, zaradi odhoda ekipe v Sarajevo!

Triglavani so z vsega 13 igralci in vratarjem zadali boleč poraz domačinom tik pred odhodom na mednarodni turnir v Sarajevo. Med samo tekmo smo sicer videli nekaj vodstev domače ekipe, a so Kranjčani rezultat vedno izenačili. In če smo v zadnji tretnjini pričakovali padec gostujoče ekipe zaradi majhnega števila igralcev in posledične utrujenosti, smo dočakali povsem drugačno sliko na ledu. Kranjčani so v zadnji tretjini domačine predrsali in se odlepili na varno prednost, ki je naši fantje niso uspeli ujeti. Jeseničanom tako ostane do konca rednega dela prvenstva še tekma v Zalogu s Slavijo, končnico pa bodo prej kot ne začeli kot četrto uvrščena ekipa.

 

Veterani – Turnir Subotica
V Subotici vse po starem! Veterani Jesenic so ponovno osvojili prvo mesto na mednarodnem turnirju – Subotica Winter Classic!
POSTAVA:
vratarja: Klemen Kobal in Blaž Žagar,
branilci: Janez Kača Tušar, Borut Vukčevič, Miha Rebolj,
napadalci: Edvin Karahodžić, Milan Hafner, Igor Tomas in Matevž Erman
Čestitamo!

Veterani HD Hidria Jesenice na turnirju v Subotici

Napoved tekem prihodnjega tedna

31.01.2019 19:00 – EBYSL U20 – EC VSV : HD Hidria Jesenice
Za resen napad na ligo EBYSL bi bilo potrebno master round zaključiti na prvem mestu , saj je madžarske ekipe na njihovem ledu težko ali nemogoče premagati. In za prvo mesto je potrebno premagovati vse nasprotnike. Izhodišče naših fantov je zaenkrat odlično in če uspešno odigrajo obe tekmi proti EC VSV, potem utegne o prvem mestu odločati tekma proti Fehérvar AV19 na Jesenicah. A zaenkrat je preveč “če” -jev. V glavnem, vkolikor ste ljubitelj dobrega hokeja, ali se boste v četrtek zvečer nahajali v bližini Villacha, pojdite do Stadthalle Villach in spodbujajte naše fante.

02.02.2019 13:45 – IHL U16 – HDK Maribor : HD Hidria Jesenice
V zadnjem času je očitno naš klub zelo zaželjen v Mariboru. Po ekipah U12, U14 in U18, bodo v roku enega tedna, v Ledni dvorani Tabor gostovali še jeseniški kadeti. Jeseničani vstopajo v dvoboj kot rahli favoriti, a že tekma v kategoriji U18 je pokazala, da Mariborčani igrajo dober hokej in se ne predajajo zaradi imena kluba nasprotnika ali pozicije na lestvici. Jeseničani vstopajo v dvoboj na drugem mestu, Mariborčani na šestem, a z dvema tekmama manj in v točkovnem stiku z Olimpijo.

03.02.2019 17:00 – IHL U18 – HK Slavija Junior : HD Hidria Jesenice
Po dveh slabše odigranih tekmah, na naše mladince čaka ekipa Slavija Junior. V ligi, kjer so vse ekipe zelo izenačene je neprijetno napovedovati zmagovalca. Sicer so igralci Aleša Sodje še vedno vodilni, a Slavija je na drugem mestu z dvema tekmama in desetimi točkami manj od Jeseničanov. Derbi, ki bo odgovoril na vprašanje, ali so jeseniški mladinci zapadli v rezultatsko krizo. Vsekakor vredno ogleda.

03.02.2019 17:30 – EBYSL U20 –HD Hidria Jesenice : EC VSV
Podobno kot za tekmo v Villachu, velja tudi za povratno tekmo v Podmežakli. Za prvo mesto v končni razporeditvi pred začetkom končnice EBYSL je potrebno premagovati vse nasprotnike. Sicer je ekipa VSV pred odigrano tekmo v Villachu na četrtem mestu, z sedmimi točkami zaostanka za Jeseničani. Tekma spada v kategorijo “nujen ogled”, saj karavanški derbiji ponavadi postrežejo z vsem kar hokej lahko ponudi.

01.-03.02.2019  – Turnir Sarajevo
V času med 1. in 3. februarjem se bodo jeseniške ekipe U8, U10 in U14 odpravile na mednarodni turnir v Sarajevo. Več o njihovih nastopih boste lahko prebrali na Facebook profilu HD Jesenice:
https://www.facebook.com/HDJesenice/ .