POZOR: Zaradi velikega zanimanja za nocojšnji derbi lahko vstopnice kupite tudi med 10.in 12. uro v   pisarni HD Jesenice na Ledarski 4. VABLJENI!

Čudna so bila dogajanja v zadnjih sezonah na hokejskih Jesenicah. Vsi jih poznamo. Najbolj čudno se je razpletlo letos. HD Jesenice so nenadoma ostale edini hokejski subjekt v legendarnem železarskem kraju. Zastoji in neverjetne komplikacije pri obnovi slovenskega hokejskega svetišča – dvorane Podmežaklo – pomanjkanje ledu, treningi v oddaljenih krajih ob najbolj neverjetnih urah, pa pomožno igrišče v januarju in snežna katastrofa nekaj dni pred koncem sezone… vse to bo pozabljeno v ponedeljek!!!

V ponedeljek se bo ponovno obujena članska ekipa, sestavljena večinoma iz veteranov in okrepljena z nekaj mladimi močmi, poskušala postaviti po robu edinemu slovenskemu predstavniku v ligi EBEL, kjer so ravno naši fantje orali ledino slovenskemu hokeju – HDD Telemach Oilmpiji. Ljubljančani imajo za sabo zelo neuspešno sezono v omenjenem tekmovanju in osvojitev naslova državnih prvakov je pravzaprav zanje OBVEZNA! V takih razmerah pa je železar vedno deloval najbolje!


Ljubljančani so brez dvoma favorit polfinalnih dvobojev. V finale bo napredovala v dveh srečanjih boljša ekipa. Naši fantje obljubjajo trd in srčen boj. Kaj bo tak pristop prinesel, je sicer težko napovedovati, brez dvoma pa bo motiv velik. V vsakem primeru pa bo lepo proti tradicionalno najhujšemu nasprotniku na delu spet gledati legende tisočerih nepozabnih hokejskih bojev – kapetana Varla, Gabra Glaviča, Miho Rebolja, Petra Rožiča, Boruta Vukčeviča, Borisa Kunčiča in ostale.

Zanimanje za ponedeljkovo tekmo na Bledu je izjemno. Od vsepovsod prihajajo napovedi o množici navijačev, ki bodo po najboljših močeh pomagale rdeči četi. Pokažite tudi Vi, da Vam ni vseeno za jeseniški hokej! Pokažimo skupaj nekoliko zaspani slovenski hokejski javnosti kaj pomeni hokej na Jesenicah.

Tekma se bo začela ob 19.uri, priporočamo pa prihod kako uro prej. Tako se boste izognili gneči pri nakupu vstopnic in težavam pri parkiranju. S prodajo kart bomo štartali uro pred tekmo (torej ob 18.uri), cena vstopnice pa bo 10 eur. Možen bo tudi vstop na drugi strani dvorane (“skozi” pizzerijo Briksen).

Tekst: Marko Lukan

Derbi je tu!