HK MK Bled : HD mladi Jesenice 5:4
(3:1, 0:1, 1:2, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 70. Sodniki: Gruškovnjak, Bergant, Pagon.

Strelci: 1:0 Kapel (Klasinc, 3.), 2:0 Mašič (Pazlar, 4.), 2:1 Tomaževič, 13., 3:1 Bergles (Pazlar, 17.), 3:2 Rekar (Hadžič, 35.),  4:2 Mašič, 52, PP1, 4:3 Razinger (Rajsar, 53.), 4:4 Tomaževič (Pelko, 55., PP1), 5:4 Kapel, 65, GWS

Kazenske minute: Bled 4 (2, 0, 2, 0), Jesenice 10 (2, 2, 6, 0)
Streli na gol: Bled 36 (14, 9, 11, 2), Jesenice 38 (15, 9, 12, 2)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Hribar, Hadžič, Srpčič, Tomaževič, Krašovec (C), Jeklič, Tarman, Pelko, Glavič, Svetina, Rekar, Žuber, Blažič, Razinger, Rajsar, Trkulja, Svetina, Seršen. Trener: Dejan Varl.

Le dan po jeseniško blejskem obračunu kadetov na Jesenicah, je sledil enak obračun na Bledu. Že tretjič v enem tednu sta se nasprotnika pomerila za točke državnega prvenstva in še drugič je Blejcem uspelo premagati Jeseničane po izvajanju kazenskih strelov. Domači so v tekmo krenili zelo odločno in razglašene goste povsem nadigrali. To se je na rezultatu hitro poznalo. Manj kot štiri minute je bilo dovolj za lepo prednost dveh zadetkov za ekipo Bleda. Jeseničani so dolgo rabili, da so vzpostavili ravnotežje, saj so bili Blejci želni uspeha veliko bolj kot Jeseničani. Blaž Tomaževič je sicer uspel izid znižati, vendar le za kratko, saj je domači napad kmalu odgovoril in razliko med nasprotnikoma vrnil na dva zadetka.

imgl2814
Borbenost je Blejcem prinesla uspeh

Druga tretjina ni prinesla veliko sprememb v igri. Borbeni Blejci niso popuščali, Jeseničani pa so bili v napadih premalo agresivni.  Obe ekipi sta zamudili nekaj lepih priložnosti za zadetek, domači tudi prvo priložnost ob igri z igralcem več.  Ko se je čas nagibal že v zadnji del druge tretjine, so Jeseničani uspeli zadeti. Nik Rekar je bil uspešen strelec in srečanje je bilo nekoliko bolj odprto.

Borba na ledu se je nadaljevala še v zadnjem delu. Nekaj inciative je bilo na strani Jesenic, a je bilo to jalovo. Preveč prekrškov je še oteževalo situacijo na ledu, še posebaj, ker so Blejci izkoristili eno od priložnosti v power playu. Lov za dvema zadetkoma prednosti pa je kmalu prinesel rezultat. Že po manj kot minuti igre je zadel Nik Razinger, po minuti in pol pa so tudi Jeseničani izkoristili prednost igralca več. Izenačen izid je ostal vse do konca srečanja.

In spet se je na odločitev čakalo v podaljšku. Previdna in ne preveč napadalna igra nasprotnikov ni prinesla odločitve. Ta je morala pasti po izvajanju kazenskih strelov in tako kot na Jesenicah, so tudi na Bledu več natančnosti pokazali blejski hokejisti. Rok Kapel, ki je srečanje z zadetkom tudi odprl, je z zadetkom iz kazenskega strela srečanje tudi zaključil in svoji ekipi pristreljal dve točki.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak