HD mladi Jesenice : HK Olimpija 1:2
(0:0, 1:0, 0:1, 0:1) – po podaljšku

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 65. Sodniki: Bohinc, Bulovec, Črv.

Strelci: 1:0 Pelko (Hadžič, Krašovec, 36.), 1:1 Maver (Pušenjak, 54.), 1:2 Sitar (Čepon, 62., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 8 (2, 0, 6, 0), Olimpija 8 (0, 2, 6, 0)
Streli na gol: Jesenice 29 (10, 9, 10, 0), 36 (11, 8, 15, 2)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Srpčič, Žuber, Jeklič, Krašovec, Avsenek, Tarman, Pelko, Glavič, Tomaževič, Rekar, Hadžič, Razinger, Rajasar, Svetina. Trener: Dejan Varl.

Kadeti Jesenic in Olimpije so se srečali znova. Medtem, ko sobotna predstava še ni šla v pozabo, so se mladeniči pomerili še četrtič v tej sezoni in drugič v štirih dneh, na ledu pa je bilo videti veliko dobrega. Derbi je upravičil svoje ime, osrednji osebi pa sta bila oba vratarja. Branila sta izredno in preprečevala napadalcem veselje ob zadetkih. Akcij ni manjkalo in vsaka od ekip je imela v srečanju svoja obdobja prevlade. V fer srečanju je bilo prekrškov sila malo, le na koncu, ko je tudi utrujenost naredila svoje, so se vrata na kazensko klop odprla nekaj večkrat.

Priložnosti ni manjkalo

Prvi na srečanju so zadeli Jeseničani. Prva tretjina je minila brez zadetkov, šele ob koncu druge tretjine pa je plošček končal za hrbtom enega od vratarjev. Zadetek je bil dosežen po podaji izza gola, branilec Jon Pelko pa je z močnim udarcem kot prvi na srečanju zadel nasprotnikovo mrežo. Zadnja tretjina je bila tista odločilna, obe ekipi pa sta se trudili čim bolje zapreti poti do svojih vrat in poskusiti izkoristiti kakšno priložnost več. Priložnosti res ni manjkalo in izid bi bil lahko precej višji. A vratarja sta bila ključna moža na ledu in ni bilo lahko zadeti. Olimpiji je to uspelo v 54. minuti. Po dobljenem sodniškem metu je sledila hitra podaja po modri črti na desno stran, tam pa je Luka Maver z močnim strelom uspel izid poravnati. Nekaj utrujenosti, pa tudi nervoze je ob koncu tretjine najprej ponudilo priložnost z igralcem več Olimpiji, pa nato Jesenicam in ponovno Olimpiji. Izid se ni spremenil in tekma je krenila v podaljšek. Ponovno.

Derbi kadetov je bil na visokem nivoju

Olimpija je še vedno igrala z igralcem več in to uspela izkoristiti. Po podajah, kjer so sodelovali vsi štirje igralci na ledu, je plošček šel od branilcev do napadalcev, podaja na daljšo vratnico pa je Niku Sitarju omogočila neoviran strel. Priložnost je bila izkoriščena in srečanje odločeno. To pot je bila Olimpija tista, ki je slavila in v Ljubljano odnesla dve točki.

Tekst & video: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=66]