V minulih dneh je naša ekipa trenerjev/demonstratorjev obiskala prav vse osnovne šole na območju med Kranjsko Goro in Žirovnico, t.i. našim naravnim zaledjem. Drugače povedano – to je okvirno bazen, iz katerega v Hokejskem društvu Hidria Jesenice večinoma črpamo talente, ki jih zanima najhitrejša moštvena športna igra na svetu.

Okvirno smo hokej predstavili 350 otrokom na omenjenem območju in zares nas veseli odličen odziv. Otroci so z zanimanjem poslušali in opazovali, preizkušali opremo in spraševali vsa mogoča spraševanja. Marsikatero mlado oko je zažarelo ob prvem stiku s palico, žogico in pakom, v teh primerih seveda primerno za predstavitev hokeja na suhem. Da pa bi s pravo ledeno atmosfero zares lahko stopili v stik, da bi začutili utrip legendarne dvorane Podmežaklo, pa nadebudne malčke skupaj z njihovimi starši vabimo na začetni in nadaljevalni tečaj drsanja. Temu v društvu rečemo tudi tečaj drsanja z nadaljevanjem v – čisto pravo hokejsko šolo.

Vse skupaj – kakor je tudi lepo razvidno iz spodnje slike – se bo začelo danes (10. september 2018) in bo trajalo do petka (14. september 2018). Sam tečaj se začne na ledeni ploskvi on 16.30, zato staršem in malčkom priporočamo, da v dvorano Podmežaklo pridejo vsaj 30-45 minut prej. Opraviti je treba namreč tudi z nekaterimi administrativnimi formalnostmi.

Pa kaj bi to! Ledena ploskev čaka!
Jupiiiiii! Se vidimo!